خلافت داعش پایان یافت-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

خلافت داعش پایان یافت

با محدود شدن مرزهای حکومت خودخوانده ابوبکر البغدادی به کمتر از یک کیلومتر مربع که از همه طرف‌ در محاصره قرار دارد، داعش با انتشار ویدیویی و ذکر اینکه «کل شیء الی زوال» پذیرفت خلافت داعشی به آخر خط رسیده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۸ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 19
کد خبر: ۶۹۸۳

به گزارش راهبرد معاصر ، «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) عناصر باقی‌مانده داعش در شرق سوریه را در منطقه الباغوز در محاصره دارند و شمار زیادی از آنان نیز تسلیم شده‌اند.

 

«قسد» روز یکشنبه اعلام کرد که در بیست‌وچهار ساعت گذشته سی‌وهشت عضو دیگر داعش را به قتل رسانده‌ که این موضوع نشانگر قریب الوقوع بودن پایان کامل عناصر داعش در شرق سوریه و حتی کل سوریه است. داعش نیز اخیرا با انتشار ویدیویی ضمن اعتراف به اینکه همه چیز روزی زائل خواهد شد، تلویحا به پایان خلافت داعشی اذعان کرد و در پایان ویدئو، آن سرودی را پخش می‌کند که می‌گوید، «همه چیز در حرکت به سوی زوال است».

 

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (نیروهایی که اکثریت آنها کُرد بوده و از حمایت ائتلاف بین المللی برخوردارند)، اعلام کرد که عملیات الباغوز پایان پذیرفته یا در حکم پایان یافته است.

به گزارش وبگاه «المرصد السوری لحقوق الانسان» این نیروها در بیانیه‌ای تاکید کردند که درگیری‌های شدیدی در چندین محور جریان دارد و نیروهای آنها مواضع تروریست‌ها را با تسلیحات مختلف سبک و سنگین هدف گرفتند و تروریست ها هم از موشک های هدایت شونده به کار گرفتند اما نیروهای دموکراتیک سوریه شمار زیادی از آنها را کشتند.

 

بنا بر این بیانیه، نیروی هوایی ائتلاف بین المللی در بیست و چهار ساعت گذشته بیست حمله هوایی علیه استحکامات و مواضع تجمع تروریست‌ها در الباغوز انجام داده است.

 

از سوی دیگر دیدبان حقوق بشر سوریه گفت که درگیری‌ها به شکل پراکنده در زمین‌های کشاورزی الباغوز میان نیروهای سوریه دموکراتیک و داعش ادامه دارد و عملیات موشک پراکنی نیروهای دموکراتیک سوریه به سمت مواضع از جمله کشتزارهای الباغوز در کرانه شرقی رود فرات ادامه دارد و این حملات در راستای تلاش بی وقفه برای نابودی بقایای عناصر داعش یا تسلیم کردن آنهاست.

«رامی عبدالرحمن»، رئیس دیدبان حقوق بشر سوریه هم گفت که قریب به دویست نفر از خانواده‌های داعش و عناصر آن از کشتزارهای الباغوز خارج شدند و همزمان درگیری‌ها با کشته شدن نوزده عضو داعش ادامه دارد .

 

یک مقام دفاعی آمریکا هم گفت که به عقیده آمریکا سرکرده‌های ارشد داعش دیگر در الباغوز نیستند و نظامیان آمریکایی کاملا مطمئنند که در این منطقه کوچک باقیمانده هیچ سرکرده داعشی حضور ندارد.

این منبع در گفت‌وگو با رویترز تاکید کرد که بیشتر سرکرده‌های داعش از مناطق دیگری رفتند و انتظار می‌رود آنها آماده اجرای حملات چریکی یا به راه انداختن نبردی در آینده شوند زمانی که دیگر تسلطی بر هیچ خاکی ندارند.

 

وبگاه خبری دیدبان حقوق بشر سوریه آورده است: با محدود شدن مرزهای حکومت البغدادی در کم‌تر از نیم کیلومتر مربع که از همه طرف‌ها هم در محاصره قرار دارد، گروهک داعش عملا به سقوط خلافت خودخوانده خود اعتراف کرد.

این گروهک در ویدیویی از نبرد الباغوز که خبرگزاری منتسب به داعش، «اعماق» منتشر کرد گفت: «هر خسارتی در ترازوی دنیا و هر بلایی از جانب خداست» و در پایان آن سرودی خوانده می‌شود که می‌گوید « کل شیء صائر نحو الزوال» (همه چیز رو به نابودی در حال حرکت است).

 

نیروهای دموکراتیک سوریه در سپتامبر گذشته مرحله پایانی طوفان جزیره را برای پایان دادن به حضور داعش در شرق فرات کلید زد و توانست عناصر داعش را در کشتزارهای شهرک الباغوز محاصره کند.

 

داعش در ژوئیهٔ ۲۰۱۴ ادعای خلافت جهانی کرد و خود را حکومت اسلامی نامید، همچنین بخش‌های بزرگی از شمال عراق و شرق سوریه را با جمعیت‌های ۲٫۸ و ۸ میلیون نفر و بخش‌های کوچکی را در لیبی، نیجریه و افغانستان به تصرف خود درآورد.

در همین حال «فابریزیو کاربنی»، رئیس بخش خاورمیانه کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: انتظار می‌رود قریب به بیست هزار عراقی در سوریه از جمله زنان و کودکانی که از آخرین منطقه داعش گریخته بودند ظرف چند هفته طی توافقی با بغداد به کشورشان بازگردند.

 

وی افزود: شمار زیادی عراقی در بین آنهایی که به اردوگاه الهول رسیدند حضور دارند، آمار رسمی وجود ندارد، اما ما از احتمال قریب به بیست هزار نفر از جمله زنان و کودکان صحبت می‌کنیم .

 

کاربنی در گفت‌وگو با رویترز تاکید کرد که دولت عراق از تمایل خود برای بازگشت این مردم سخن گفت و معلوم است که اوضاع با چالش‌هایی روبروست، این مردم تهدیدی امنیتی شمرده می‌شوند و باید پس از بررسی وضعیت آنها اجازه انتقال به خاک عراق پیدا کنند از همین رو چند هفته تا چند ماه کار آنها طول می‌کشد.

ارسال نظر
آخرین اخبار