به گزارش راهبرد معاصر کاهش معضلات اجتماعی همواره یکی از اولویت های قوه قضاییه است و برای پیشگیری از وقوع جرایم و رسیدگی به تخلفات، قوه قضاییه سامانه سجام قوه قضاییه را راه اندازی کرد. عضویت سامانه سجام قوه قضاییه تنها از طریق ثبت نام سجام قوه قضاییه امکان پذیر است که نحوه ثبت نام سجام قوه قضاییه را در این خبر میخوانید.
سامانه سجام قوه قضاییه برای ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم در نظر گرفته شده است و هدف از راه اندازی سامانه سجام قوه قضاییه این است که افرادی را به عنوان دیده بان پیشگیری طبق دستور العمل جذب کند و این افراد وضعیت را اعلام و اطلاع رسانی از طریق سیستم به دستگاه مربوطه ارجاع میشود.
ثبت نام در سامانه سجام قوه قضاییه از طریق سایت سجام قوه قضاییه امکان پذیر است و متقاضیان پس از وارد کردن اطلاعات شخصی در سامانه سجام و بررسی صحت مشخصات، احراز هویت و استعلام میتوانند از سامانه سجام قوه قضاییه استفاده کنند. مهمترین مشخصه در عضویت سجام قوه قضاییه کد عضویتی است که از طریق این سامانه به شما تعلق میگیرد.
به منظور استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی در راستای برطرف شدن معضلات اجتماعی و پیشگيري از وقوع جرايم و رسيدگي سريع و قاطع به تخلفات و جرايم به طوري که اثر بازدارندگي داشته باشد قوه قضاييه سامانهاي تحت عنوان سجام يا سامانه جامع ارتباط عمومي مردمي (سيستم جامع اطلاعات مردمي) به آدرس http://sajam.scpd.ir راهاندازی کرده است.
این سامانه زیر نظر اداره کل پیشگیریهاي مردمي و مشارکتهاي مردمي معاونت اجتماعي دستگاه قضايي اداره ميشود و کارکرد آن بر مبناي خود اظهاري و داوطلبانه بودن مشارکتهاي مردم در ارسال گزارشات در جهت افزايش مسئوليت اجتماعي افراد است كه اثرات و فوايد آن به خود مردم بازخواهد گشت.
فرآیند اجرایی سامانه به این شکل است که متقاضیان عضويت از طريق سامانه ثبت نام ميکنند و پس از آن بررسي و تطبيق مشخصات متقاضي عضويت، احراز هويت و استعلامهاي مورد نياز در اين رابطه صورت ميگيرد.در مرحله بعد صلاحيت عضو تاييد ميشود و پس از احراز هويت کد عضويتي براي آن تعريف ميشود، پس از آن متقاضيان تاييد شده در سامانه سازماندهي ميشوند.
گزارشاتی که از افراد دریافت میشود به صورت محرمانه و ناشناس در سیستم ثبت میشود و پس از ثبت و تاييد مسئولين هستهاي و استاني براي دستگاههاي دولتي ارسال و مطالبهگري خواهد شد تا دستگاههاي دولتي نواقص را برطرف کنند.
ورود دستگاه قضایی به گزارشات ارسالی صرفا رسیدگی قضايي نيست بلکه اولين راهکار ارسال گزارشات تاييد شده مردمي به دستگاه مورد نظر است که با تعامل و همکاري نسبت به رفع مشکل و معضل اقدام صورت گيرد.
یعنی گزارشات ارسالی منحصر به افراد و موضوعات شخصی نیست بلکه حقوق عامه هم جزو اولويتهاي اين سامانه است. مثلا در اين سامانه مباحث زيست محيطي و منابع طبيعي از اهميت زيادي برخوردار است.
نحوه کار هم طوری است که به محض این که اطلاعاتی در زمینه تعرض به اراضی ملي و يا تغيير کاربري توسط يک ديده بان پيشگيري توسط سيستم سجام ثبت شود بلافاصله در يك فرصت كوتاه و در يك ساز و كار دقيق و پيشبيني شده تمام مسئولان و ادارات ذيمدخل در امور منابع ملي و اراضي دولتي در جريان قرار خواهند گرفت تا به سرعت اقدامات قانوني در جلوگيري و پيشگيري از جرم زمينخواري در منطقه ذكر شده شروع شود.
یا مثلا اگر یک دیدهبان پیشگیري که ممکن است کارگر يا کارمند يك كارگاه و يا كارخانه بخش خصوصي يا حتي دولتي باشد، عدم رعايت هرگونه الزامات ايمني، بهداشتي و حفاظتي را اطلاع دهد، ساز و كار رفع اين مشكل در يك فرايند كاملاً دقيق ديده شده است.
شرایط ثبت نام سجام قوه قضاییه
معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی در راستای باز تأسیس نمودن ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم و جذب و گزینش دیده بان های پیشگیری از افراد علاقمند با شرایط ذیل ثبت نام می نماید. لازم به ذکر است افراد متقاضی می توانند جهت ثبت نام از طریق سایت اینترنتی به آدرس www.sajam.adliran.ir مراجعه نمایند. (( افرادی که قبلا ثبت نام نموده اند نسبت به تکمیل مراحل ثبت نام خود اقدام نمایند. ))
شرایط عمومی:
1-اعتقاد به دین مبین اسلام (یا یکی از ادیان رسمی کشور) 2- اعتقاد به قانون اساسی 3- اهلیت قانونی 4- اعتقاد به لزوم صلاح جامعه 5- نداشتن سابقه محکومیت مؤثر کیفری 6- برخورداری از حسن شهرت( عدم اشتهار به فسق و بد نامی) 7- دارا بودن حداقل سن 25 سال 8- دارا بودن مدرک تحصیلی فوق دیپلم به بالا ( یا معدل آن)
مدارک لازم برای ثبت نام در سامانه و اسکن شده مدارک
1- کارت ملی 2- صفحه اول شناسنامه 3- یک قطعه عکس 4- آخرین مدارک تحصیلی 5- گواهی عدم سوء پیشینه و تشخیص هویت 6- گواهی فرم گزینش ( نکته : ردیف 5 و 6 در مراحل بعدی گزینش اخذ خواهد شد )
محورهای اساسی فعالیت هسته های مردمی پیشگیری
1- همکاری در شبکه اجتماعی بدون دخالت فیزیکی(عملیاتی) از طریق ارسال گزارشات توسط سامانه الکترونیکی
2- همکاری در عرصه پیشگیری های فرهنگی و اجتماعی
3- همکاری در حوزه علمی، پژوهشی و آموزشی
4- همکاری در سایر برنامه های ابلاغی
سامانه سجام چيست
به منظور استفاده از ظرفيت مشارکت مردمي در راستاي برطرف شدن معضلات اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرايم و رسيدگي سريع و قاطع به تخلفات و جرايم به طوري که اثر بازدارندگي داشته باشد قوه قضاييه سامانهاي تحت عنوان سجام يا سامانه جامع ارتباط عمومي مردمي سيستم جامع اطلاعات مردمي به آدرس http://sajam.scpd.ir راهاندازي کرده است.
اين سامانه زير نظر اداره کل پيشگيريهاي مردمي و مشارکتهاي مردمي معاونت اجتماعي دستگاه قضايي اداره ميشود و کارکرد آن بر مبناي خود اظهاري و داوطلبانه بودن مشارکتهاي مردم در ارسال گزارشات در جهت افزايش مسئوليت اجتماعي افراد است که اثرات و فوايد آن به خود مردم بازخواهد گشت.
فرآيند اجرايي سامانه به اين شکل است که متقاضيان عضويت از طريق سامانه ثبت نام ميکنند و پس از آن بررسي و تطبيق مشخصات متقاضي عضويت، احراز هويت و استعلامهاي مورد نياز در اين رابطه صورت ميگيرد.در مرحله بعد صلاحيت عضو تاييد ميشود و پس از احراز هويت کد عضويتي براي آن تعريف ميشود، پس از آن متقاضيان تاييد شده در سامانه سازماندهي ميشوند.
گزارشاتي که از افراد دريافت ميشود به صورت محرمانه و ناشناس در سيستم ثبت ميشود و پس از ثبت و تاييد مسئولين هستهاي و استاني براي دستگاههاي دولتي ارسال و مطالبهگري خواهد شد تا دستگاههاي دولتي نواقص را برطرف کنند.
ورود دستگاه قضايي به گزارشات ارسالي صرفا رسيدگي قضايي نيست بلکه اولين راهکار ارسال گزارشات تاييد شده مردمي به دستگاه مورد نظر است که با تعامل و همکاري نسبت به رفع مشکل و معضل اقدام صورت گيرد.
يعني گزارشات ارسالي منحصر به افراد و موضوعات شخصي نيست بلکه حقوق عامه هم جزو اولويتهاي اين سامانه است. مثلا در اين سامانه مباحث زيست محيطي و منابع طبيعي از اهميت زيادي برخوردار است.
نحوه کار هم طوري است که به محض اين که اطلاعاتي در زمينه تعرض به اراضي ملي و يا تغيير کاربري توسط يک ديده بان پيشگيري توسط سيستم سجام ثبت شود بلافاصله در يک فرصت کوتاه و در يک ساز و کار دقيق و پيشبيني شده تمام مسئولان و ادارات ذيمدخل در امور منابع ملي و اراضي دولتي در جريان قرار خواهند گرفت تا به سرعت اقدامات قانوني در جلوگيري و پيشگيري از جرم زمينخواري در منطقه ذکر شده شروع شود.
يا مثلا اگر يک ديدهبان پيشگيري که ممکن است کارگر يا کارمند يک کارگاه و يا کارخانه بخش خصوصي يا حتي دولتي باشد، عدم رعايت هرگونه الزامات ايمني، بهداشتي و حفاظتي را اطلاع دهد، ساز و کار رفع اين مشکل در يک فرايند كاملاً دقيق ديده شده است.
سامانه سجام توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و در راستای استفاده از ظرفیت عظیم مردم از امر پیشگیری از وقوع جرائم و آسیب های اجتماعی و شرکت دادن آنان در ارسال اخبار مختلف و همچنین بهره مندی از طرح ها، نظرات و پیشنهادات عالمانه آنان راه اندازی شده است استان فارس به عنوان یک استان پایلوت و نیز اولین استان کشوری در این سامانه ورود پیدا کرده است.
هدف کلی در این امر، پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی در همه دستگاه ها، سازمان ها و نهادهایی است که به امر قانون موظف به همکاری با تشکیلات قضایی در راستای پیشگیری از وقوع جرم هستند.یکی از مزیت های این طرح، رویکرد نوین آن در استفاده از فضای مجازی و سهولت دسترسی افراد برای ارسال اخبار و گزارشها و پیگیری آن است.
سجام یعنی سیستم جامع اطلاعات مردمی؛ هدف سجام این است که افرادی را به عنوان دیده بان پیشگیری طبق دستور العمل جذب کند. در هر استان چند جرم اولویت دار داریم. ١٠ مورد اولویت دار در عناوین مجرمانه وجود دارد که تقریبا در همه استانها مشترک هستند.
دیدهبان پیشگیری باید وضعیتی که مشاهده میکند را اعلام کند و این اطلاع رسانی از طریق سیستم به دستگاه مربوطه ارجاع میشود. تلاش است که در مدت یک ماه پاسخ آن دریافت شود. پیشنهاد این است که در هر روستا یک نفر برای دیدهبان پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد که این افراد در مجموع تعداد قابل توجهی را تشکیل میدهند و تاثیر گذار خواهند بود.
۱۲سال است درمخابرات مشغول به کارهستیم حقوقمان که بسیارکم است بماند منظورازکم یعنی با۱۲۰ملیون ماشین وخودم وخرج ماشین باخودمون تازه درسال۱۴۰۰حقوق ما۲ملیون۵۰۰ ومشکل بعدی ما این است که نه عیدی ن سنوات ن مرخصی نه هیچی خاهشن رسیدگی کنید