عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت

ادعای یک مقام عراقی: مذاکرات ایران و عربستان در منطقه سبز بغداد انجام شد

ادعای یک مقام عراقی: مذاکرات ایران و عربستان در منطقه سبز بغداد انجام شد یک مقام بلندپایه در دفتر نخست‌وزیری عراق مدعی صحت خبر برگزاری نشست میان مقامات امنیتی ایران و عربستان سعودی شد و گفت که این دیدار حدود ده روز پیش در منطقه سبز بغداد با میانجیگری دولت عراق صورت گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۲ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - 2021 April 19
کد خبر: ۸۴۴۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام مسئول عراقی مدعی صحت خبر دیدار مقامات مسئول ایرانی و سعودی در بغداد شد.

 

روزنامه «العربی الجدید» به نقل از «یک مقام مسئول عالی‌رتبه عراقی» نوشت که این مقام عراقی در گفت‌وگویی تلفنی، مدعی شد که گزارش‌های رسانه‌ای درباره نشست چند روز پیش میان مقامات مسئول سعودی و ایرانی «دقیق» است و این دیدار در داخل منطقه الخضراء بغداد و در سطح مسئولان امنیتی دو کشور با ابتکار دولت عراق صورت گرفت.

 

روزنامه «فایننشال تایمز» روز یک‌شنبه (دیروز - ۱۸ آوریل) در گزارشی به نقل از «سه مقام» مدعی مذاکرات مستقیم چند روز پیش میان مقام‌های ارشد عربستان سعودی و ایران در راستای تلاش برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب در منطقه، شد.طبق این گزارش، مذاکرات مستقیم مقام‌های سعودی و ایرانی در بغداد و بعد از گذشت پنج سال از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران صورت گرفته است.

 

این روزنامه انگلیسی به نقل از سه مقامی که هویت آنها را فاش نکرد، نوشت: این مذاکرات که از سال ۲۰۱۶ میلادی میان دو کشور برای نخستین‌بار صورت گرفت، با میانجیگری عراق بود. این در حالی است که «جو بایدن»، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در تلاش برای احیای توافق هسته‌ای امضا شده در سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای بزرگ و کاهش تنش منطقه‌ای است.

 

منابع استنادی فایننشال تایمز مدعی شدند، اولین دور مذاکرات مستقیم عربستان سعودی و ایران در تاریخ نهم آوریل (۲۰ فروردین) انجام شد و به گفته یکی از مقام‌ها، این گفت‌و‌گوها، «مثبت» بودند. هرچند که یک منبع آگاه در ایران و یک رسانه نزدیک به عربستان سعودی این گزارش را رد کرده‌اند.

 

در واکنش به تکذیب این خبر از سوی یک مقام مسئول بلندپایه سعودی، این رسانه انگلیسی بار دیگر به نقل از یک مقام مسئول بلندپایه عراقی و یک دیپلمات غربی، بر صحت خبر منتشر شده خود، پافشاری کرد.

 

در همین راستا یک مقام مسئول بلندپایه در دفتر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق که خواست نامش فاش نشود در گفت‌وگو با العربی الجدید ادعا کرد: «این نشست ۱۰ روز پیش در منطقه سبز واقع در مرکز بغداد و تحت نظارت «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و زیر نظر مستقیم الکاظمی و در چارچوب حل و فصل مناسبات تنش‌آلود تهران و ریاض برگزار شد.»

وی تصریح کرد: این دیدار بیشتر برای ارزیابی طرفین از مواضع و رویکردهای یکدیگر صورت گرفت و طی آن بررسی پرونده‌ای خاص صورت نگرفت. عراق تلاش می‌کند نقش میانجی را در این پرونده ایفا کند زیرا دولت از خطر تنش بر سر پرونده امنیتی‌اش آگاه است.

 

از سوی دیگر، «احمد الشریفی» تحلیلگر سیاسی عراقی نیز در گفت‌وگوی تلفنی با العربی الجدید گفت: عراق از زمان دولت «عادل عبدالمهدی» تلاش می‌کند تا نقش میانجی را برای کاهش تنش میان ایران و کشورهای شورای همکاری [خلیج فارس] ایفا کند زیرا رفع این تنش، به نفع امنیت و ثبات عراق است.

 

وی افزود: این امر اکنون در دولت مصطفی الکاظمی محقق شد و چه بسا که این پرونده موفقیت آمیز باشد و دیدارهای دیگری نیز صورت گیرد به ویژه که الکاظمی به واسطه دوره‌ای که ریاست سرویس اطلاعاتی عراق را برعهده داشت، از این پرونده اطلاع کامل دارد و به واسطه این پست، همواره با مسئولان امنیتی کشورهای همسایه عراق در ارتباط بوده است.

 

الشریفی گفت که معتقد است همگرایی جدید میان تهران و ریاض بازتاب‌های مثبتی بر وضعیت داخلی عراق در زمینه‌های مختلف دارد، لذا بغداد از مدت‌ها پیش در راستای منافع ملی در تلاش برای بازگشت روابط ایرانی- سعودی است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار