آیا افزایش تنش میان بلوک شرق و آمریکا تکرار دوران جنگ‌سرد است؟-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
مهدی صفری، سفیر اسبق ایران در روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ می دهد؛

آیا افزایش تنش میان بلوک شرق و آمریکا تکرار دوران جنگ‌سرد است؟

مهدی صفری، سفیر سابق ایران در روسیه با اشاره به افزایش تنش ها میان بلوک شرق (چین و روسیه) و بلوک غرب (اتحادیه اروپا و آمریکا) گفت: اینکه آمریکا و اروپا چین و روسیه را با بهانه‌های حقوق بشری تحریم می‌کنند نشان می‌دهد که دنیا چند قطبی شده و از تک قطبی عبور کرده‌ایم و آمریکا نمی‌تواند به عنوان یک ابرقدرت حرف اول و آخر را در دنیا بزند.
مهدی صفری؛ سفیر اسبق ایران در روسیه
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 March 27
کد خبر: ۸۱۷۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر

آیا افزایش تنش میان روسیه و چین با امریکا تکرار دوران جنگ‌سرد است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، چالش‌های پیش آمده بین آمریکا و اتحادیه اروپا با چین و روسیه موضوعی است که منجر به فراخواندن سفرای کشورها و کاهش سطح مناسبات اقتصادی و سیاسی طرفین و ابراز هشدارهایی به یکدیگر شده است. تحریم به عنوان وسیله‌ای در دست غرب نه تنها ایران بلکه چین به عنوان یک قدرت بزرگ اقتصادی و روسیه را نیز نشانه گرفته است، اما در چالش‌ها و تنش‌های به وجود آمده چه راهبردهایی باید مورد نظر باشد را با مهدی صفری سفیر پیشین ایران در روسیه و چین در میان گذاشتیم تا علاوه بر بررسی روابط بین آمریکا و اروپا با چین و روسیه منافع خود را در شرایط کنونی مورد بررسی قرار دهیم.

 

مهدی صفری سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در روسیه در واکنش به تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا نسبت به کشورهای چین و روسیه گفت: اصولا دموکرات‌ها روش برخوردی متفاوتی نسبت به جمهوری‌خواهان با کشورهای مختلف دارند، دموکرات‌ها با استفاده از روش‌های دموکراتیک و حقوق بشری تهدیدهای تحریمی خود را علیه کشورهای مورد نظر خود اجرا می‌کنند.

 

وی در این‌باره افزود: متاسفانه برخی از داخل گمان می‌کردند که با روی کار آمدن دموکرات‌ها اوضاع خوب می‌شود در حالی که آنها تاکتیک‌های خاص خود را برای فشارهای حداکثری به مردم جهان و کشورهای مورد نظرشان دارند، لذا با آمدن جوبایدن و دموکرات‌ها فضایی که آمریکا برای فشار به مردم کشورهای مختلف دنبال می‌کند هیچ‌گاه تغییر نکرده وتغییر نمی‌کند.

 

صفری درباره چالش‌های ایجاد شده میان آمریکا و چین گفت: مشخص بود که آقای جو بایدن مسائلی که در ماجرای اوکراین با روس‌ها پیش آمده را به جنجالی بزرگ تبدیل می‌کند، ضمن اینکه چند تن از مقامات روسی پیش از این نیز از سوی آمریکایی‌ها تحریم شده بودند و اینک نیز مقامات جدیدی به جمع تحریمی‌های قبلی اضافه شدند. به نظر می‌رسد جنگ سرد بین آمریکا و روسیه که برخی گمان می‌کردند تمام شده و پایان پذیرفته داغ‌تر از قبل ادامه بیابد، ضمن اینکه جنگ سرد هیچ‌گاه قطع نشده بود.

 

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: اینکه آمریکا و اروپا کشورهای قدرتمندی چون چین  و روسیه را با بهانه‌های حقوق بشری تحریم می‌کنند نشان می‌دهد که دنیا چند قطبی شده و از جهان تک قطبی عبور کرده و آمریکا نمی‌تواند به عنوان یک ابرقدرت حرف اول و آخر را در دنیا بزند چرا که از قدرت گرفتن سایر کشورها بیمناک است.

 

صفری در این‌باره تصریح کرد: به هر حال تحریم کشورهای قدرتمندی چون روسیه و چین برای جمهوری اسلامی ایران می‌تواند یک فرصت باشد. فرصت طلایی که در پی تحریم دو عضو دائمی شورای امنیت ملل متحد برای افزایش همکاری و تعامل اقتصادی پیش روی ما باز شده تا بتوانیم کارهای زیر بنایی اقتصادی قابل توجهی را با روسیه و چین داشته باشیم.

 

این کارشناس مسائل بین‎‌الملل خاطر نشان کرد: امیدواریم با سفر وزیر خارجه چین درهفته آینده به ایران بتوانیم قرار داد بیست‌وپنج ساله را نهایی کنیم، چرا که در مقطع خوبی قرار داریم و می‌توانیم از این موضوع برای توسعه صادرات و روابط تجاری خود استفاده کنیم، ضمن اینکه باید بدانیم قطعا روابط روس‌ها وچینی‌ها با اروپا و امریکا افزایش نمی‌یابد، ضمن اینکه اگر سطح مناسبات آن‌ها بهتر نشود بدتر نیز نمی‌شود، بنابراین برای مذاکرات احتمالی برجام هم اگر انجام شود می‌توانیم به نفع خود بهره‌برداری کنیم.

 

سفیر سابق ایران در روسیه در پایان تاکید کرد: به هر حال فرصت خوبی برای ارتباطات تجاری و حذف دلار از تعاملات اقتصادی و تجاری سه کشور ایران ، روسیه و چین فراهم شده است. ما با تعامل تجاری با چین می‌توانیم از فرصت متحدین تجاری چین نیز به نفع اقتصاد و صادرات خود بهره‌مند شویم، یعنی در بخش اقتصای صادرات نفتی و غیرنفتی به کشورهای آسیایی و چین هم صادرات نفتی و غیر نفتی داشته باشیم، ضمن اینکه می‌توانیم بسیاری از نیازهای غیرنفتی روسیه را تامین و از این بازار عظیم به خوبی استفاده کنیم.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Ali
Singapore
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
0
0
بیشتر نفت چین تامین از خلیج فارسی, بیشتر چین را دوست دارد و پشتیبانی از ایران ..برای این میلیون ها بشکه نفت باید به چین عرضه شود ...ارائه یک متحد قوی برای ایران ..
این مهم است که ناوهای هواپیمابر چینی و زیردریایی آمده به انجام مانورهای در خلیج ایران