به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر امور خارجه عربستان سعودی خواستار آتش بس در یمن شد و گفت که بر اساس ابتکار عمل ادعایی ریاض، فرودگاه صنعاء بازگشایی محدود خواهد شد و فشار از بندر الحدیده کاسته خواهد شد.
خبرگزاری رسمی سعودی (واس) دوشنبه به نقل از «فیصل بن فرحان» گزارش داد که عربستان سعودی در این ابتکار عمل به دنبال آتشبس در یمن است مشروط بر این که دولت نجات ملی این کشور که انصارلله نیز بخشی از این دولت است، با آن موافقت کند.
بن فرحان طی نشست خبری زنده که فرماندهان ائتلاف ضد یمن به رهبری ریاض نیز در آن حضور داشتند، گفت که پیشنهاد ابتکار عمل ریاض شامل آتش بس فراگیر در یمن با اشراف سازمان ملل متحده و با موافقت دولت مستعفی یمن (منصور هادی) و انصارالله یمن است.
وزیر امور خارجه عربستان سعودی ایران را به مداخله در امور یمن متهم کرد و گفت که دلیل طولانی شدن جنگ کشورش علیه این کشور، مداخلات تهران است!
بن فرحان اجرای آتش بس فراگیر ادعایی خود را مشروط به موافقت جنبش انصارالله یمن دانست و گفت: «همین که [انصارالله] حوثی با این ابتکارعمل موافقت کردند، آتشبس اجرا خواهد شد».
وزیر خارجه سعودی گفته طرح ابتکار عمل کشورش برای پایان دادن به جنگ علیه یمن، پیشنهادهایی را برای وضعیت فرودگاه بینالملل صنعاء و بندر مهم الحدیده یمن دارد.
او گفت که ائتلاف سعودی محاصره بندر الحدیده (غرب یمن) کاهش خواهد داد و عواید حاصل از عوارض و مالیات از این بندر به حساب بانکی مشترک در بانک مرکزی یمن منتقل خواهد شد.
وزیر خارجه سعودی همچنین گفت که ائتلاف متجاوز به یمن اجازه خواهد داد فرودگاه بینالمللی صنعاء برای شمار محدودی از مقاصد بینالمللی و منطقهای پرواز مستقیم داشته باشد.
فیصل بن فرحان همچنین مدعی شد که طرح ابتکار عمل کشورش برای پایان جنگ پیشنهاد از سرگیری گفتوگوهای سیاسی را به منظور پایان دادن به بحران یمن داده است.
جنگ عربستان سعودی علیه یمن در حالی وارد هفتمین سال میشود که ریاض به اذعان سازمان ملل متحد، در برابر بیش از پنج دور مذاکرات طرفهای یمنی در کویت و عمان و اردن سنگاندازی کرده است.
فرودگاه صنعاء طی شش سال گذشته بمباران شد و در محاصره شدید ائتلاف قرار گرفت که هرگونه ورود و خروج به آن بدون اجازه ائتلاف سعودی میسر نیست و همین ائتلاف بر اساس توافق استکهلم (۲۰۱۸) قرار بود محاصره فرودگاه را برای اغراض و پروازهای انسان دوستانه کاهش دهد که تاکنون محقق نشده است.
هماکنون بیش از ۱۳ نفتکش در بندر الحدیده به رغم انجام همه پروتکلها و پرداختها از سوی ائتلاف متجاوز توقیف شده و همین مسئله به بحران سوخت در یمن دامن زده است./فارس