به گزارش راهبرد معاصر ،قائم مقام وزیر آموزش و پرورش به ارائه گزارشی از وضعیت مدارس و تحصیل دانش آموزان در مناطق سیل زده پرداخت و گفت: همکارانم در اکثر مناطق سیل زده و آسیب دیده در ایام تعطیلات نوروز، با همت جهادی تلاش کردند تا حد امکان مدارس از روز شنبه آماده گشایش باشند؛ در آق قلا و گمیشان استان گلستان انتقال کانکسها و میز و نیمکت مورد نیاز را نیز انجام دادیم.
امیرعلی نعمتالهی ضمن تاکید بر اینکه تمهیدات لازم پیرامون جبران عقب افتادگیهای درسی دانش آموزان در مناطق سیل زده اندیشیده شده است گفت: خانوادهها نگران درس بچهها نباشند. ظرف چند روز آینده رایزنیهایی بین وزرای آموزش و پرورش و علوم درباره زمان برگزاری کنکور هم صورت خواهد گرفت.
وی افزود: اما تاکید موکد ما این است که حفظ جان دانشآموزان و معلمان اولویت اول آموزش و پرورش و نظام است. بر همین اساس، بنا شد تصمیم گیری درباره تعطیلی مدارس در استانها و مناطق توسط ستادهای بحران انجام شود که در مناطق مختلف حسب شرایط ابلاغ و اعلام شده است.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مقرر شد غیبت دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان اهل شهرستانهای سیل زده فعلاً تا یک هفته، موجه تلقی شود تا بتوانند در شهر خود حضور داشته باشند و دغدغه خانوادههایشان را کمتر کنند؛ از تشکیل کارگروهی در وزارتخانه با دستور وزیر برای پیگیری مسائل سیل خبر داد.
نعمت الهی تاکید کرد: به دانشآموزان و خانوادههایشان این اطمینان را میدهم که اگر وقفهای هم در مدارس بوجود آمد و ناچار شدیم کلاسهای درس را تعطیل کنیم جای نگرانی نیست و حتماً تمهیدات لازم اندیشیده خواهد شد تا با اردوهای جایگزین، افزایش کلاسهای درسی و فوق برنامه وقفه یا تعطیلی کلاسهای درس را جبران کنیم.
وی با بیان اینکه قول میدهم آموزش و پرورش در کنار دانش آموزان و معلمان است گفت: خانوادهها دغدغه نداشته باشند و اجازه بدهند مسئولان مناطق و دست اندرکاران ستادهای بحران به کارشان مشغول باشند. علاوه بر اینها یکی از مسائل نگران کننده اهالی شهرستانهای مختلف درگیر سیل آسیب روحی و روانی بویژه برای آنها که عزیزان شان را از دست دادهاند، وجود دارد. تلاش کردیم با کمک کانون پرورش فکری بستههای امداد فرهنگی و هنری نیز توزیع کنیم. در استان گلستان انجام فعالیتهای هنری استمرار مییابد.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش افزود: همچنین در حوزه کتاب، نوشت افزار و کتب دانش آموزان که در اثر سیل از بین رفته است و قابلیت استفاده ندارد نیز تدبیر لازم اندیشیده شد و سازمان پژوهش مکلف شد همه کتب مورد نیاز را فراهم کند.
نعمت الهی ضمن اعلام این خبر که تا پایان هفته وزیرآموزش و پرورش به اتفاق معاونین و مدیران موثر و ذیربط و کارشناسان مربوطه به منطقه خوزستان و لرستان سفر میکند و از نزدیک مسائل را بررسی و رصد خواهد کرد گفت: همچنین تصمیم بر این شد که بتوانیم با کمک کمیته امداد کار مشترکی انجام داده و کمکهای دانش آموزی را جمع آوری کنیم که در حال تدوین سازوکار آن هستیم و بهزودی اعلام خواهد شد.
وی درباره میزان خسارات وارده به مدارس گفت: معاونین وزیر و مسئولان ذیربط در سازمان نوسازی مرتب در مناطق سیل زده حضور مییابند، اما هنوز سیل تمام نشده و آمار دقیقی نداریم.
قائم مقام وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مدیران کل استانها به صورت کامل با ستادهای بحران هماهنگ هستند زیرا معتقدیم وحدت مدیریت، علاج کار است اظهار کرد: تمام امکانات و تجهیزات خود را در حد بضاعت در اختیار سیل زدگان با اولویت فرهنگیان و دانش آموزان قرار دادیم و امیدواریم در یک کار جمعی همه با هم بتوانیم از این مرحله هم عبور کنیم.
نعمت الهی تصریح کرد که تاکید موکد ما به خانوادهها این است که نگران درس بچهها نباشند. ظرف چند روز آینده رایزنیهایی بین وزرای آموزش و پرورش و علوم درباره زمان برگزاری کنکور هم صورت خواهد گرفت.
وی درباره احتمال جابجایی تاریخ امتحانات نهایی نیز گفت: هنوز منتظر گزارشهای نهایی ستاد بحران و مدیران کل آموزش و پرورش هستیم تا بتوانیم درباره چگونگی برگزاری امتحانات نهایی تصمیم گیری کنیم.