اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

مقام آمریکایی: احتمال بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به برجام وجود دارد

مقام آمریکایی: احتمال بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به برجام وجود دارد یک مقام آمریکایی گفت احتمال بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به برجام طی هفته‌های آینده وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۰ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 06
کد خبر: ۸۶۸۰۶

به گزارش راهبرد معاصر  یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه در گفتگوی تلفنی با خبرنگاران اعلام کرد که امکان بازگشت ایران و آمریکا به برجام ظرف چند هفته آینده وجود دارد، اما گذر زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.

این مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده، در آستانه آغاز دور جدید گفتگوهای وین برای احیای برجام به خبرنگاران گفت: «ما فکر می‌کنیم که این کار [احیای برجام ظرف مدتی کوتاه] شدنی است. درک این مسئله خیلی دشوار نیست و از طرف دیگر قرار نیست که یک توافق جدید ابداع شود. صحبت از احیای توافقی است که طی سال‌های اخیر تضعیف شده است.»

وی با انداختن توپ به زمین ایران افزود: «آیا احیای برجام پیش از انتخابات ایران امکان‌پذیر است؟ اگر ایران این عزم سیاسی را داشته باشد، می‌توان نسبتاً سریع این کار را انجام داد.»

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه اظهاراتش درباره احتمال احیای زودهنگام مدعی شد: «این سؤالی است که ما پاسخی برایش نداریم؛ ایران پاسخ آن را دارد. فکر می‌کنم که ما مجبور خواهیم بود که منتظر تصمیم ایران و اینکه این تصمیم تا چه حد سریع اتخاذ می‌شود، بمانیم.»

وی در پایان گفت: «ما نمی‌توانیم بگذاریم اوضاع به‌گونه‌ای پیش برود که آمریکا بیش از آنچه لازم است، کاری انجام دهد و ایران کمتر از آنچه لازم است، درباره تعهدات هسته‌ای خود اقدام کند. اینکه آیا ایران آماده قبول این واقعیت‌هاست، تاکنون برای ما مشخص نشده است.»

مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها به صراحت اعلام کرده‌اند که بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام تنها در شرایطی امکان‌پذیر خواهد بود که آمریکا همه تحریم‌هایی که طی سال‌های اخیر برخلاف برجام علیه ایران وضع کرده است -ازجمله تحریم‌هایی که واشنگتن ادعا می‌کند که ارتباطی با برجام ندارند- را به‌صورت راستی‌آزمایی شده لغو کند.

شبکه خبری پرس‌‌تی‌وی روز سه‌شنبه به‌نقل از منابع آگاه گزارش داد که جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که همه تحریم‌هایی که در دولت ترامپ خلاف برجام وضع شده است، باید از سوی دولت بایدن لغو شود و بند 29 برجام به‌صورت کاملی به اجرا درآید.

این منابع آگاه به پرس‌تی‌وی گفته‌اند که ایران هیچ‌گونه حرکت فریب‌آمیزی از سوی طرف مقابل به‌منظور اجتناب از لغو تحریم‌ها را نخواهد پذیرفت و امتناع آمریکا از لغو همه تحریم‌های مرتبط با برجام که در دولت ترامپ وضع شده است، پایان گفتگوهای وین را رقم خواهد زد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار