بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

چین: لغو تحریم های ایران باید اولین اقدام آمریکا باشد

وزیر خارجه چین با تاکید بر لزوم افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی، اقدامات زورگویانه آمریکا را منشأ اصلی مشکلات بر سر برنامه هسته‌ای ایران دانست.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۵ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 11
کد خبر: ۹۱۳۱۴

به گزارش راهبرد معاصر «وانگ یی» وزیر خارجه چین امروز (جمعه) بر لزوم رفع تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

وانگ طی سخنرانی آنلاین در کنفرانس خلع سلاح در ژنو، گفت: «اقدامات زورگویانه و قلدی‌های یکجانبه آمریکا، منشأ اصلی مشکلات بر سر برنامه هسته‌ای ایران است».

 

طبق بیانیه منتشر شده توسط وزارت خارجه چین، وی ضمن تاکید بر لزوم افزایش تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی، توضیح داد: «برای بازگشت به برجام، برداشتن تحریم‌های ایران اولین چیزی است که طبیعتا [آمریکا] باید انجام دهد».

 

وزیر خارجه چین همچنین افزود: «همزمان که مذاکرات برای ازسرگیری تعهدات ذیل توافق [هسته‌ای] توسط ایالات متحده و ایران در گام آخر قرار دارد، طرف‌های درگیر باید هرچه سریعتر تصمیم سیاسی بگیرند و تلاش‌های دیپلماتیک برای بازگرداندن برجام به مسیر اصلی را دو برابر کنند».

 

وانگ در بخش دیگری از صحبت‌‌هایش درخصوص وضعیت امنیتی منطقه خلیج فارس نیز اظهار داشت: «چین پیشنهاد می‌دهد تا یک بستر گفت‌وگوی چندجانبه برای امنیت منطقه‌ای در خلیج فارس ایجاد شود و چارچوبی گام به گام برای امنیت فراگیر، پایدار، جمعی و از طریق همکاری در خاورمیانه تشکیل گردد».

 

پیش از این نیز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به قابل رفع بودن اختلافات در احیای برجام از آمریکا درخواست کرد تمامی تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را لغو کند.

 

در همین حال، منابع خبری گزارش داده‌اند احتمالاً دور ششم مذاکرات برجام با چند روز تأخیر آغاز خواهد شد. پیشتر قرار بود این گفت‌وگوها از پنجشنبه آغاز شوند اما خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال امروز گفته مذاکرات احتمالاً از شنبه آغاز خواهند شد.

 

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار