به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید اسلامی بیدگلی عضو شورای عالی بورس در پاسخ به اظهار نظر خود مبنی بر اینکه طرحهای حمایتی سال ۹۹ در نهایت به نفع سهامداران بزرگ تمام شد، اظهار کرد: بخشی از پول پاشی به قصد خرید سهام در قیمتهای بالا به نفع سهامداران عمده تمام شد. یعنی عدهای سهمها را خریداری کردند و با بالا رفتن قیمت سهام آن را فروختند. در نهایت اینکه سهامداران خردی که ما قصد حمایت از آنها را داشتیم، سودی نکردند.
او ادامه داد:اگر هدف ما حمایت از سرمایه گذاران خردی است که در سال ۹۹، با تشویق و حمایت مجموعه نهادهای حاکمیتی و دولت وارد بازار سرمایه شدند؛ باید به دنبال طرحهایی باشیم که در نهایت سهامداران خرد را حمایت کند. افرادی که به تازگی وارد بازار سرمایه شدند و حداقل این ادعا را دارند که ما به خاطر حمایتهای دولت از بورس وارد بازار سرمایه شده ایم؛ باید این افراد را تحت حمایت قرار دهیم تا آسیب کمتری مورد توجه آنها باشد.
این مقام مسئول در پاسخ به نحوه این حمایتها بیان کرد: شیوههای این حمایت به صورتهای گوناگون است. اما به علت اینکه اقتصاد ما دولتی است و مسائل اجتماعی نیز در اولویت نظام سیاست گذاری کشور ما قرار دارد، میتوانیم طرحهایی را اجرایی کنیم که از جمله این طرحها میتوان به طرح بیمه سهام سهامداران با پرتفوی زیر ۱۰ میلیون تومان است که در جلسه قبل از پایان سال شورای عالی بورس به تصویب رسید. بهتر است طرحهایی شبیه به این مورد عملیاتی شوند و یا اگر قرار است حمایتهایی صورت بگیرد بر روی پرتفوهای کوچکی که عمدتا نیز تازه وارد هستند، متمرکز شود.
اسلامی بیدگلی در پاسخ به اینکه آیا کانون سهامداران حقیقی میتواند گامی در جهت حمایت از این سهامداران باشد، تصریح کرد: شنیدن صدای سهامداران خرد و پیگیری حقوق بدیهی آنها مانند تشکیل مجامع، حق رای آن ها، گرفتن سودهای سهمی و ...؛ با توجه به این موارد به نظرم لازم است تا یک کانون قانونی وجود داشته باشد که این این مسائل را پیگیری کند.
عضو شورای عالی بورس در ادامه اظهار کرد:، اما تشکیل این کانون کمی سخت است. به این دلیل که تعداد مشارکت کنندگان در آن بسیار زیاد است و همچنین انتخاب اعضای هیئت مدیره و حقوقی که آنها میتوانند پیگیری کنند، پیچیدگیهای اقتصادی و اجتماعی خود را دارد. به همین دلیل در حال حاضر در سازمان بورس و اوراق بهادار جلساتی تشکیل میشود و با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص مشورت شده است، برای اینکه این کانون برای پیگیری حقوق بدیهی سهامداران خرد تشکیل شود.
این مقام مسئول با اشاره به وضعیت شاخص حمایت از سهامداران خرد در ایران اظهار کرد: شاخص سهامداران خرد نیز در ایران وضعیت خوبی ندارد که البته دلایل متعددی میتواند داشته باشد. یک بخشی از آن مربوط به شکل گیری مجامع است. به نظرم همین طرح برگزاری مجامع الکترونیک اگر که برگزار شود، میتواند باعث بهبود شاخص سهامداران حقیقی شود. اما گزارش گری و همچنین پیگیری حقوق بدیهی سهامداران مانند همین حضور در مجامع و حمایت از حق رای آنها میتواند وضعیت این شاخص را کمی بهتر کند./ باشگاه خبرنگاران