به گزارش راهبرد معاصر قریب 6 ماه قبل، دوره 5 ساله ریاست «یوسی کوهن» بر دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی، «موساد» به پایان رسید. نتانیاهو که از تابستان 2021 حکم ریاست کوهن را برای یک دوره 6 ماهه تمدید کرده بود عملاً ریاست «کوهن» را تا تابستان 2021 استمرار بخشید تا تابستان امسال، رئیس جدید موساد را معرفی کند. حالا کمتر از یک ماه به تابستان باقی مانده است و رسانه های رژیم صهیونیستی نام رئیس جدید را اعلام کردهاند.
«دیوید بارنیع»، متولد 1965، دارای مدرک مدیریت بازرگانی از دانشگاه نیویورک است. وی در ارتش رژیم صهیونیستی در واحد ویژه «سایرت مطکال» خدمت کرده است. روزنامه «جروزالم پست» نوشت وی در واحد اطلاعات ارتش خدمت کرده است. «بارنیع» سال 1996 وارد واحد عملیات موساد شد. پس از آن فرماندهی واحد عملیات موساد در خارج را در دست داشت. بین سال های 2013 تا 2019 رئیس «تصومت»، بخش استخدام جاسوس و نایب رئیس بخش شنود الکترونیکی را برعهده داشته است. وی 2 سال نیز مسئول بخش «کِشِت»، بخش نظارت و نفوذ بوده است.
او از سال 2019 تا کنون پست جانشین رئیس موساد را در اختیار دارد. یوسی میلمن، تحلیلگر امنیتی روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» او را فردی موفق در استخدام جاسوسانی از تمام جهان برای رژیم صهیونیستی توصیف می کند که ترور دکتر فخری زاده توسط او انجام شده است.
با توجه به وضعیت کنونی رژیم صهیونیستی بارنیع ، مأموریت های متفاوتی نسبت به «یوسی کوهن» خواهد داشت. این وظایف برآمده از شرایطی است که در منطقه، عرصه بین الملل و روابط خارجی رژیم صهیونیستی به وجود آمده است.
مقابله با برنامه هستهای و توانمندی موشکی ایران
برخلاف تمام حاکمیتهای جهان، رژیم صهیونیستی یک مجموعه امنیتی است که یک ساختار سیاسی را نیز به عنوان ویترین خود در اختیار دارد. لذا تمام مسائل آنها براساس چالشها و تهدیدات امنیتی تعریف میشود. صهیونیستها جمهوری اسلامی را به عنوان تهدید اول امنیتی خود توصیف کردهاند لذا همواره آنچه به جمهوری اسلامی مربوط است در اولویتهای آنها است. طی دو دهه گذشته مسئله هستهای جمهوری اسلامی مهمترین پروندهای است که صهیونیستها آن را دنبال کردهاند. با وجودی که جامعه بین الملل بر صلح آمیز بودن انرژی هستهای ایران تاکید دارد، اما صهیونیستها همواره ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای میکند. قطعاً در دورهای که قرار است توافق هستهای جمهوری اسلامی از سوی آمریکاییها مورد بازنگری قرار گیرد، این پرونده یکی از مهمترین مأموریتهای رئیس جدید موساد خواهد بود.
در همین راستا به زعم صهیونیستها آنچه ایران از سلاح هستهای به دست می آورد در خطرناک ترین وجه خود میتواند روی موشک های دوربرد ایران علیه رژیم صهیونیستی به کار گرفته شود لذا تمرکز بر توان موشکی ایران بخشی از پرونده هستهای ایران است که از سوی رئیس «موساد» دنبال خواهد شد. ضمن آنکه توان موشکی ایران به عنوان یک پرونده جدید به دلیل آنکه به طور مستقیم صهیونیستها را میتواند هدف قرار دهد و هم به دلیل آنکه با انتشار در میان محور مقاومت صهیونیستها را تهدید میکند یکی از پروندههای جدی رئیس جدید موساد خواهد بود.
اعتماد سازی و توسعه روابط با دولت بایدن
با روی کار آمدن «جو بایدن» در ایالات متحده ، به دلیل تیرگی روابط نتانیاهو با دموکراتها از دوره «باراک اوباما» و اختلاف نظر در عرصه بین الملل، روابط رژیم صهیونیستی با ایالات متحده رو به افول گذاشته است. با تلاش «بایدن» برای احیای دوباره برجام، این افول روابط در مسیر استمرار و تقویت قرار گرفته است. حال آمریکاییها میخواهند رژیم صهیونیستی را در نوار غزه و علیه ایران کمی آرام تر ببینند و دست کم در زمانی که آنها تلاش دارند مشکلات خود با ایران را حل کنند دست به اقدامات تحریک کننده نزنند. این در حالی است که صهیونیستها طی یکسال گذشته نشان دادهاند در حال ورود به مرحله جدیدی از درگیری با جمهوری اسلامی هستند. به دلیل وجود این تناقض در عرصه نظر و عمل، قطعاً یکی از مأموریتهای جدی رئیس جدید موساد، توسعه روابط با ایالات متحده و تقویت آن است.
جلوگیری از توسعه توان مقاومت فلسطین
طی یک دهه گذشته نوار غزه شاهد دو جنگ بزرگ و چند درگیری کوچک با رژیم صهیونیستی بوده است. این درگیریها که همراه با فشار محاصره بر نوار غزه تحمیل شده، برخلاف محاسبات نظری، نه تنها موجب افول توان مقاومت نشده، بلکه بالعکس موجب شده مقاومت به مرور زمان توانمندتر از قبل باشد.حالا مقاومت فلسطین در عرصههای مختلف نظامی و غیرنظامی توان مقابله با رژیم صهیونیستی را دارد. این مسئله به شدت صهیونیستها را با بحران مواجه کرده به گونهای که در حال تبدیل شدن به یک بحران اجتماعی در رژیم صهیونیستی است لذا یکی از پروندههایی که رئیس جدید موساد آن را دنبال خواهد کرد جلوگیری از توسعه توان مقاومت در نوار غزه خواهد بود. توانی که میتواند با گسترش درونی به کرانه باختری نیز کشیده شود.
استمرار عادی سازی روابط
عادی سازی روابط برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، یکی از پروندههای ویژه ای بود که «یوسی کوهن» شخصاً آن را دنبال میکرد. حالا با کنار رفتن «کوهن» و عدم حضور «ترامپ» در عرصه ریاست جمهوری آمریکا استمرار و توسعه عادی سازی روابط یکی از کارویژههای جانشین او خواهد بود. پروندهای که هم از سوی «بایدن» و هم «نتانیاهو» بر توسعه و استمرار آن تأکید شده است.
اولویت یافتن یمن برای رژیم صهیونیستی
حضور جنبش «انصارالله» یمن، در عرصه سیاسی این کشور و موفقیتهایی که طی سالهای گذشته به دست آورده است، این جنبش را در آستانه حضور یک دولت مقاومتی در رأس قدرت سیاسی یکی دیگر از کشورهای منطقه قرار داده است. حالا اگر انصارالله در یمن قدرت را به دست بگیرد، به دلیل اشرافی که بر باب المندب دارد خطری بزرگ برای صهیونیستها محسوب میشود. رژیم صهیونیستی از مدتها قبل در کنار پرونده عادی سازی روابط ، پرونده یمن را نیز دنبال کرده، پس از عادی سازی روابط اقدام به تأسیس ایستگاه اطلاعاتی رسمی در مناطق تحت نفوذ امارات در یمن کرده است. ضمن آنکه صهیونیستها سالها است در سواحل باب المندب، ایستگاه های شنود و جاسوسی ایجاد کردهاند. به همین دلیل با توسعه قدرت انصارالله، پرونده یمن نیز یکی از مأموریتهای اصلی رئیس جدید موساد خواهد بود.
استمرار همکاری با کردستان عراق علیه ایران
در دوره ریاست «یوسی کوهن» بر موساد، روابط موساد با اقلیم کردستان عراق و به طور مشخص جریان «بارزانی» توسعه قابل توجهی پیدا کرد. به گونهای که صهیونیستها علاوه بر رفت و آمدهای دائمی و روابط اقتصادی وسیع، اقدامات اطلاعاتی گستردهای را نیز در آنجا سازماندهی کردند. کردستان به دلیل نزدیکی جغرافیای با ایران و به عنوان مأمنی برای موساد به منظور مقابله با هم پیمانان ایران در عراق یکی از مأموریتهای اصلی رئیس جدید موساد خواهد بود.
مقابله با موشکهای نقطه زن حزب الله
یکی از اهداف جدی صهیونیستها طی سالهای اخیر که در اولویت بندیهای رژیم صهیونیستی در ردههای بالا قرار داشته، مقابله با موشکهای نقطه زن حزب الله است. این خطر از نظر میدانی نزدیکترین و خطرناکترین چالش امنیتی صهیونیستها است. چرا که از هر تهدید دیگری زودتر میتواند صهیونیستها را به بحران نزدیک کند. این تهدید هم به دلیل اولویت و هم به دلیل تخصص «بارنیع» که جذب جاسوس است در اولویتهای رئیس جدید موساد قرار خواهد داشت.
آنچه در مجموع به عنوان مأموریتهای رئیس جدید موساد در دستور کار وی و سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی قرار دارد مجموعهای ازپروندههای امنیتی، نظامی و بینالمللی است که همگی مربوط به ایران و هم پیمانان آن است. این یعنی آنکه دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی طی 5 سال آینده تمام تمرکز خود را بر ایران و پروندههای مرتبط با آن قرار خواهد داد./تسنیم