پرونده سوءمدیریت کرونایی دولت روی میز مجلس-راهبرد معاصر
تصویری از دیدار سردار سلیمانی و خانواده اش با رهبر انقلاب + عکس علم الهدی: جریان دیگری را در عرصه مقاومت شکل خواهیم داد پاسخ نبویان، نماینده تهران به اعتراض رسایی: دبیرخانه شورای امنیت، ابلاغ قانون حجاب را به تعویق انداخته است خطیب نمازجمعه تهران: افزایش قیمت دلار و تضعیف ارزش پول ملی خطری جدی است زینب سلیمانی: مسئولان بخشی از وفاداری مردم را با تلاش و پیگیری‌های خود جبران کنند مداح وحدت‌شکن تحت پیگرد قضایی قرار گرفت پزشکیان هفته آینده به جنوب شرق ایران سفر می‌کند تصاویر / مراسم پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در مصلی تهران زینب سلیمانی: برای حاج قاسم مرز‌های ایران یک حرم مقدس بود؛ همان‌گونه که مرز مسجدالاقصی، زینبیه و کربلا مقدس بود سرلشکر سلامی خطاب به جوانان محور مقاومت: دشمن رو به زوال و در حال فروپاشی است وزیر دفاع: باید به دنبال انجام کار‌های غیرممکن باشیم پزشکیان: مقابل دشمنان می‌ایستیم / با تمام وجود به سپهبد قاسم سلیمانی افتخار می‌کنم اعلام جرم و تشکیل پرونده قضایی برای یک محکوم سابق امنیتی علی لاریجانی: این سکوت حاکمان جدید سوریه برایشان بد خواهد شد لایحه ساماندهی اتباع بیگانه در راه مجلس + جزئیات

پرونده سوءمدیریت کرونایی دولت روی میز مجلس

رئیس‌جمهور امروز روایت خود را از 5 عامل ورود به موج چهارم کرونا بیان کرد؛ عواملی که در میان آنها نه خبر از نام فردی در ستاد بود که یک‌تنه جلوی ممنوعیت سفر را گرفت و نه سوءمدیریت حاکم بر ستاد کرونا.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 10
کد خبر: ۸۳۳۹۷

به گزارش راهبرد معاصر رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا پنج مورد را عامل تشدید کرونا و ورود موج چهارم به کشور معرفی کرد و مدعی شد که مصوبات ستاد ملی کرونا روی کاغذ مانده است اما این در حالی است که چراغ سبز ستاد ملی کرونا برای انجام سفرهای نوروزی و حداقل رساندن محدودیت ها در ایام نوروز که می توانست بهترین زمان برای کنترل و مهار می باشد، اصلی ترین عامل تشدید کننده همه گیری از رئیس جمهور به آنها اشاره ای نکرده است.

ورود کرونای انگلیسی از عراق به ایران، تردد و تجمع های شب عید، مراسم عید نوروز ،عروسی‌های ماه رجب و شعبان، سفرهای بدون رعایت پروتکل از عواملی است که روحانی به آنها اشاره کرده و تاکید دارد اگر دستورالعمل‌ها بالای ۹۰ درصد رعایت شود موج ایجاد نمی شود وگرنه خطر در کمین است.

روحانی می‌گوید از بهمن حواسمان به موج چهارم کرونا و تمرکزمان روی فرودگاه بود اما بند از جای دیگری به آب رفته و کرونای انگلیسی از مرزهای خوزستان و ایلام وارد کشور شدند.

* روحانی 14 اسفند: توصیه جدی متخصصان عدم رفت و آمد غیر ضرور است

اظهارات این روزهای رئیس جمهور بعد از قرمز شدن اکثر شهرها اما متفاوت با مواضع رئیس جمهور زمانی است که وضعیت اکثر شهرها زرد و آبی بود برای نمونه روحانی در جلسه 14 اسفندماه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد مقابله با کرونا گفته بود توصیه جدی متخصصان و مسئولان بهداشتی کشور عدم رفت و آمد غیر ضرور به ویژه برای افراد خطر پذیر است و بسیاری نگرانی ها که در خصوص شیوع بیماری با توجه به رفت و آمدهای نوروز وجود دارد اما می‌توان با اتکا به مسئولیت پذیری جامعه و مردم حساسیتی که نسبت به حفظ سلامت وجود دارد و امیدوار بود که با رعایت دستورالعمل ها امکان تردد در ایام نوروز به شهرها با وضعیت آبی و زرد فراهم شود.

رئیس جمهور اما در حالی روی سفر نرفتن و مراعات مردم حساب کرده بود که وزیر بهداشت بارها در این مورد به صراحت اعلام خطر کرد و 24 اسفند ماه هم وزیر راه از پیش بینی ۳۳ میلیون سفر در ایام نوروز ۱۴۰۰ خبر داد و بر ضرورت هماهنگی و نظارت برای ارتقای ایمنی راه‌ها تاکید کرد.

حتی اگر دیگر تناقضات را به کنار بگذاریم همین اظهار نظر دوگانه حکایت از سوءتدبیر در ستاد کرونا و بی توجهی به نظرات علمی کارشناسان دارد؛ تناقضاتی که حالا جان مردم را با مخاطرات جدی مواجه کرده است.

* درخواست تحقیق و تفحص از ستاد ملی کرونا

در همین مورد کاربران سامانه فارس من با ثبت سوژه‌ای با عنوان «لزوم تحقیق و تفحص از ستاد ملی کرونا» و امضای بیش از 22 هزار درخواست کننده، خواستار رسیدگی مجلس شورای اسلامی به این موضوع شدند. در این درخواست تاکید شده است: با توجه به دستورات و تصمیمات متناقض در ستاد مبارزه با کرونا و انتقاد مجامع علمی و نخبگان کشور و طیف گسترده مردم نسبت به آن و نیز عدم توجه به فرامین رهبری در عدم خرید واکسن آمریکایی و انگلیسی، عدم استفاده از افراد ذیصلاح برای تصمیم‌گیری در ستاد کرونا، اتخاذ تصمیمات آنی و تغییر در دستورات گذشته، تناقض‌های گسترده در اظهار نظر مقامات با مصوبات ستاد مبارزه با کرونا، عدم توجه به روش‌های دیگر درمانی مانند طب اسلامی و سنتی، عدم التزام به روش‌های علمی در اتخاذ پروتکل‌های بهداشتی عمومی، عدم توضیح و تطبیق بین مجوزهای سفر به کشور‌های تفریحی یا زیارتی و همچنین اجتماع‌های تفریحی یا مذهبی، با عنایت به اینکه تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا با صورت مستقیم با جنبه‌های مختلف زندگی انسانی از جمله اقتصاد، معیشت، سلامت روحی و روانی و معنوی افراد مرتبط است لازم است تا با ایجاد گروه تحقیق و تفحص در مجامع ذی صلاح این مطالبه عمومی از سوی نخبگان و مردم مورد بررسی قرار بگیرد تا در آینده شاهد پیامدهایی که گاهی از خود کرونا خطرناک‌تر و پایدار‌تر است، نباشیم.

این نقشه قرمز کرونایی دستپخت کیست؟ 

سوءتدبیر ستاد کرونا در مهار این بحران البته موضوعی که از نگاه کاربران فضای مجازی هم با باز انتشار تصویری از نقشه کشور بر اساس میزان شیوع کرونا، قبل و بعد از عید مورد توجه و انتقاد بوده و از آن به کنایه به عنوان تدبیر ستاد ملی کرونا یاد کرده اند. 

 

در همین مورد علی نیک زادثمرین نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در توئیتی نوشت: این نقشه قرمز کرونایی دستپخت کیست؟ نباید همه چیز را به گردن مردم انداخت. آنها به دولتمردانی نگاه کردند که با وجود نگرانی های نظام سلامت، مسیر سفر، ترددهای درون شهری و تشکیل دورهمی های خانوادگی را باز گذاشتند و خود الگویی برای عادی انگاری شدند.این بی توجهی مسئولین دولتی ‎عادی نیست .

* روحانی: بند را جای دیگری آب دادند

روحانی در نشست امروز همچنین مدعی شد که از بهمن حواسمان به موج چهارم کرونا و تمرکزمان روی فرودگاه بود اما بند از جای دیگری به آب رفته و کرونای انگلیسی از مرزهای خوزستان و ایلام وارد کشور شدند. در این مورد هم رئیس جمهور تورهای ترکیه را گویا فراموش کرده بود؛ موضوعی که رسانه‌ها به آن پرداختند و خبرگزاری فارس هم در خبری مستند به این موضوع پرداخت که با وجود درخواست وزیر بهداشت مبنی بر توقف پروازهای ترکیه و بسته شدن مرز هوایی ترکیه به دلیل شیوع شدید کرونا در این کشور، رئیس‌جمهور پیشنهاد وزیر کشور مبنی بر باز ماندن مرز هوایی با ترکیه را پذیرفت. 

موضوعی که گرچه دولتی‌ها زیر بار آن نمی روند و اصرار دارند که لغو سفر به ترکیه ابلاغ شده اما اما  سخنگوی سازمان هواپیمایی می‌گوید: موضوع لغو تورهای گردشگری به ترکیه از ۱۸ فروردین، به شرکت های هواپیمایی و آژانس های فروش بلیت هواپیما و گردشگری ابلاغ شد.

* پرونده تناقضات ستاد کرونا روی میز مجلس

حالا اما پرونده این تناقضات در مجلس باز شده و طرح تحقیق و تفحص از عملکرد ستاد ملی کرونا در پارلمان کلید خورده است. در همین مورد علی اصغرباقرزاده، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر اینکه درک صحیحی در مورد دوگانه سلامت و اقتصاد در میان برخی اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا به ویژه شخص رئیس جمهور،  وجود ندارد می‌گوید: «سوال این است که چرا با وجود پای کار آمدن دستگاه‌های مختلف و نیروهای مسلح و  همچنین حمایت‌های رهبر معظم انقلاب هنوز حتی تصمیمات خود ستاد به درستی اجرایی نمی‌شود.» نکته جالب اما اینجاست که این گلایه امروز از سوی رئیس جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه هم مطرح شد که مصوبات ستاد کرونا به درستی اجرا نشده است؟!

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از وجود لجبازی و خودکامگی در ستاد کرونا می‌گوید و تاکید دارد که با خودکامگی‌ در ستاد کرونا، علاوه بر بازی با جان مردم، اقتصاد کشور نیز به دلیل تعطیلی‌ها و قرنطینه‌های ضروری بعد از این، ضربه بیشتری می‌خورد.

حریرچی: برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند

روایت دیگری از این شرایط را در روزهای اخیر ایرج حریرچی در برنامه چاپ اول شبکه خبر بازگو کرد و گفت: خواسته ما ممنوعیت مسافرت بود اما برخی در ستاد ملی کرونا مانع شدند تا از فرصت طلایی عید برای خاموش کردن شعله‌های کرونا استفاده کنیم.

او اما در پاسخ به این سوال که چه کسانی برای تعطیلی سفرها در نوروز ۱۴۰۰ مخالفت کردند گفت: نمی‌توانم اسامی این افراد را بگویم.

البته امروز روحانی به این اظهارات حریرچی هم واکنش نشان داد و گفت: ستاد ملی کرونا یک سخنگو دارد؛ نمی‌شود هر کسی در تلویزیون چیزی بگوید. در مبارزه با کرونا همه باید یک‌صدا باشیم.

مجلس شورای اسلامی حالا وارد عمل شده و طرحی را کلید زده تا از ستاد ملی مبارزه با کرونا تحقیق و تفحص کند. علاوه بر این کمیسیون بهداشت مجلس با ارسال نامه‌ای که رئیس قوه قضائیه درباره عملکرد نوروزی ستاد ملی کرونا، درخواست برخورد با متخلفان این ستاد را خواستار شده اند. علی اصغرباقرزاده می‌گوید: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیش از آغاز تعطیلات نوروزی، هم به صورت کتبی در قالب نامه به ستاد ملی کرونا و هم به صورت شفاهی، نظر کارشناسی‌اش را در خصوص سفر‌ها اعلام کرده بود و شخص وزیر محترم بهداشت هم بار‌ها به صورت علنی مخالفتش را با هرگونه سفر اعلام کرد، اما متأسفانه ستاد ملی کرونا این موضوع را جدی نگرفت.

*اعتراف موافقان دولت به سوء مدیریت کرونایی دولت

حالا اما دیگر فقط منتقدان دولت به این سوء مدیریت اعتراض ندارند بلکه حتی نزدیکان سیاسی دولت نیز از سوء مدیریت سوال‌برانگیز بیماری کرونا توسط دولت گلایه‌مندند چنانکه در بیانیه حزب ندای ایرانیان دیدیم که تاکید شده بود: «نگرانی عمومی از مواجهه کشورمان با چهارمین موج اوج‌گیری ویروس منحوس کرونا دلیل روشنی بر ناکارآمدی سیاست‌های فعلی ستاد ملی مقابله با کرونا در مقابله با این پدیده شوم است.» در بخشی از بیانیه تاکید شده که « دولتمردان باید به این سوال پاسخ دهند که دقیقا چه کسانی با محدودیت‌های درخواست شده وزارت بهداشت مخالفت کردند و آیا اکنون حاضرند مسئولیت ورود مجدد کشور را به موج چهارم کرونا بپذیرند؟»

گرچه در گزارش رئیس جمهور از آخرین نشست ستاد ملی کرونا عامل سوء مدیریت به چشم نمیخورد اما این موضوع حالا بیش از هر عامل دیگری متوجه شرایط فعلی و فراتر از آن متوجه مسئولیت شخص رئیس جمهور به عنوان رئیس قوره قضائیه و رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا است.

در همین مورد می توان نگاهی به نامه رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به رئیس قوه قضائیه که در آن به صراحت این درخواست مطرح شده انداخت که تاکید دارد: در قبال این عملکرد ناصواب ریاست قوه مجریه که می‌توانستند با تدبیر خود و از موضع اقتدار ناشی از ریاست ستاد اوضاع رو به بهبود کرونا را تداوم بخشند ولی نبخشیدند و کشور را با موج سهمگین دیگری از این بیماری مواجه نمودند، اقدام بایسته قضایی را معمول فرمایید.

 

در بخشی از نامه کمیسیون بهداشت تاکید شده است: سونامی نوروز، کاملا قابل پیش‌بینی و پیشگیری بود. قانون مسئولیت مدنی و قانون مجازات اسلامی بخش دیات در این خصوص روشن است و به نظر می‌رسد قصور یا تقصیر را متوجه ریاست ستاد می‌داند، ساده‌انگاری و در کنار آن چشم پوشی از ادای تکالیف میدانی در جلوگیری از مسافرتهای نوروزی از عوامل این اتفاق ناگوار است.

دیگر نمایندگان مجلس نیز با همین نگاه که عامل اصلی شرایط فعلی سوءمدیریت ستاد ملی کرونا است حالا به این موضوع وارد شده اند.محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان و راور و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خطاب به رئیس جمهور می‌گوید: آقای روحانی به عنوان ‎رئیس دولت و رئیس ستاد ملی مقابله‌ با کرونا باید در مقابل تصمیم های اشتباه ستاد که منجر به افزایش تعداد هموطنان جان باخته و شکل گیری ‎موج چهارم کرونا شده است به ‎ مردم و ‎مجلس پاسخگو باشد. از هیات رئیسه مجلس انتظار است ایشان را برای ادای توضیح،به مجلس فراخواند.

حالا پرونده سوءمدیریت ستاد ملی کرونا هم به عنوان یک تحقیق و تفحص در مجلس کلید خورده، هم درخواست برخورد قضایی به رئیس دستگاه قضا مطرح شده و هم برخی نمایندگان به دنبال فراخوانی رئیس جمهور برای پاسخگویی هستند./فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر