رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

تحریم بانک مرکزی اصلی ترین مساله در مذاکرات آتی خواهد بود

با تحریم بانک مرکزی ذیل عنوان حمایت مالی از تروریسم از سوی دولت ترامپ، رفع تحریم از این نهاد دشوارتر شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۶ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 February 15
کد خبر: ۷۷۵۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ اندیشکده آتلانتیک در مقاله ای با اشاره به تحریم بسیاری از نهادهای اقتصادی ایران نظیر بانک مرکزی در دوران ریاست جمهوری ترامپ نوشت: در راستای فشار حداکثری، دولت ترامپ بانک مرکزی ایران را با تگ تحریمی تروریسم تحریم کرد که این مساله شرایط را برای دولت بایدن در رفع تحریم ها پیچیده می کند. رهبران ایران خواهان آن هستند که دولت بایدن تحریم هایی که بنگاه های تجاری ایران را از تجارت آزادانه با جهان منع می کنند، بردارد.

 

در دوره ترامپ همه بخش های اقتصادی ایران با عناوین مختلف تحریم شدند تا اقتصاد ایران منزوی شود. کشتیرانی ایران، شرکت ملی نفت، بانک مرکزی، شرکت های معدنی، بانک ها و شرکت های فولادی از جمله مهم ترین شرکت های تحریم شده بودند. حتی در صورت بازگشت آمریکا به برجام این سوال مطرح است که سرنوشت نهادهای تحریم شده تحت عنوان ارتباط با تروریسم چه خواهد بود. مهم ترین تحریم ضد ایران تحریم بانک مرکزی ایران به عنوان قطب اصلی بانکی و تبادلات ارزی این کشور خواهد بود و احتمالا ایران تا زمانی که تحریم بانک مرکزی رفع نشود، به اجرای کامل تعهدات برجامی اش باز نخواهد گشت.

 

با توجه به اختلاف نظر آمریکا و ایران بر سر مسایل منطقه ای، دولت بایدن به دنبال استفاده از اهرم برجام به عنوان سکویی برای مذاکرات بعدی خواهد بود و همین مساله احیای کامل برجام را دشوارتر و طولانی تر خواهد ساخت.

 

به گفته برخی منابع، دولت بایدن در حال بررسی گزینه های متعددی برای احیای برجام است که یکی از محتمل ترین آن ها ارایه یک برنامه زمان بندی شده گام به گام است که در آن ایران و آمریکا متعهد می شوند گام های کوچک را برای بازگرداندن شرایط به تعهدات کامل برجامی به طور همزمان انجام دهند البته پیش از آن شماری از سیاست مداران جمهوری خواه آمریکا خواهان تداوم فشار حداکثری تا زمان رسیدن به یک توافق جامع تر شده بودند./ ایسنا

ارسال نظر