افزایش جذابیت نفت ایران برای خریداران آسیایی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

افزایش جذابیت نفت ایران برای خریداران آسیایی

آمارهای اقتصادی حاکی از افزایش جذابیت نفت ایران در بین خریداران آسیایی بویژه چین و هند است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 08
کد خبر: ۸۰۰۸۰

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از رویترز، ایران به آرامی در فروش نفت خام خود به چین در ماه های اخیر رکوردهای جدیدی ثبت کرده است و  هند نیز به عنوان یکی از خریداران نفت ایران که به واسطه تحریم های آمریکا ایران را از لیست خرید خود حذف کرده بود، پالایشگاه های این کشور نیز نفت ایران را در سبد خرید سالانه خود قرار خواهند داد.

به نظر می رسد پس از خروج ترامپ از قدرت، ایران مشتریان قدیمی خود در آسیا را دوباره بدست آورده است. تحریم ها باعث کاهش صادرات نفت ایران به مشتریان عمده‌ای مانند چین، هند، ژاپن و کره جنوبی از اواخر 2018 به بعد شده بود اما به گفته منبعی در یکی از پالایشگاه های هند: به زودی تامین نفت از ایران از سر گرفته می شود.

چین برخلاف هند هرگز خرید نفت از ایران را به طور کامل متوقف نکرد. طبق داده های تحقیقات رفنیتیو اویل، ایران طی 14 ماه گذشته نزدیک به 306 هزار بشکه در روز نفت خام به چین صادر کرد که این رقم در ماه های ژانویه و فوریه شاهد رکوردهای جالبی بود.

نفت ایران , کشور چین ,

البته 75 درصد از این صادرات به صورت غیرمستقیم و از طریق عمان، امارات و مالزی وارد چین شده است و بنادر شرق چین در استان شاندونگ بیشتر از بندرهای دیگر پذیرای نفت ایران بوده‌اند. اما لی، تحلیلگر رفنیتیو دراین باره گفت: حجم واردات از سه ماه آخر 2020 شاهد افزایش بوده و استان شاندونگ بیشترین دریافت کننده و اصلی ترین مشتری نفت ایران بوده است. سخنگوی وزارت خارجه چین نیز بدون اشاره مستقیم به تبادلات نفتی گفته: ایران یک کشور دوست برای چین است و دو کشور تبادلات و همکاری های طبیعی خود را حفظ کرده‌اند. همکاری بین چین و ایران در چارچوب قوانین بین المللی بوده و هردو منطق و قانونمند رفتار کرده و سزاوار احترام و حمایت هستند.

نفت ایران , کشور چین ,

به گزارش پترو لوجستیک، بارگیری نفت ایران در ژانویه از مرز 600 هزار بشکه در روز برای اولین بار از می 2019 عبور کرد. واردات غیرمستقیم محموله های نفتی از ماه فوریه نیز به 850 هزار بشکه در روز رسید و رکورد 790 هزار بشکه در آوریل 2019 را شکست.

نفت ایران , کشور چین ,

داده های اداره گمرک چین نیز روز یکشنبه از افزایش واردات نفت خام این کشور به میزان 4 درصد در دو ماه اول سال جاری میلادی خبر دادند. به گفته یک تاجر چینی نفت اکثر این تبادلات با واحد پولی چین یا یورو انجام شده است. به گفته یک منبع تجاری دیگر "درحالیکه به نظر نمی رسد تحریم ها به این زودی‌ها برداشته شود اما ایران دوباره (درعرصه انرژی) خودی نشان داده‌ است.

تسنیم

ارسال نظر