پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است

دور ششم مذاکرات برجام به تأخیر افتاد؟

دور ششم مذاکرات برجام به تأخیر افتاد؟ یک خبرنگار آمریکایی گفت، احتمال نمی‌رود دور ششم مذاکرات وین با هدف احیای برجام پیش از روز شنبه برگزار شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 09
کد خبر: ۹۱۱۲۳

به گزاررش راهبرد معاصر؛  یک خبرنگار روزنامه «وال استریت ژورنال» روز چهارشنبه اعلام کرد احتمالاً دور ششم مذاکرات برجام با چند روز تأخیر برگزار می‌شود.

 

او در پیامی توئیتری نوشت: «متوجه شدم که دور بعدی مذاکرات ایران بعید است پیش از روز شنبه برگزار شود. این زمان درست شش روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران است».

 

پیش‌تر گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که دور ششم مذاکرات وین جهت احیای برجام، روز پنجشنبه یا جمعه در این شهر انجام شود.

 

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

 

بعد از گذشت یک سال از خروج «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا از برجام، ایران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی از توانایی یا اراده لازم برای عمل به وعده‌هایشان برخوردار نبوده‌اند در گام‌های متعهد تعهداتش ذیل برجام را کاهش می‌دهد.

 

اقدامات ایران به موجب مفاد توافق هسته‌ای از جمله بند ۳۶ این توافق انجام می‌شد که به تهران اجازه می‌دهد در صورت عمل نکردن طرف‌های دیگر به تعهداتشان ذیل برجام، تعهداتش در این توافق را کاهش دهد.

 

اکنون دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

 

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند و برگزاری پنج دور مذاکرات فشرده برای احیای برجام تاکنون به نتیجه نرسیده است.

 

«انریکه مورا»، نماینده اتحادیه اروپا در این گفت‌وگوها هفته پیش گفت اطمینان دارد در ششمین دور مذاکرات در وین توافق میان طرف‌ها حاصل خواهد شد. از سوی دیگر «سید عباس عراقچی»، معاون وزیر خارجه ایران هفته گذشته گفت که مسائل باقی‌مانده میان طرف‌ها مهم هستند اما می‌توان آنها را حل کرد.

 

«آنتونی بلینکن» در جلسه روز دوشنبه درباره احتمال توافق در خصوص بازگشت طرف‌ها به برجام مدعی شد: «هنوز نمی‌دانیم این اتفاق واقعاً خواهد افتاد یا خیر. ما طی دو ماه گذشته در حال انجام گفت‌وگوهای غیرمستقیم بودیم اما هنوز مشخص نیست که آیا ایران از اراده و آمادگی لازم جهت انجام اقدامات ضروری برای بازگشت به پایبندی برجام برخوردار است یا خیر».

 

بلینکن اذعان کرد: «من پیش بینی می‌کنم که حتی در صورت بازگشت به پایبندی به برجام،‌ صدها تحریم علیه ایران از جمله تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ باقی بماند»./فارس

 

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار