دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند
خبرگزاری فرانسه:

ریاض فهمیده که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارایی نداشت

ریاض فهمیده که سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران کارایی نداشت یک خبرگزاری غربی ضمن اشاره به مذاکرات اخیر عربستان سعودی و ایران نوشت، تلاش‌های دیپلماتیک نشانگر آن است که حکام ریاض این واقعیت را درک کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ با هدف امتیاز گرفتن از ایران کارایی نداشته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 06
کد خبر: ۸۶۷۸۸

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته است: مذاکرات محرمانه عربستان سعودی و ایران گرچه یک اقدام دیپلماتیک قابل توجه به‌شمار می‌رود ولی چشم‌انداز دستیابی به موفقیت و پیشرفت در این مذاکرات دور از دسترس به‌نظر می‌رسد.

 

بر اساس این گزارش، چند منبع آگاه از جمله یک منبع غربی اعلام کردند: روز 9 آوریل (20 فروردین) یک هیئت سعودی به‌سرپرستی خالد بن علی الحمیدان رئیس سرویس اطلاعاتی عربستان با مقام‌های ایرانی در بغداد دیدار و گفت‌وگو کرده است و ریاض انتظار دارد مذاکرات بیشتری را نیز طی ماه جاری انجام دهد.

 

این مذاکرات با تلاش‌های عراق برگزار شده است تا نشانگر نخستین تلاش مهم و جدی بغداد برای کاهش تنش‌ها بین ایران و عربستان باشد.

 

ریاض اکنون به‌دنبال حمایت تهران برای پایان دادن به تجاوز نظامی پرهزینه 6ساله علیه یمن است.

به‌موازات تلاش‌های عراق، یک هیئت آمریکایی نیز به‌سرپرستی تیم لندرکینگ فرستاده ویژه ایالات متحده و کریس مورفی سناتور آمریکایی طی هفته گذشته با مارتین گریفیتس فرستاده سازمان ملل در عمان دیدار کردند تا برای برقراری آتش‌بس در یمن تلاش کنند.

احمد ناجی کارشناس ارشد مرکز کارنگی خاورمیانه در این باره گفت: با توجه به اهرم فشار ایران بر حوثی‌ها (انصارالله)، یک ارتباط مستقیم بین مذاکرات ایران ـ سعودی و آنچه در مسقط اتفاق افتاده است، وجود دارد. سؤال مهم این است؛ آیا این دور از مذاکرات می‌تواند موجب پایان جنگ یمن شود یا می‌تواند منجر به یک آتش‌بس موقتی گردد؟

 

یک منبع نزدیک به حکام سعودی در این باره گفت: ریاض انتظار و امید ناچیزی از مذاکره با ایران دارد، چرا که پس از سال‌ها اختلاف و رقابت در منطقه، هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. ایران و عربستان از طرف‌های مخالف در چندین درگیری منطقه‌ای از سوریه گرفته تا یمن حمایت کرده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریاض شبه‌نظامیان مورد حمایت تهران را یک تهدید مهم می‌داند، به‌خصوص پس از چندین حمله به تأسیسات نفتی‌اش.

 

یک منبع سعودی به خبرگزاری فرانسه گفت: این مذاکرات حداقل می‌تواند به دولت بایدن نشان دهد که ما منطقی هستیم و آماده مذاکره‌ایم.

تحلیلگران بر این باورند که تلاش‌های دیپلماتیک نشانگر آن است که حکام ریاض این واقعیت را درک کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ با هدف امتیاز گرفتن از ایران کارایی نداشته است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار