فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است

بحران خاموش و بزرگ در روابط قاهره-ابوظبی

بحران خاموش و بزرگ در روابط قاهره-ابوظبی منابع مطلع از افزایش تنش میان قاهره و ابوظبی خبر دادند و گفتند در پی تحولات اخیر، بحرانی خاموش در روابط دو کشور شکل گرفته و روابط دو کشور در ضعیف‌ترین حالت ممکن است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 14
کد خبر: ۷۷۴۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  پس از اتحاد ظاهری چند سال گذشته میان عربستان، امارات، مصر و بحرین و اقدام یکپارچه آنان علیه قطر، اکنون به نظر می‌رسد میان این کشورها اختلافات بزرگی بروز کرده است.

 

بعد از اختلافات امارات با عربستان در برخی حوزه‌ها مثل یمن، اکنون منابع مطلع از «بحرانی بزرگ» میان مصر و امارات خبر می‌دهند و از آن به نام «بحران خاموش» یاد کرده‌اند.

 

روزنامه العربی الجدید (چاپ لندن، نزدیک به قطر) امروز یکشنبه نوشت، منابع مطلع، اخباری جدید از پشت پرده بحران خاموش در روابط مصر و امارات پرده برداشتند. اخیرا ابوظبی حمایت‌های مالی و غیرمالی خود از قاهره را کاهش داده و در برخی پرونده‌های منطقه‌ای صرفاً طبق منافع خودش عمل کرده بدون اینکه منافع قاهره را در نظر بگیرد.

 

العربی الجدید به نقل از منابعی که آنان را مطلع نامید و هویتشان را فاش نکرد نوشت، بحرانی بزرگ در روابط دو کشور شکل گرفته. بخصوص پس از آنکه ابوظبی به قاهره اتهام زده که از دو حمله به سفارت امارات در اتیوپی و سودان اطلاعاتی داشته اما ابوظبی را از آن مطلع نکرده است. طبق این گزارش، یک مسئول بلندپایه اماراتی این اطلاعات را برای سرلشکر «عباس کامل» رئیس سازمان اطلاعات مصر ارسال کرده اما او داشتن این اطلاعات قبل از حمله به سفارت امارات را رد کرده است.

 

این منابع گفتند، شاید قاهره عملا این اطلاعات را داشته چرا که اخیرا در منطقه شاخ آفریقا فعالیت اطلاعاتی داشته است... اگر قاهره چنین اطلاعی داشته و به طرف اماراتی اطلاع نداده، دلیلش خشم مصر از امارات و نقش ابوظبی در حمایت از اتیوپی در مقابل تحرکات مصر برای اعمال فشار بر آدیس‌آباباست تا در خصوص توافق سد النهضة به تعهداتش پایبند باشد. حتما قاهره از حجم کمک‌های لجستیک، نظامی و اطلاعاتی اخیر ابوظبی به آدیس‌آبابا خبر دارد بخصوص در دوره‌ای که اتیوپی درگیر مناقشه و درگیری نظامی با منطقه تیگرای بود. قاهره امیدوار بود که این اتفاقات را دستمایه اعمال فشار بر اتیوپی کند [اما ابوظبی با حمایت از آدیس‌آبابا، برنامه قاهره را خراب کرده است].

 

بنا بر این گزارش، اطلاع یافتن قاهره از حجم کمک‌های ابوظبی به اتیوپی، به مثابه شوکی به سران سیاسی مصر بود. این منابع گفتند، اکنون روابط مصر و امارات در ضعیف‌ترین حالت ممکن قرار دارد هر چند که دو کشور تلاش می‌کنند عکس این را وانمود کنند.

 

به گفته این منابع، پرونده‌های دیگری در منطقه است که امارات و مصر در آن بشدت اختلاف دارند مثل پرونده لیبی که قاهره اکنون به دور از مواضع امارات در حال تحرک در آن است، حال آنکه مدتی طولانی این دو کشور مواضع خود در لیبی را یکی کرده و هماهنگی می‌کردند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار