چرا بایدن را هم باید رئیس‌جمهوری دروغگو دانست؟-راهبرد معاصر
ترجمه گزارش «نشریه آتلانتیک»

چرا بایدن را هم باید رئیس‌جمهوری دروغگو دانست؟

بایدن هم مانند همه روسای جمهور آمریکا به دروغ‌گفتن خود ادامه می‌دهد. اظهارات مبالغه‌آمیزش در رابطه با واکسیناسیون 100 میلیون نفر در بازه زمانی 100 روزه ابتدای دوران ریاست‌جمهوری‌اش در کاخ سفید، یکی از این موارد است. اگرچه ادعای وی در این باره به پای گزافه‌گویی‌های ترامپ مبنی بر ناپدید شدن ناگهانی ویروس نمی‌رسد.
ادام سرور؛ گزارشگر نشریه آتلانتیک
تاریخ انتشار: سه‌شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - 02 February 2021

 چرا بایدن را هم بایستی رئیس‌جمهوری دروغگو دانست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از نشریه "آتلانتیک"، " ادام سرور" در یادداشتی تحت عنوان "همه روسای جمهور آمریکا دروغ می‌گویند"، با ارائه نمونه‌هایی در طول تاریخ ریاست‌جمهوری آمریکا از دروغ‌گویی روسای جمهور مختلف آمریکا صحبت کرده و عنوان می‌کند، جو بایدن نیز یک رئیس‌جمهور دروغگو خواهد بود که در شرایطی از ارائه حقیقت بنا به دلایل مختلف طفره خواهد رفت. نویسنده در اینباره می‌نویسد: 

 

«همه روسای جمهور آمریکا دروغ می‌گویند. حتی دولت ترامپ که خود را به بالاترین میزان از دروغگویی و فریبکاری تجهیز کرده بود. دولت ترامپ صرفا برای این دروغ نمی‌گفت تا درمورد دستاوردهای دولتش اغراق‌ کند و یا اینکه مخالفان خود را بدنام کند. برای ترامپ و حزب جمهوری‌خواه آمریکا، دروغ گفتن نشانه و معیاری برای سنجش وفاداری بود. رد دروغ‌ها و اغراق‌های ترامپ حتی اگر با گفته های قبلی خود او نیز در تضاد بود، نشانه‌ای از بی‌وفایی تلقی می‌شد، تنها گناهی که در زمان ترامپ از سوی حامیان دو آتشه وی غیرقابل بخشش بود. این امر به رئیس‌جمهور اجازه می‌داد تا برای حامیانش در قالب دروغ، واقعیت‌های جایگزینی را مطرح کند که بنیادهای آنها نمی‌توانست مورد پرسش قرار گیرد. ادعای دروغین وی در مورد ماجرای تقلب در انتخابات یکی از این موارد بود.

 

البته که این تنها دروغ ترامپ نبود. ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود موجب به اوج رسیدن تهدیدات تروریستی از سوی چپ‌گراها شد و هشدارها در مورد وقوع یک چنین تهدیداتی را نیز به شدت سرکوب کرد. ترامپ در طول فعالیتش در حوزه ریاست‌جمهوری همواره آن دسته از مقامات دولتی را که صادقانه و به درستی بر انجام امور نظارت می‌کردند، مجازات و یا حتی برکنار می‌کرد و در مقابل کسانی را که طبق خواسته وی پیش می‌رفتند و مردم را گمراه می‌کردند، در کنار خود حفظ می‌کرد و به آنها پاداش می داد. وحشتناک‌تر از همه این بود که ترامپ در مورد وسعت و میزان خطر همه‌گیری ویروسی مانند کرونا، به مردم دروغ گفت که در نهایت، این دروغ‌هایش به قیمت از دست رفتن جان بیش از نیم میلیون آمریکایی تمام شد. دروغ‌های ترامپ به قدری زیاد بوده است که شنیدن تمام آنها نیاز به زمان بسیار طولانی‌تری دارد که از چارچوب این مقاله خارج است.

 

اکنون دوران بایدن نیز حکایت از بازگشتِ رئیس‌جمهور به روال عادی و معمولی دروغ‌گویی و عدم صداقت بدون از دست رفتنِ کیش شخصیتی مربوط به دوران ترامپ را دارد. اما دروغ‌های روسای جمهور از مدت‌ها قبل از ظهور شخصیت ترامپ، مخرب و خطرناک بود به همین خاطر مطبوعات و مردم ایالات مختلف امریکا بایستی در برابر این وسوسه که دولت بایدن برای همیشه در سطح بالایی از کیفیت قرار دارد، یا این تصور که بایدن به این خاطر که سابقه خوبی در راستگویی و صداقت داشته از سیاست دروغگویی در دوران ریاست جمهوری‌اش دوری می‎کند، مقاومت کنند. چرا که همیشه لحظاتی وجود دارد که منافع عموم مردم با منافع کاخ سفید در تضاد است و در چنین شرایطی رئیس‌جمهور چاره‌ای جز گفتن دروغ ندارد.

 

رئیس‌جمهور به دلایل مختلفی دروغ خواهد گفت. «لیندون بی. جانسن» درباره جنگ ویتنام, مانند «ریچارد نیکسون» دروغ گفت. «بیل کلینتون» در مورد رابطه‌اش با «مونیکا لوینسکی»، «رونالد ریگان» برای تامین سرمایه شبه نظامیان جناح راست در نیکاراگوئه, دروغ گفت. «جورج بوش» درباره علتِ افزایش مالیات‌ها به  عوام دروغ گفت و پسرش «جورج دبلیو. بوش»نیز به منظور تسهیل کردن روندِ جنگ عراق دروغ گفت. «باراک اوباما» در مورد چگونگی تاثیر لایحه محافظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه بر برنامه‌های پیشین بیمه درمانی دروغ گفت و حتی «جو بایدن» نیز، پیش از اینکه رئیس‌جمهور شود، شایعات و سخنان اغراق آمیز زیادی می‌کرد. از جمله مهم‌ترین دروغ او این بود که در حین تلاش برای بازدید از «نلسون ماندلا» در زندان های آفریقای جنوبی دستگیر شده‌بود. همه این‌ ادعاها برای فریب عامه مردم هستند نه اشتباهاتی واقعی که شاید هر انسانی در طول زندگی خود مرتکب شود.

 

روسای جمهور گاهی اوقات دروغ می‌گویند، به این خاطر که شاید سیاست‌های اجرایی شان چندان خوشایند و قابل قبول نیست و یا اینکه گاهی اوقات بر این باور هستند که گفتن واقعیت‌ها می‌تواند امنیت ملی کشور را برهم زند. گاهی گفتن دروغ برای سرپوش گذاشتن بر خطاها و اشتباهاتی است که مرتکب می‌شوند. گاهی برای پنهان کردن اصطکاک ایجاد شده بین خود و متحدان سیاسی‌شان یا حتی دشمنان سیاسی‌شان دروغ می‌گویند. گاهی اوقات هم آن‌ها بلوف می‌زنند و یا حتی گاهی اوقات به منظور حذف، یا کتمان حقیقت دروغ می‌گویند. با این حال باید گفت، این مسائل معیارها و استانداردهای درستی برای قضاوت در مورد عملکرد روسای جمهور نیستند.

 

در حال حاضر نیز بایدن با بالا بردن انتظارات از واکسیناسیونی که به گفته بسیاری از کارشناسان میزان آن بسیار متوسط است، سعی در گمراه کردن مردم دارد. روندی که به رئیس‌جمهور این امکان را می‌دهد که رویکرد و سیاست خود در این باره را یک موفقیت بزرگ برای دولتش اعلام کند. روز پنج‌شنبه هفته گذشته نیز بایدن تاکید کرد رقم صد میلیون واکسیناسیون طی یک دوره 100 روزه یک هدف بسیار بزرگ است که بسیاری از مطبوعات آن را غیرممکن عنوان کرده‌اند.

 

بسیاری از مطبوعات داخلی آمریکا در برابر این ادعای بایدن برای انتقاد از برنامه وی، به حالت سوالی خطاب به او پرسیده‌اند، «آیا تو دیوانه شده‌ای بایدن؟» در مدت 100 روز نمی‌توان برای 100 میلیون نفر واکسیناسیون را انجام داد. با این حال بایدن عنوان کرده است که هدف دولتش اجرای طرح واکسیناسیون بر روی تعداد افراد بیشتری است و دولت وی باید این کار را حتما انجام دهد.

 

دکتر «پیترهاتز»، دانشمند و مدیر مرکز واکسن در تگزاس عنوان کرده است اینکه بخواهیم بگوییم دولت ترامپ تا پیش از روی کار آمدن بایدن به این میزان از سرعت جهت واکسیناسیون دست پیدا کرده بود، ادعای درستی نیست. هاتز در گفتگو با واشنگتن پست عنوان کرده است که اگر قصد ما بر این باشد که ظرف مدت شش ماه، روند انتقال ویروس را متوقف سازیم، انجام روزانه یک میلیون واکسیناسیون کافی نیست. از آن زمان دولت بایدن عنوان کرده است که انجام واکسیناسیون برای 100 میلیون نفر حداقل مقداری است که دولت وی مد نظر دارد و این رقم بیشترین میزان در نظر گرفته شده برای واکسیناسیون نخواهد بود. بر همین اساس وی در سخنرانی روز دوشنبه خود میزان واکسیناسیون مد نظر دولت برای بازه زمانی 100 روز را 150 میلیون عنوان کرد. اعترافی ضمنی که نشان می‌داد، هدف پیشین مطرح شده از سوی وی چندان هم بلندپروازانه نبوده است.

 

با این همه، اظهارات بایدن در باب ویروس کرونا هرگز به پای گزافه‌گویی‌ها و  صحبت‌های ترامپ مبنی بر «ناپدید شدن ناگهانی» ویروس نمی‌رسد. دروغ گفتن زیاد و کم ندارد. استاندارد اصلی بایستی مبتنی بر حقیقت‌گویی باشد. حتی اگر دولت بایدن در برخی مواقع از تحقق این امر کوتاهی کند، باز هم تغییری در اصل ماجرا حاصل نخواهد شد. با این حال، بایدن هم مانند همه روسای جمهور آمریکا به دروغ گفتن خود ادامه می‌دهد.

 

 

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
یادداشت اختصاصی منصور صالح فرد، رایزن اقتصادی سابق ایران در چین؛ / ۱۹ ساعت پیش

بندر چابهار شاهراه ارتباطی ایران با اقیانوس هند

یادداشت سلام العبیدی، تحلیلگر عراقی؛ / ۱ روز پیش

شمارش معکوس حمله احتمالی ایران آغاز شده است؟

یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛ / ۱ روز پیش

غیریت‌سازی با کدام مستند؟