به گزارش راهبرد معاصر نتانیاهو و همراهانش تحت شدیدترین فشارها در سرزمینهای اشغالی قرار دارند. از افراطیترین گروههای صهیونیستی گرفته تا شهرکنشینان معتقدند که رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه با حماس، به کمترین دستاوردی دست نیافته است. در عوض، موشکهای حماس همه نقاط سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دادهاند. صورت مسئله مشخص است. محاسبات رژیم صهیونیستی بار دیگر غلط از آب در آمده است.
از امروز، دیگر هیچ نقطهای در سرزمینهای اشغالی در مواجهه با موشکهای مقاومت مصون نخواهد بود. یک روزنامه صهیونیستی با افشای خسارات اولیه ناشی از حملات موشکهای مقاومت، نوشت: هزینه خسارت مستقیم وارده به رژیم صهیونیستی در این۱۲ روز، حدود ۹۲ میلیون دلار است که در مقایسه با حدود ۶۱ میلیون دلار جنگ ۵۱ روزه در سال ۲۰۱۴ بیشتر است. بر اساس برآورد روزنامه «کلکلیست»، خسارات وارده در این ۱۲ روز از خسارات وارده در جریان جنگ ۲۰۱۴ بیشتر است.
این روزنامه نوشت، این جنگ ۱۲ روز به طول انجامید، یعنی کمتر از یکچهارم جنگ ۵۱ روزه در سال ۲۰۱۴. بر اساس برآوردهای اولیه، هزینه خسارت مستقیم وارده به رژیم صهیونیستی در این ۱۲ روز، بیش از ۳۰۰ میلیون شیکل (واحد پول این رژیم) یا حدود ۹۲ میلیون دلار است که در مقایسه با ۲۰۰ میلیون شیکل (حدود ۶۱ میلیون دلار) جنگ ۵۱ روزه بیشتر است.خسارات وارده در این ۱۲ روز که کمتر از یکچهارم جنگ ۵۱ روزه بود، بسیار بیشتر است.
بر اساس این گزارش، ۵۳۰۰ گزارش خسارت مالی (ساختمانها، وسایل نقلیه، زمینهای کشاورزی و غیره) از سوی ساکنان شهرکهای الغلافه و سرزمینهای مرکزی اشغالی فلسطین اعلام شده است و انتظار میرود، به دنبال آتشبس، در روزهای آتی پس از بازگشت باقی ساکنان به خانهها و زمینهای کشاورزی، این رقم افزایش یابد.در سال ۲۰۱۴، تعداد گزارش خسارات مستقیم تنها ۴۰۰۰ مورد بوده است.
موشکهای حماس غوغا کردهاند
به نوشته این روزنامه، افزایش چشمگیر خسارات به «جبهه داخلی اسرائیل» به این دلیل است که تعداد حملات موشکی حماس افزایش یافته است. تعداد موشکهای شلیکشده از سوی نواز غزه طی این ۱۲ روز به حدود ۳۸۰۰ موشک رسیده است، درحالیکه تعداد موشکهای شلیکشده طی جنگ ۵۱ روزه در سال ۲۰۱۴ حدود ۴۶۰۰ موشک بود. همچنین در اثر درگیری در شهرها نیز خساراتی وارد شده است .در فهرست خسارات، علاوه بر خسارت به زیرساختها و تجهیزات شخصی، خسارت به ۳۴۰۰ ساختمان، ۱۷۰۰ وسیله نقلیه و ۱۰۰ گزارش خسارات دیگر عنوان شده است.به لحاظ جغرافیایی، گزارشهای خسارت به دو بخش تقسیم شده است: حدود ۲۶۰۰ گزارش خسارت مربوط به منطقه جنوب و حدود ۲۳۰۰ گزارش مربوط به منطقه تلآویو و باقی مربوط به بیتالمقدس (اورشلیم) و حیفا است. همچنین خسارات ناشی از برخوردها در شهرها نیز به این خسارات افزوده خواهد شد.بر اساس این گزارش، خسارات وارده میان مناطق جنوبی و مرکزی تقریبا یکسان است و این ارقام فقط خسارات مستقیم را ثبت کرده است.شهر اشکلون که مجموع گزارش خسارتش به ۱۰۸۷ مورد رسیده، بالاترین درصد خسارت را ثبت کرده است.
تعداد شهدا در جنگ غزه افزایش یافت
وزارت بهداشت غزه خبر داده است که شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه به ۲۴۸ نفر افزایش یافته است.از این تعداد ۶۶ نفر کودک و ۳۹ نفر نیز زن بودهاند و شمار مجروحان این جنگ نیز به حدود ۲ هزار نفر رسیده است.با آغاز عملیات آواربرداری از ساختمانهای مسکونی ویرانشده توسط بمباران جنگندههای رژیم صهیونیستی، شمار شهدای فلسطینی در حال افزایش است.درگیری گروههای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشتماه و پس از پایان ضربالاجل مقاومت به تلآویو مبنی بر لزوم پایان تعرضها در قدس و مسجدالاقصی آغاز شد.در این درگیری که تا بامداد روز جمعه در جریان بود، رژیم صهیونیستی در غالب حملات خود با هجوم به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به خاک و خون کشید که گروههای مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایتها مواضع این رژیم را هدف حمله گسترده راکتی قرار دادند و سامانه گنبد آهنین در رهگیری بسیاری از آنها ناموفق عمل کرد.
قدرت مقاومت تثبیت شد
تثبیت قدرت مقاومت، یکی از مهمترین پیامدهای پیروزی اخیر فلسطینیان و حماس در نبرد علیه دشمن صهیونیستی بوده است.
پایگاه خبری «العربی الجدید» (نزدیک به قطر) در گزارشی در خصوص پیامدهای شکست متجاوزان صهیونیست در غزه، مهمترین هزینه این جنگ برای رژیم صهیونیستی را وحدت و تقویت انسجام میان فلسطینیان علیه این رژیم دانست.در این گزارش آمده است که مقاومت فلسطین در طول این ۱۲ روز دستاوردهای زیادی داشت. علاوه بر شکست متجاوزان و وادار کردن آنان به پذیرش شروط آتشبس، تقویت وحدت و ایجاد یکپارچگی میان همه فلسطینیان در بیتالمقدس، کرانه باختری و نوار غزه از مهمترین دستاوردهای مقاومت بود. مقاومت ثابت کرد که بُرد موشکهایش تا مناطق مختلف فلسطین اشغالی به ویژه تلآویو میرسد و از همین طریق ضربات و خسارات شدیدی به اشغالگران وارد کرد. این امر پسازآن روی داد که همه ملت فلسطین پشت مقاومت ایستاد.بنابراین گزارش، دیگر رژیم اشغالگر نمیتواند بیتالمقدس را از فلسطین جدا کند و اکنون پیروزی نهایی فلسطینیان منوط به دستیابی به یک رهبری یکپارچه فلسطینی است.
«ثابت العمور» تحلیلگر سیاسی در غزه در این خصوص میگوید: نتایج و تبعات نبرد «سیف القدس» (شمشیر قدس) بسیار زیاد و در تمامی بخشهای سیاسی، نظامی و امنیتی و حتی در بخش آگاهی، هوشیاری و اندیشه قابلرؤیت است. مهمترین نتیجه این نبرد، این بود که قدس به مهمترین و بارزترین شاخصه عمل و رفتار مقاومت تبدیل شد. دیگر این امکان برای رژیم اشغالگر وجود ندارد که قدس و ساکنان آن را منزوی و محدود کند. هرگونه تجاوز آتی به این شهر و مسجدالاقصی، مقاومت فلسطین را به حرکت درخواهد آورد و درگیریها از سر گرفته خواهد شد. این امر بهنوعی یک تحول بیسابقه و مهم به شمار میرود که نقشه فلسطین را از «بحر تا نهر» تحت حمایت، رصد و نظارت مقاومت ترسیم میکند./مهر