کمک ۳.۵ میلیون دلاری عربستان به آژانس اتمی-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

کمک ۳.۵ میلیون دلاری عربستان به آژانس اتمی

دولت عربستان سعودی امروز (یکشنبه) خبر داد که دو کمک مالی ۲.۵ میلیون دلاری و یک میلیون دلاری برای آن‌چه پیش‌برد طرح‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد، به این نهاد بین‌المللی ارائه کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 04
کد خبر: ۱۴۹۶۳۵

به گزارش راهبرد معاصر به نوشته خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، بسته کمک‌ ۲.۵ میلیون دلاری به نوسازی آزمایشگاه‌های «سایبرسدورف» و طرح «رینول ۲» اختصاص دارد که به تقویت قابلیت‌های نظارتی در زمینه‌های هسته‌ای و رادیولوژیکی کمک می‌کند تا استفاده از فن آوری‌های هسته‌ای را به حداکثر رسانده و منابع و خدمات را به کشورهای عضو آژانس برای اطمینان از استفاده ایمن از فناوری هسته‌ای ارائه دهد.

عربستان سعودی همچنین کمک یک میلیون دلاری برای کمک به طرح آژانس جهت مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام اختصاص داده است تا طبق آن‌چه ریاض می‌گوید به جلوگیری از شیوع این نوع بیماری‌ها و همچنین تشخیص زودهنگام و واکنش سریع در مقابل آن کمک کند.

این کمک مالی در حالی است که این روزها بحث حل و فصل مسائل پادمانی آژانس از اصلی‌ترین نقاط اختلافی میان ایران و کشورهای غربی در مذاکرات رفع تحریم‌ها به شمار می‌رود و تهران اصرار دارد که پیش از امضای هرگونه توافقی، پرونده مسائل پادمانی باید بسته شود.

از سوی دیگر عربستان سعودی بارها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی ایران موضع گرفته و تهران را به عدم شفاف‌سازی فعالیت‌های خود متهم کرده است. در این راستا نماینده ریاض در آژانس در تاریخ ۱۹ خرداد ماه ایران را به در پیش گرفتن رویکردی مبهم در برنامه هسته‌ای خود متهم کرده بود. در همان زمان وزارت خارجه سعودی نیز از قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام حمایت و استقبال کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده