هوادارن ترامپ و طرح ایده "حزب سوم"-راهبرد معاصر
اروپا کشتیرانی ایران را تحریم کرد ترامپ: مهاجران غیرقانونی را با تجهیزات نظامی بیرون می‌کنم خزانه‌داری آمریکا سه نهاد و سه فرد اسرائیلی را تحریم کرد حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
آمریکا با مسئله «دونالد ترامپ» چه خواهد؟

هوادارن ترامپ و طرح ایده "حزب سوم"

دونالد ترامپ با تاسیس احتمالی حزب "میهن پرستانِ آمریکایی" سعی دارد تا همچنان در عرصه معادلات سیاسی آمریکا اثرگذار باشد و ظرفیت قابل توجه حمایت بیش از 73 میلیون نفر از خود در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا را به نوعی کانالیزه کرده، و از استفاده حزبی جمهوریخواهان از این سبد رای و حمایت مردمی، جلوگیری کند. امری که در نوع خود می تواند چالش های جدی در عرصه معادلات آتی سیاسی و اجتماعی آمریکا ایجاد کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 26
کد خبر: ۷۵۳۵۲

ترامپ و طرح ایده

 

به گزارش راهبرد معاصر، همزمان با خروج "دونالد ترامپ" از قدرت و پایان جنجال افکنی هایِ یکی از خاص ترین روسای جمهور کل تاریخ سیاسی آمریکا، گمانه زنی های مختلفی در مورد طرح های ترامپ در مورد آینده سیاسی اش، مطرح شده است. بسیاری از ناظران و تحلیلگران به این مساله پرداخته و به نوعی سعی کرده اند سناریوهای مختلف در این رابطه را بررسی کرده و به نوعی، کنشگری های سیاسی-اجتماعیِ آتی ترامپ را پیش بینی کرده تا برای مقابله با "ترامپیسم" و تبعات ناگوار آن، برنامه ریزی های لازم انجام شود و اقدامات مناسب در دستورکار قرار گیرد.

 

در این راستا، در میان طیف گسترده ای از پیش بینی ها در مورد اقدامات و تحرکات آتی سیاسی-اجتماعی ترامپ، جریان‌های سیاسی و رسانه ای آمریکایی، به طور خاص به مساله ایجاد حزبِ جدید از سوی ترامپ پرداخته و بر این مساله تاکید کرده اند که ترامپ ایجادِ حزب "وطن پرستانِ آمریکایی" را قویا در دستورکار قرار داده و می خواهد از این طریق، همچنان وزن سیاسی خود را در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی آمریکا حفظ کند. در این راستا، سوال های گوناگونی در این رابطه مطرح شده و به طور خاص بسیاری از افکار عمومی سعی دارند که بفهمند، اهداف اصلی ترامپ از انجام یکچنین اقدامی چه هستند؟ چرا وی طرح های خود را در چهارچوب حزب جمهوریخواه یعنی همان حزبی که توسط آن به قدرت رسید، دنبال نمی کند؟ در این راستا، می توان به سه هدف اصلی ترامپ از ایجاد یک حزب جدید در آمریکا اشاره کرد:

 

استفاده هدفمندِ ترامپ از ظرفیت رای و حمایت مردمی خود

یکی از مهمترین جنبه های انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا این بود که ترامپ بر خلاف بسیاری از نظرسنجی ها که شکست قابل توجه وی از رقیبِ دموکراتش را پیش بینی می کردند، با فاصله ای کم و با رایی قابل توجه(بیش از 73 میلیون نفر)، انتخابات را به جو بایدن واگذار کرد. میزان رایی که ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به خود جلب کرد، وی را در زمره موفق ترین بازندگان تاریخ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار داد. این مساله در نوع خود، به ترامپ نوعی اعتماد به نفس داده و حتی نقش مهمی در جسورشدنِ هر چه بیشترِ وی در زمینه تنش آفرینی های او پس از اعلام نتاج انتخابات و تحریک گسترده هوادارانش به اغتشاش و درگیری در آمریکا(که در تاریخ ششم ژانویه به حمله بی سابقه حامیان ترامپ به ساختمان کنگره آمریکا ختم شد) بازی کرده است.  

 

در برهه کنونی و همزمان با خروج ترامپ از قدرت و فاصله گرفتن مقام های ارشد حزب جمهوریخواه از او، ترامپ سعی دارد تا بستری مناسب برای کنشگری های سیاسی-اجتماعی خود ایجاد کند. در واقع، ناامیدی ترامپ از حمایتِ حزب جمهوریخواه از وی در عرصه معادلات سیاسی آینده آمریکا و رغبتِ ترامپ به استفاده نظام مند از ظرفیت حمایت مردمی از خود، او را به سمت ایجاد تشکیلات حزبی رهنمون کرده که این مساله وقتی با حمایت قابل توجه و پشت پرده ثروتمندان آمریکایی از ترامپ همراه شود، می تواند هم ظرفیت قابل توجهی را برای ترامپ ایجاد کند و هم در نوع خود، چالشی جدی را برای حزب جمهوریخواه ایجاد نماید. 

 

ترامپ و تلاش جهت معرفی خود به عنوان قطب جدیدِ قدرت در آمریکا

یکی دیگر از اهداف اساسی ترامپ در ایجاد یک حزب جدید در آمریکا، تلاش وی جهت معرفی خود و حامیان افراطی اش به مثابه یک قطب جدیدِ قدرت در آمریکا است. بسیاری از ناظران و تحلیلگران، همواره تاکید داشته اند که روحیه و شخصیت ترامپ عمدتا مبتنی بر این فرضِ اوست که وی انسانی خاص، ویژه و حتی خارق العاده است. در این راستا، این عده همواره از ابتلای شخصِ ترامپ به بیماری "خودشیفتگی" خبر داده اند. این روحیه و ویژگی شخصیتی ترامپ، در نوع خود در سیاست های وی نیز تاثیرگذار است و در این زمینه، بروندادهای خاص خود را ایجاد می کند.

 

دراین راستا، ترامپ بر اساس همین روحیه خودشیفته اش است که همواره در دوره حضور در قدرت، دیگران را به مثابه زیردست خود تصور کرده و سعی داشته چهره ای مستقل از خود نشان دهد. ترامپ پس از شکست در انتخابات 2020 که البته مکررا این مساله را رد کرده، با ایجاد یک حزب جدید سعی دارد سیاست های های خاص خود را در قالب یک حزبِ جدید مطرح کرده و همچون همیشه، آن هایی که وی کمک کرده اند تا برای نخستین بار قدرت را به دست گیرد(مخصوصا حزب جمهوریخواه) را کنار بگذارد.

 

در این چهارچوب، ترامپ با ایجاد یک حزب جدید سعی دارد گفتمانی جدید و از منظرِ خود، "ویژه" را به جامعه و ساختار سیاسی آمریکا معرفی کند و به نوعی از کلیت ساختار سیاسی این کشور، اعتبارزدایی کند و به عبارتی برای آن ها، یک آلترناتیو ارائه کند که از حمایت های گسترده مردمی نیز(طبقِ نظرِ خودِ ترامپ) برخوردار است.

 

ترامپ و برنامه ریزی برای حضور در انتخابات 2024 آمریکا

در نهایت باید گفت ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود و پس از آن، تئوری های توطئه ای را ارائه کرده که همگی آن‌ها یک وجه اشتراک داشته اند: "جریانی پشت پرده به دنبال حذف ترامپ از قدرت است و نتیجه انتخابات 2020 آمریکا نیز به سرقت رفته و ترامپ با فریب، از قدرت کنار گذاشته شده است". باورِ ترامپ به اینکه قدرت را از او دزدیده اند و در عین حال، انتقال این باور از سوی او به حامیانش موجب شده تا آن ها برای حضور مجدد در قدرت، برنامه ریزی های زیادی را در سر داشته باشند.

 

در این راستا، ایجاد یک حزب جدید در ایالات متحده آمریکا از سوی آن ها در شرایطی که جو کنونی سیاسی در این کشور، بر علیه آن هاست(حتی در داخل حزب جمهوریخواه)، موجب شده تا ترامپ از همین حالا برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا برنامه ریزی کند و همانطور که خودش اخیرا گفته، به فکر یک بازگشتِ باشکوه باشد. امری که از دیدِ وی با هدف بازپس گیری رای مردمیِ ترامپ و حق او جهت ابقا در قدرت، انجام می شود.

 

 

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده