ترامپ: در تلاش برای تأمین امنیت هرمز هستیم؛ به نفت منطقه نیاز نداریم! پایگاه نظامی آمریکا در کویت هدف قرار گرفت نخست‌وزیر عراق و رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کردند تردد نفتکش‌ها از تنگه هرمز متوقف شد / جزئیات گزارش شرکت‌های معتبر رصد ترافیک دریایی ارتش اسرائیل در حال پیشروی به مناطق روستایی درعا و قنیطره است درخواست سناتور‌های آمریکایی برای انتشار تحقیقات حمله به مدرسه میناب واکنش نخست وزیر پاکستان به تحولات یمن و حمله عربستان به فرودگاه صنعا اکانت ترامپ: رئیس‌جمهور آمریکا ساعت ۹ شب پنجشنبه، یک سخنرانی سراسری برای مردم ایالات متحده ایراد می‌کند حمله انصارالله یمن به فرودگاه ابها و منطقه العسیر عربستان نیویورک تایمز: ترامپ از سرگیری جنگ در ایران را به کنگره اطلاع داد کنایه عراقچی به ترامپ: ما منصف‌تریم؛ ۲۰ درصد غرامت از تنگه هرمز خیلی زیاد است واکنش وزارت خارجه به حمله به فرودگاه بین‌المللی صنعا سخنگوی سنتکام: ارتش در حال نهایی کردن جزئیات اجرای محاصره دریایی ایران است/ محاصره را آغاز می‌کنیم انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد

ماکرون:عربستان در مذاکره برای توافق با ایران مشارکت داده شود

ماکرون:عربستان در مذاکره برای توافق با ایران مشارکت داده شود رئیس‌جمهور فرانسه در گفت‌وگو با شبکه خبری العربیه خواستار مشارکت دادن قدرت‌های منطقه‌ای در توافق با ایران شد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۲ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 29
کد خبر: ۷۵۷۰۶

به گزارش راهبرد معاصر امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه خواستار مشارکت دادن قدرت‌های منطقه‌ای در توافق با ایران شد.

حساب کاربری «عرب‌نیوز» در توییتر در خبری فوری نوشته ماکرون به العربیه گفته باید از اشتباه سال ۲۰۱۵ که قدرت‌های منطقه‌ای در توافق با ایران مشارکت داده نشدند اجتناب کرد.

وبگاه عرب‌نیوز به نقل از رئیس‌جمهور فرانسه نوشته عربستان سعودی باید در هر گونه مذاکره برای توافق با ایران مشارکت داده شود.

رئیس‌جمهور فرانسه همچنین با تکرار ادعاها درباره تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای با ایران گفت زمان باقی‌مانده برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بسیار کوتاه است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

«جو بایدن»، رئیس‌جمهور جدید آمریکا گفته قصد دارد آمریکا را به این توافق هسته‌ای بازگرداند. با این حال، او در اظهاراتی مبهم بر این هم تأکید کرده آمریکا قصد دارد بازگشت به برجام را مبنایی برای آغاز مذاکراتی جدید با هدف «طولانی‌تر و قوی‌تر» کردن برجام قرار دهد. 

امارات، عربستان سعودی، بحرین و رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته گفته‌اند خواستار آن هستند که در مذاکره با ایران مشارکت داده شوند.

«آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه مجلس سنا که چند هفته پیش برگزار شد به این موضوع اشاره کرد که آمریکا با بازگشت به برجام فاصله دارد و واشنگتن از این فرصت برای رایزنی با نماینده‌های کنگره و متحدان آمریکا در این زمینه استفاده خواهد کرد.

بلینکن گفت: «رئیس‌جمهور منتخب معتقد است که اگر ایران به توافق بازگردد ما هم به این توافق برمی گردیم، اما از این مسئله، همراه با متحدانمان که بار دیگر با ما همراستا می‌شوند به عنوان سکویی برای دستیابی به یک توافق طولانی‌تر و قوی‌تر و رسیدگی به مسائل دیگر به خصوص مسئله موشکی و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران استفاده خواهیم کرد.»

بلینکن در ادامه اضافه کرد: «حالا که این گفته شد، باید بگویم که با این نقطه فاصله زیادی داریم. باید ببینیم بعد از اینکه رئیس‌جمهور منتخب سر کار می‌آید ایران چه اقداماتی انجام می‌دهد و آماده انجام چه اقداماتی است، بعداً اگر آنها می‌گویند که به پایبندی برجام برگشته‌اند باید ارزیابی کنیم ببینیم آیا به وعده‌هایشان عمل کرده‌اند یا خیر.»

بلینکن گفت: «بله، ما حتما با شما (نماینده‌های کنگره) مشورت خواهیم کرد. فکر می‌کنم همان‌طور که رئیس (کمیته روابط خارجی مجلس سنا) گفت مهم است که در آغاز این فرایند و نه پایان آن، با متحدان و شریکانمان در منطقه از جمله اسرائیل و کشورهای خلیج [فارس] هم تعامل کنیم.»

جمهوری اسلامی ایران بارها تأکید کرده بر سر توافق هسته‌ای برجام مذاکره مجدد نخواهد کرد. «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران چندی پیش در یادداشتی در فارن‌افرز نوشته بود که تهران حاضر به مذاکره مجدد بر سر مفاد این توافق نیست.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار