قیمت دلار، یورو امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ یورو ۲۹۷ هزار تومان قیمت خورد قیمت طلا امروز ۲۸ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ مثقال طلا ۵۱۶ هزار تومان گران شد زمان افزایش مبلغ کالابرگ اعلام شد | جزییات شارژ ۵۰۰ هزار تومانی پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ نحوه فعالسازی خرید اعتباری بازنشستگان / جزییات طرح تامین رفاه بازنشستگان صعود قیمت‌ها در بازار ارز و طلا | رشد ۱۹۷۰ تومانی قیمت دلار | طلا از سقف ۲۶ میلیون و ۴۶۷ هزار تومان برگشت پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ قیمت سکه امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار پیش بینی قیمت دلار سه شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ قیمت طلا امروز ۲۷ مهر ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار/ مثقال طلا ۱۱۳ میلیون تومان شد افزایش مبلغ کالابرگ از مهر ۱۴۰۵؛ فرصت جدید ثبت خوداظهاری در آبان آغاز ثبت نام پیش‌فروش بدون قرعه‌کشی سهند S سایپا از ۲۷ مهر ۱۴۰۵+ جزییات و شرایط واریز حقوق بازنشستگان مهر ۱۴۰۵ از ۲۸ مهر / خبر جدید درباره معوقه اردیبهشت بازنشستگان جزئیات جدیدترین حراج شمش طلا سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط ثبت نام و خرید سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ آخرین خبر از زمان پرداخت و مبلغ سود ۱۴۰۵

«قرارداد اجاره خانه» در چه صورت تمدید نمیشود؟ + جزئیات

«قرارداد اجاره خانه» در چه صورت تمدید نمیشود؟ + جزئیات با مصوبه‌های پی‌درپی وزارت راه و شهرسازی مستاجران این روزها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که بازار مسکن وضعیت خوبی ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 14
کد خبر: ۹۱۶۵۷

به گزارش راهبرد معاصر در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد که قراردادهای اجاره مسکن به طور اتوماتیک یکسال تمدیدی شود. یعنی برای تمدید قراردادهای اجاره نیازی نیست مردم به بنگاه‌های املاک مراجعه کنند.

 

اما بر اساس اظهارات وزیر راه و شهرسازی تحت شرایطی مالکان می‌توانند قرارداد مستاجران خود را تمدید نکنند:

 

- اگر مستأجر وظایفش را طبق قرارداد انجام نداده

- بعد از تمدید اجاره افزایش اجاره مسکن را پرداخت نکرده باشد

- مالک خانه را فروخته است

- اگر مالک پروانه احداث گرفته و می‌خواهد ملک خود را تعمیر کند و یا تعمیرات اساسی انجام دهد.

- اگر مستأجر به شیوه‌ای ضرر و زیان به مالک وارد کرده باشد

- شرایط متعارف را در آن ملک رعایت نکرده باشد

- موجب شکایت افراد ساکن در آن ساختمان باشد

 

آنطور که در این مصوبه آمده برای این که مالکی مستاجر خود را بیرون کند باید یکی از این شرایط بالا را داشته باشد و مراجع صالحه آن را تایید کنند. در واقع با رأی این مراجع بین مالک و مستأجر تعیین تکلیف می‌شود.


قانون مقابل مستاجران است

اما گزارش های رسیده نشان می‌دهد که برخی از مالکان قرارداد مستاجران خود را با شرایطی که گفته شده تمدید نمی‌کنند. در واقع به نظر می‌رسد که یکی از دلایل عدم تمدیدها میزان افزایش اجاره‌بهاست.

 

ستاد ملی مقابله با کرونا سقف مجاز افزایش اجاره‌بها امسال را همان نرخ پارسال اعلام کرد؛ یعنی اجاره‌ها باید در تهران ۲۵ درصد، سایر کلان‌شهرها ۲۰ درصد و دیگر شهرها ۱۵ درصد افزایش یابد.

 

بازار اجاره مسکن طبق مصوبه ستاد ملی کرونا پیش نمی‌رود و مالکان افزایش قیمتی که خودشان می‌خواهند را اعمال می‌کنند. گزارش‌های غیررسمی نشان می‌دهد که برخی از صاحبخانه‌ها در تهران اجاره را تا بیش از ۵۰ درصد نیز بالا برده‌اند.

 

بانک مرکزی هم اعلام کرده که در اردیبهشت امسال اجاره‌بها نسبت به پارسال در تهران ۳۲.۶ درصد و در دیگر مناطق شهری ۳۶.۳ بوده است.


هم اجاره‌نشینی هم قطع یارانه

این همه مشکلی نیست که مستاجران با آن درگیر هستند. بلکه طرح دیگر وزارت راه و شهرسازی به دنبال اعمال فشار بر روی مستاجران است.

 

همه افراد جامعه یعنی مالک، مستاجر، روستایی و شهری باید اطلاعات املاک تحت اختیار خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کنند. مستاجران نیز باید اطلاعات ملکی که اجاره کرده‌اند را در این سامانه بیاورند.

 

طبق قانون اگر مستاجری اطلاعات ملک استیجاری را ثبت نکند، یارانه او قطع می‌شود. مستاجران به جز سکونت اجاره‌ای در خانه‌ها نفع دیگری نمی‌برند که اطلاعات ملک را ثبت نکنند. در این جا مالکان هستند که اجازه ثبت املاک را به مستاجران نمی‌دهند.

 

همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا، ثبت‌نام وام ودیعه مسکن را تا پایان شهریور ۱۴۰۰ مصوب کرده اما وزارت راه و شهرسازی، هنوز سایتی را برای ثبت‌نام دریافت این وام معرفی نکرده است./تجارت‌نیوز

کلمات کلیدی: مسکن
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار