به گزارش راهبرد معاصر کرونای انگلیسی به تازگی شیوع یافته است و اکثر کشور ها مرز های خود را بر روی انگلستان بستند و لندن در قرنطینه به سر می برد.کرونای چینی بیش از یک سال است که جهان را درگیر کرده است. به تازگی نوع جهش یافته کرونا در انگلیس یافت شده است که خطرناک تر نوع اول است.مینو محرز مدعی وجود کرونای جهش یافته در ایران شد.
مینو محرز: ویروس جهشیافته انگلیسی را اخیراً در کشور تجربه کردهایم
مینو محرز در مورد ویروس جهش یافته در انگلستان و خطرات احتمالی آن اظهار کرد: احتمال میدهیم به دلیل اینکه این اواخر هم میزان مرگ و میر در کشور بالا رفته بود وجود همین ویروس جهشیافته باشد و در ماههای اخیر این را تجربه کرده بودیم؛ البته آنچه مشخص است اینکه ویروس جهشیافته انگلیسی در شدت بیماری تاثیر ندارد و بیشتر در قدرت سرایت تاثیرگذار است.
وی افزود: جهش ویروس کرونا در انگلستان تغیرات زیادی در ماهیت ویروس کووید-۱۹ نداشته است و قاعدتا واکسنهای موجود هم تاثیر خود را مانند سابق بر روی این ویروس میگذارند.
به گزارش آنا عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا چندماه قبل در ایران جهش یافته بوده است،؛ البته باید این ویروس رصد شده تا نتایج بیشتری از این ویروس منتشر شود.
جهش جدید کرونا در انگلستان
دکتر مسعود یونسیان در گفتوگو با ایسنا، درباره جهش ویروس کرونا در انگلستان، گفت: بر اساس دانستههای فعلی ما از جهش جدید ویروس کوید۱۹ تاکنون شدت بیماری افزایش نیافته است و تنها بیماری واگیردار تر شده است.
وی افزود: در اردیبهشت ماه هم جهشی در ویروس رخ داد که موجب افزایش سرایتپذیری آن شد اما اطلاعات بالینی بیماران، هیچ افزایش شدتی در بیماری و علائم آن را نشان نمیدهد.
یونسیان تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیهاش درخصوص این جهش جدید ویروس اعلام کرده است که فعلا افزایش شدت بیماری را در مبتلایان به نوع جهش یافته کرونا نداشتهایم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود جهش در ویروس در محل مورد هدف واکسن هنوز تغییر آنتیژنیکی که بخواهد دستآوردهای واکسن کرونا را به مخاطره اندازد، رخ نداده است و ایمنیزایی ۳ واکسن پیشگام کرونا تحت تاثیر قرار نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه جهش جدید ویروس هنوز تاثیری بر کشندگی آن نداشته است، اظهار کرد: نوع جدید ویروس در جنوب شرقی انگلستان بیشتر مشاهده شده است و اگرچه فعلا بیش از هزار نفر مبتلا به نوع جهش یافته را تشخیص ندادهاند اما خودشان هم معتقدند تعداد بیش از این ارقام است.
گونه جهش یافته ویروس کرونا از کنترل دولت انگلیس خارج شد
«مت هنکاک» روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه خبری اسکای تصریح کرد که مردم باید مانند کسی رفتار کند که به این ویروس مبتلا شده اند «چون فقط از این طریق میتوان مانع شیوع آن شد.»
وی پیشبینی کرد که محدودیتهای جدید ممکن است ماهها ادامه پیدا کند و افزود: تا زمانی که واکسن کرونا به تمام مردم توزیع نشود، گونه جدید ویروس کرونا یک چالش عمده به شمار می رود.
وزیر بهداشت انگلیس با بیان اینکه مهار گونه جدید کرونا بیش از هر زمان دیگری حائز اهمیت است نسبت به رعایت اصول بهداشتی توسط احاد مردم تاکید کرد. او افزود: این یک ویروس مرگبار است و باید آن را تحت کنترل درآورد. این کار به ویژه پس از شناسایی گونه جدید دشوار تر شده است.
او چهارشنبه گذشته برای اولین بار، کشف این گونه جدید را تائید و اعلام کرد که بیش از هزار مورد ابتلا به آن شناسایی شده است.
«مت هنکاک» عنوان کرد که این ویروس با سرعت بیشتری نسبت به گونه فعلی کرونا در حال گسترش در مناطق جنوب شرق انگلیس است. او تلاش کرد تا این مساله را کم اهمیت جلو دهد و بیان داشت که هنوز نشانهای یافت نشده که ثابت کند واکسن کرونا برای مقابله با گونه جدید، اثربخش نیست.
در همین حال نخست وزیر انگلیس عصر دیروز پس از جلسه اضطراری با اعضای دولت، سطح محدودیت های کرونایی در جنوب شرق این کشور را به مرحله جدیدی که فقط عنوان قرنطینه را یدک نمیکشد، افزایش داد.
بوریس جانسون با ایراد سخنانی از دفتر نخست وزیری اعلام کرد که از بامداد یکشنبه تمام مناطق جنوب شرق که در سطح سوم محدودیتهای کرونایی قرار دارند وارد سطح چهارم خواهند شد.
این سطح مشابه شرایط قرنطینه است و افراد باید به غیر از موارد اضطراری در خانه بمانند؛ همچنین تمام فروشگاههای غیر ضروری اعم از کافهها، رستورانها، کلوپهای شبانه، سالنهای بدنسازی و آرایشگاهها تعطیل شده و خانوادههایی که در یک حلقه ارتباطی قرار دارند قادر به ملاقات با یکدیگر حتی بیرون از خانه نیستند.
اعلام شرایط جدید محدودیتهای کرونایی باعث شده تا دهها هزار تن از شهروندان ساکن در مناطق جنوب شرق انگلیس برای سپری کردن ایام کریسمس در جمع خانواده، از شهر خارج شوند. با این حال وزیر حمل و نقل انگلیس تصریح کرد که از امروز پلیس مانع خروج آن دسته از افرادی میشود که سفر آنها غیر ضروری تشخیص داده شود.
مت هنکاک هم امروز در گفت وگو با شبکه خبری اسکای فرار مردم از پایتخت و مناطق جنوب شرقی کشور را غیر مسئولانه خواند و تصریح کرد که پلیس بر اساس ضوابط با افراد برخورد خواهد کرد.
او در عین حال یادآور شد که تا ساعت ۸ دیشب (شنبه) بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر واکسینه شدند. وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که تا پایان هفته نیم میلیون انگلیسی واکسینه شوند.
وی تنها راه خلاصی از این بحران را تزریق واکسن کرونا توصیف کرد و گفت: اما ماههای دشواری را در پیش رو داریم.
عملیات تزریق واکسن کرونا از سهشنبه ۱۸ آذر در سراسر انگلیس آغاز شد. دولت این کشور امیدوار است که تا تابستان سال آینده جمعیت ۶۶ میلیون نفری این کشور واکسینه شوند.
دولت این کشور ۴۰ میلیون واحد از واکسن فایزر بیونتک را خریداری کرده و در مرحله نخست با دریافت ۸۰۰ هزار واحد، قصد دارد تا افراد بالای ۸۰ سال و برخی نیروهای بهداشتی را که در محدوده افراد آسیبپذیر قرار دارند واکسینه کند. پس از آن به ترتیب افراد با آسیب پذیری بالا واکسن کرونا را دریافت خواهد کرد.
این در حالیست که وزیر بهداشت سابق انگلیس هشدار داده ذخیره واکسن کرونا ظرف هفتههای آینده به اتمام می رسد و محموله بعدی دو ماه دیگر تحویل میشود.
آمار شیوع کرونا در انگلیس همچنان رکورد میزند و این کشور پس از ایتالیا بیشترین آمار فوتیها در قاره سبز را ثبت کرده است. بر اساس گزارش وزارت بهداشت انگلیس تاکنون ۲ میلیون ۴ هزار و ۲۱۹ نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و بالغ بر ۶۷ هزار و ۷۵ نفر نیز زندگی خود را از دست دادهاند.