آیا دو قطبی به وجود آمده در آمریکا ادامه دار خواهد بود؟-راهبرد معاصر
عبدالرضا فرجی راد؛ کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر بررسی می کند:

آیا دو قطبی به وجود آمده در آمریکا ادامه دار خواهد بود؟

عبدالرضا فرجی راد: جمهوری خواهان بخاطر نامعقول بودن اقدامات ترامپ کمی ملاحضه می کنند تا به انتخاب نشدن جمهوری خواهان به مجلس سنا نینجامد لذا او را برای چند هفته تحمل می کنند تا موجب بی اعتباری بیشتر آمریکا نشود.
عبدالرضا فرجی راد، کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۱۸ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 07
کد خبر: ۷۲۶۴۱

آیا دو قطبی به وجود آمده در آمریکا ادامه دار خواهد بود؟

 

عبدالرضا فرجی راد، کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در پاسخ به این پرسش، آیا موضع گیری اخیر آدام کینزینگر، آغازی بر فرآیند حذف ترامپ از عرصه سیاسی آمریکا است؟ گفت: به عقیده من، جمهوری خواهان به دنبال حذف ترامپ از صحنه سیاسی نیستند. ترامپ در هفته های آخر کارهایی انجام می دهد که برخی از جمهوری خواهان را عصبانی کرده است از جمله اینکه اعلام کرد کمک 760 یا 900 میلیارد دلاری را تایید نکرد. مساله رد بودجه دفاعی آمریکا توسط ترامپ نیز عصبانیت جمهوری خواهان را در پی داشت که این بحث به مجلس نمایندگان و سنا منتقل شده است.

 

وی در ادامه این پرسش افزود: اصرار بیش از حد ترامپ به موضوع تقلب در انتخابات در حالیکه وضعیت کاملا روشن است بخشی از جمهوری خواهان را ناراحت کرده است. همچنین عدم همکاری به ویژه در بخش های امنیتی و اطلاعاتی با دولت جدید این حس را ایجاد کرده که در رابطه با رقبای جهانی به امریکا صدمه می خورد. با توجه به اینکه جمهوری خواهان به طور کامل امید خود را بر سر قدرت ماندن ترامپ از دست داده اند و با توجه به حرکات اخیر ترامپ می شنویم که از دل جمهوری خواهان مخالفت هایی بلند می شود. جمهوری خواهان بخاطر نامعقول بودن اقدامات ترامپ کمی ملاحضه می کنند تا به انتخاب نشدن جمهوری خواهان به مجلس سنا نینجامد لذا او را برای چند هفته تحمل می کنند تا موجب بی اعتباری بیشتر آمریکا نشود.

 

این کارشناسان تصریح کرد: من بعید می دانم تنش بزرگی در داخل ایالات متحده دیده شود. دموکرات ها و جمهوری خواهان در هفته های آینده همکاری بیشتری با هم خواهند داشت تا مساله انتقال قدرت به خیر و خوشی انجام بگیرد. امروز ترامپ مشغول عفو یاران و اعضای خانواده اش است تا کار به دادگاه کشیده نشود چون اگر آن ها به دادگاه کشیده شوند برخی اوقات مجبور خواهند شد به دلیل استنادهایی که قاضی دارد بر علیه خود ترامپ نیز رای بدهند. بنابراین قرار است که خانواده و نزدیکان خود را عفو کند تا آنها هرگز دادگاهی نشود. امروز حرکات ترامپ را در داخل کاخ سفید نیز تحمل می کنند. کسانی که او را حمایت می کردند امروز می دانند که او رفتنی است.

 

او با اشاره به صحبت های پلوسی افزود: موضع گیری های نانسی پلوسی نیز در مقابل ترامپ موضع گیری هایی نرم است و امروز می گوید ما بعدا کمکی در راستای تصمیمات ترامپ تصویب می کنیم و این نشان می دهد همه تحمل می کنند تا ترامپ هر چه زودتر از کاخ سفید بیرون برود.

 

فرجی راد در پاسخ به این سوال، با توجه به سیاست های که ترامپ به جا گذاشته است بایدن با چه دست اندازهایی روبرو است تصریح کرد: آقای بایدن دو نوع دست انداز پیش روی خود دارد یکی مساله کرونا و مسائل اقتصادی که ضربه خورده است. چون ترامپ در چند ماه اخیر به این مسائل توجه نکرد. صنعت هواپیمایی آمریکا صدمه دیده است و باید راه اندازی شود. بعد از واکسن و بعد از چند ماه این بیماری در آمریکا کاهش پیدا می کند. بایدن با این مسائل دست به گریبان است همچنین باید دولت خود را بچیند.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: ترامپ به افکار عمومی و قومیت ها و رنگین پوستان صدمه هایی زده است. جامعه آمریکا با دو قطبی مواجه شده و در همین این باره نیز مشکلاتی برای این کشور بوجود آمده است. در مورد مشکلات خارجی نیز مسائل و مشکلات متعدد و گوناگون به چشم می آید. نه تنها ترامپ در داخل امریکا مشکلات متعددی بوجود آورده است بلکه با چین نیز دچار تنش شده ، اگر چه بایدن هم عقیده دارد باید به چین فشار آورد ولی روش ترامپ را نمی پسندد. اعضای کنگره و سنا نیز بر این مسائل حساس هستند همچنین مشکلات ناتو و مشکلاتی چون برجام و خاورمیانه و فشارهای دولت جدید و از همه مهمتر چگونگی وصل شدن به اتحادیه اروپا و تشکیل قدرتی جدید مطرح است. همه این موارد زمان بر است و کار فشرده و سختی است.

ارسال نظر