اولین اقدام پنتاگون علیه عربستان-راهبرد معاصر

اولین اقدام پنتاگون علیه عربستان

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که واشنگتن کمک به ریاض در جنگ علیه یمن در حوزه اطلاعاتی را متوقف کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 06
کد خبر: ۷۶۵۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا شامگاه جمعه (به وقت تهران) گفت که بازبینی سیاست‌های نظامی باعث توقف تعهدات واشنگتن نخواهد شد.

 

وی که در کنفرانس خبری پنتاگون صحبت می‌کرد، افزود: «خواستار پایان مسئولانه جنگ در افغانستان هستیم و تمامی تصمیمات اتخاذ شده را بازبینی می‌کنیم».

 

کربی گفت: «هنوز تصمیمی درباره نیرو‌های آمریکایی در افغانستان اتخاذ نشده و توافقنامه دوحه و میزان پایبندی به آن را ارزیابی خواهیم کرد.»

 

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که این کشور کمک به ریاض در جنگ یمن را متوقف کرده، اما گفت که سعودی‌ها همچنان شریک اساسی آمریکا به شمار می‌آیند.

 

وی همچنین گفت که مشارکت با عربستان در زمینه اطلاعات مرتبط با یمن پایان یافته است.

 

وزارت خارجه دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا نیز عصر پنج‌شنبه گفت: واشنگتن قصد دارد حمایت از عملیات‌های تهاجمی در یمن را متوقف کند.

 

جو بایدن نیز پنجشنبه در یک سخنرانی خود با انتقاد از اوضاع انسانی در یمن ادعا کرد که دولت او تلاش دارد جنگ در این کشور را متوقف کنند و از تیم ویژه خود در غرب آسیا خواسته برای حصول آتش‌بس در یمن اقدام کند.

 

بایدن گفت: «جنگ علیه یمن باید متوقف شود و ما همه حمایت‌های خود از عملیات‌های تهاجمی در آنجا را متوقف می‌کنیم».

 

ائتلاف سعودی-اماراتی نزدیک به شش سال یمن را زیر بمباران و موشک‌باران خود گرفته، با محاصره همه جانبه، گرسنگی و کمبود منابع درمانی به مردم یمن تحمیل کرده است و به کشتار زنان و کودکان این کشور ادامه می‌دهد.

ائتلاف به رهبری عربستان سعودی از فروردین‌ماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیس‌جمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.

 

این حملات به نابودی زیرساخت‌های یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماری‌های واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است.

 

کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف می‌کنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل می‌دهند نیازمند نوعی کمک‌رسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمی‌دانند وعده غذایی بعدی‌شان از کجا تأمین خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

ارسال نظر