دلایل اصلی ابتلا به کبدچرب-راهبرد معاصر
فیلم |سفیر ایران در لبنان: رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد با انفجار پبجر‌ها کمر حزب‌الله را می‌شکند ناگفته‌های وکیلی که خانواده‌اش را در ولنجک قتل عام کرد  تصویب پیشنهاد الحاق طرح ساماندهی کارکنان دولت به بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون اجتماعی ببینید | لحظه اعدام علی سلامت متجاوز به ۲۰۰ زن ببینید | خواب عمیق نخست وزیر در جریان رای گیری کابینه! اطلاعیه پلیس درباره جنایت خانوادگی ولنجک | دختر وکیل قاتل از مهلکه جان سالم به در برد پزشکیان: بهتر است رابطه با آمریکا را خودمان مدیریت کنیم ماهواره استارلینک به زمین سقوط کرد عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند شوک به بازنشستگان با عدم پرداخت حقوق‌ها در این ماه قیمت نفت سنگین ایران افزایش یافت جاده چالوس به‌طور کامل بسته می‌شود واکنش نشریه مشهور ایتالیایی به عملکرد مهاجم ایرانی اینترمیلان؛ چه بلایی سر طارمی آمده؟ تمرین اختصاصی موسیمانه برای ۱۲ بازیکن استقلال بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات

دلایل اصلی ابتلا به کبدچرب

کبد چرب در اثر تجمع چربی در سلول‌های کبد به وجود می‌آید که در حال میزان ابتلا به این بیماری، افزایش یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۲ - ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 18
کد خبر: ۷۰۸۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ یکی از دلایل اصلی ابتلا به کبدچرب، تغییر شیوه زندگی افراد جامعه است. در این گزارش به عوامل اصلی موثر در ابتلا به کبد چرب اشاره می‌کنیم.

چاقی

اضافه وزن سبب تولید و تجمع چربی در سلول‌های کبد خواهد شد. افرادی که دچار اضافه وزن، چاقی و دیابت هستند، در معرض خطر ابتلا به کبد چرب قرار دارند. رفتار‌های غذایی سالم و ورزش سبک و مستمر می‌تواند از ابتلا به این عارضه پیشگیری کرده و در مراحل اولیه آن را درمان کند.

شکر

مصرف مقادیر بالای شکر، نه تنها برای دندان ها، بلکه برای کبد هم مضر است. مصرف زیاد شکر تصفیه شده و شربت‌های شیرین مختلف موجب تولید چربی خواهد شد، که در نهایت به بیماری کبد منجر می‌شود. بعضی مطالعات حاکی از آن است که شکر به اندازه الکل به کبد آسیب می‌رساند، حتی اگر فرد دچار اضافه وزن نباشد؛ بنابراین نسبت به رعایت تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی توجه کنید.

نوشابه و انواع نوشیدنی‌های گازدار

۸۰ درصد افرادی که به کبد چرب مبتلا می‌شوند، در روز ۲ لیوان یا بیشتر نوشابه مصرف می‌کنند. علاوه بر شکر، مواد دیگر موجود در نوشابه در ایجاد این بیماری نقش دارند. بنابراین، حتی نوشابه‌های رژیمی نیز نباید مصرف شوند. توصیه می شود تا می توانید از مصرف انواع نوشابه های گازدار پرهیز کنید.

اسید‌های چرب ترانس

اسید‌های چرب ترانس بیشتر در غذا‌های بسته بندی شده وجود دارند که با عنوان روغن گیاهی هیدروژنه شده در برچسب‌های غذایی دیده می‌شوند. رژیمی که مقدار بالایی از این نوع چربی داشته باشد، منجر به کبد چرب می‌شود.

دریافت بیش از حد ویتامین A

ویتامین A در تخم مرغ، شیر، سبزیجات و میوه‌های تازه که به رنگ‌های زرد، قرمز و نارنجی هستند، یافت می‌شود. از آنجایی که این ویتامین باعث بهبود دید، تقویت سیستم ایمنی و مقاوم سازی استخوان‌ها می‌شود، در بسیاری از مکمل‌ها وجود دارد. اما استفاده از آن در دز‌های خیلی بالا برای کبد سمی است؛ بنابراین بازهم توصیه می‌کنیم رعایت تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نکنید.

برخی مکمل‌های گیاهی

تنها داشتن برچسب "طبیعی" به معنای ایمن بودن مکمل نیست. قبل از مصرف هر گیاه یا مکمل گیاهی، برای اطمینان از ایمن بودن آن، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

دارو‌های ضدافسردگی

بعضی از دارو‌های ضد افسردگی باعث آسیب به کبد می‌شوند که حتی در مواردی، می‌تواند کشنده باشد. سالمندان و افرادی که دارو‌های زیادی مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب هستند. سعی کنید برای مصرف هر دارو حتما با پزشک خود مشورت کنید.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده