ریزش مکرر در بازار موبایل+ قیمت جدید موبایل-راهبرد معاصر

ریزش مکرر در بازار موبایل+ قیمت جدید موبایل

: در یک ماه گذشته دست‌ کم به دو دلیل مشخص - کاهش انتظارات تورمی و اثر مستقیم تغییرات نرخ ارز - قیمت موبایل‌های پرفروش ۱۲ تا ۱۸ درصد افت کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 22
کد خبر: ۸۸۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «تغییرات قیمت ارز بازار موبایل را هم با اصلاح مکرر قیمت‌ها روبه‌رو کرده است. اصلاح نسبی قیمت‌ها در این بازار تکنولوژی در حالی رخ داد که اواخر سال گذشته انتظار رشد قیمتی در این بخش پیش‌بینی می‌شد اما در یک ماه گذشته دست‌ کم به دو دلیل مشخص – کاهش انتظارات تورمی و اثر مستقیم تغییرات نرخ ارز – قیمت موبایل‌های پرفروش ۱۲ تا ۱۸ درصد افت کرد.

 

بازار موبایل در پیچ و خم وضعیت نامشخص قیمت ارز طی ماه‌های اخیر با اصلاح مکرر قیمت‌ها روبه‌رو بوده است. اصلاح قیمت‌ها در حالی رخ داد که اواخر سال گذشته انتظار تورم قیمتی در این بخش با توجه به افزایش عوارض گمرکی تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار پیش‌بینی می‌شد، اما عملا با شروع سال جدید ادامه شرایط ناشی از کرونا در بسته بودن فروشگاه‌ها و مجتمع‌های فروشگاهی و همچنین ماه رمضان عملا باعث کاهش تقاضا و افت قیمت‌ها در این بازار شده است. در کنار این عوامل ادامه شرایط مذاکرات برجامی و انتخابات هم بر نامشخص بودن اوضاع افزوده است.


محسن بهنامی، کارشناس بازار موبایل، معتقد است تقاضا برای موبایل به‌ شدت کم شده است. همچنین او اعتقاد دارد که کاهش قیمت موبایل متناسب با کاهش قیمت ارز نیست و با این که قیمت ارز افت چند درصدی را در این روزها تجربه می‌کند اما قیمت موبایل با نسبت بیشتری کاهش پیدا کرده است.

 

بر اساس گزارش‌ها قیمت موبایل نسبت به دو ماه گذشته در پایین‌ترین میزان قرار دارد و رصد بازار و مقایسه قیمت‌ها و برندهای مختلف نشان می‌دهد که بیشترین کاهش قیمت را گوشی‌های پرچم‌دار داشته‌اند؛ تا جایی که برخی ازمدل‌های آیفون و سامسونگ کاهش قیمت یک تا هفت‌ میلیون تومانی را طی روزهای اخیر تجربه کرده‌اند. برای مثال آیفون ۱۲ پرومکس تنها طی یک هفته نزدیک به یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومان ارزان‌تر شده است.

 

ریزش مکرر در بازار موبایل+ قیمت جدید موبایل

 

از سوی دیگر سال ۹۹ با چند مصوبه جنجالی برای بازار موبایل و کالاهای دیجیتال کشور به پایان رسید که به‌ نظر می‌رسید در سال جدید با اجرایی‌شدن این قوانین، قیمت بخش عمده کالاهای دیجیتال افزایش پیدا کند. چند نمونه از این مصوبه‌ها شامل افزایش تعرفه واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار از ۶ به ۱۲ درصد، توقف محاسبه تعرفه واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی و الزام اجرای طرح رجیستری برای تجهیزاتی مانند تبلت، ساعت هوشمند، بارکدخوان و … بودند. با این‌ حال در سال جدید علاوه بر کاهش قیمت موبایل، رئیس اتحادیه فناوران رایانه در مصاحبه با «ایسنا» اعلام کرد که از ابتدای اردیبهشت ماه امسال کاهش نرخ دلار و سایر ارزها باعث شد قیمت تمام اقلام وارداتی به کشور نیز وارد روند نزولی شود. به گفته او قیمت فکس، مودم، پرینتر، انواع تبلت، اجزای مختلف رایانه و … طی مدت یک ماه ۱۵ تا ۴۰ درصد و به طور میانگین ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده‌اند./دنیای اقتصاد

ارسال نظر
آخرین اخبار