فاصله زمانی تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا چقدر است؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

فاصله زمانی تزریق دوز اول و دوم واکسن کرونا چقدر است؟

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا به فاصله سه ماه تزریق می‌شود که این فاصله زمانی در ایران هم رعایت می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۲ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 16
کد خبر: ۸۸۱۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا و محقق اصلی واکسن کرونای ایرانی در گفتگو با برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران با تاکید بر اینکه افراد بالای ۸۰ سال باید واکسن تزریق کنند گفت: در تمامی دنیا واکسن‌های مختلف وجود دارد، اما فضای مجازی باعث نگرانی و ترس مردم برای تزریق واکسن کرونا شده است. اطمینان برای انجام کار‌ها مهم است. ضمن اینکه دارو و واکسن‌ها عوارض دارند، اما تاثیر آن‌ها بیشتر از عوارض است. این نگرانی که فضای مجازی مسبب آن است موجب شده تا مردم برای واکسیناسیون مراجعه نکنند. افراد بالای ۷۰ سال خطر بالایی در مواجهه با کرونا دارند و حتما باید واکسن بزنند به ویژه اینکه بیماری زمینه‌ای هم داشته باشند.

 

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره عوارض واکسن‌های کرونا گفت: واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک که عوارضی داشته اند هم برای میلیون‌ها نفر تزریق شده اند. میلیون‌ها نفر از مردم انگلستان با واکسن آسترازنکا تزریق شده اند. در افراد زیر ۵۰ سال عوارضی دیده شده، ولی برای افراد بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود حتما این واکسن‌ها تزریق شوند، چون عوارض کمتری دارد.


وی افزود: دوز اول و دوم واکسن آسترازنکا به فاصله سه ماه تزریق می‌شود که این فاصله زمانی در ایران هم رعایت می‌شود.

 

محرز با تاکید بر استفاده از ماسک حتی پس از تزریق واکسن به ویژه برای سالمندان اظهار داشت: مسئله مهم این است که برخی فکر می‌کنند پس از تزریق دوز اول می‌توانند از ماسک استفاده نکنند. ۷۵ درصد جمعیت آمریکا واکسینه شده اند و در حال حاضر بر روی واکسیناسیون ۱۲ تا ۱۶ سال کار می‌کنند. نکته این است که پس از اینکه جامعه واکسینه شد تمامی کار‌ها به روال عادی باز می‌گردد. جامعه پر از ویروس کووید است. اگر فردی دوز اول واکسن را دریافت کند و در جامعه آلوده حاضر شود می‌تواند مبتلا به بیماری گردد.

 

وی افزود: ثابت شده که واکسیناسیون می‌تواند از مرگ و ابتلاء شدید و بستری در بیمارستان جلوگیری می‌کند، اما اینکه فرد ناقل خواهد بود یا نوع خفیف بیماری را خواهد گرفت یا خیر؟ هنوز چیزی مشخص نیست. اگر چه بر اساس آخرین مطالعات، افراد پس از تزریق واکسن‌های تولید شده در آمریکا ناقل نخواهند بود. اما این مطالعات برای واکسن‌های دیگر به نتیجه نرسیده است. مهم این است که جامعه باید واکسینه شود. حتی اگر واکسنی ۵۰ درصد اثر بخشی داشته باشد کافیست. برای بازگشت به حالت عادی همه باید به نوبت واکسینه شوند و ترس از عارضه بی مورد است. از بین میلیون‌ها نفرکه واکسن را تزریق کرده اند تعداد اندکی دچار عارضه شده اند. نکته آخر اینکه تا نوبت دوم واکسن را تزریق نکرده ایم و تا زمانیکه جامعه واکسینه نشده باید به ماسک زدن ادامه دهیم.

 

محقق اصلی واکسن کرونای ایرانی در مورد اینکه آیا می‌توان برای تاثیرگذاری بیشتر، دوز اول واکسن را از یک برند و نوع دیگر را از برند دیگر استفاده کرد؟ گفت: هنوز پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد، ولی من به شخصه معتقدم باید برای دوز اول و دوم از یک نوع واکسن استفاده کرد و برای یادآوری می‌توان از برند دیگری از واکسن کرونا استفاده کرد. تحقیقاتی برای پاسخ به این موضوع در اروپا و آمریکا در حال انجام است، اما هنوز نتیجه قطعی آن اعلام نشده است.

 

محرز خاطرنشان کرد: هرچه این ویروس بیشتر از انسان به انسان سرایت کند جهش آن هم بیشتر خواهد بود به همین دلیل واکسیناسیون توصیه می‌شود. در حال حاضر ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور غالب است. ویروس‌های آفریقای جنوبی و هندی هم وارد کشور شده که خبر از وسعت آن‌ها نداریم./فارس



ارسال نظر