قبولی در آزمون جامع شرط‌ ورود نیروهای آزاد به معلمی-راهبرد معاصر

قبولی در آزمون جامع شرط‌ ورود نیروهای آزاد به معلمی

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به ماندگاری ۳۰ ساله معلم در سیستم تعلیم و تربیت کشور، گفت: شرکت و موفقیت در آزمون جامع ضرورت ورود همه علاقمندان به عرصه معلمی است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۵ - ۰۱ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 22
کد خبر: ۹۲۷۵۰

به گزارش راهبرد معاصر رضا کچوئیان، در جلسه برگزار شده با مرکز سنجش شایستگی‌های حرفه‌ای منابع انسانی، با اشاره به برگزاری آزمون جامع پایانی برای افراد حق التدریس، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، مربیان مهدهای کودک و خرید خدمات آموزشی در آموزش و پرورش، گفت: دانشگاه فرهنگیان، مجری برگزار کننده دوره‌های آموزشی و آزمون پایانی جامع برای این جمعیت است. در سال جاری نیز این آزمون همچون سال‌های گذشته با همکاری مجموعه دانشگاه برای جمعیتی بالغ بر 53 هزار نفر در مرحله نخست برای افراد ذکر شده به منظور تبدیل وضعیت آنها برگزار خواهد شد.

 

کچوئیان، با تاکید بر رعایت ضوابط قانونمند در راستای احراز صلاحیت و تبدیل وضعیت این افراد برای ادامه فعالیت در آموزش و پرورش، تصریح کرد: پشت سر گذاشتن دو پودمان آموزشی، توسط نیروهای آزاد در دانشگاه فرهنگیان، ضروری است. با توجه به سوابق کاری این نیروها در آموزش و پرورش و برخوردار بودن آنها از تجارب و پداگوژی جاری در کلاس‌های درس، دو پودمان با تعدادی دروس مشخص برگزار و نتایج کسب شده از آموزش‌های ارائه شده به افراد، سنجش و مورد تایید قرار می‌گیرد.

عضو هیات رئیسه دانشگاه فرهنگیان، برگزاری آزمون تعدادی از دروس این دو پودمان را برای شرکت کنندگان به صورت متمرکز و مجازی توسط ستاد مرکزی دانشگاه، دانست و افزود: بنا بر تصمیم ستاد ماده 28 دانشگاه فرهنگیان، مقرر شد مسوولیت برگزاری آزمون تعدادی دیگر از دروس هم به مراکز دانشگاه فرهنگیان در استان‌ها واگذار شود.

 

وی ادامه همکاری و استمرار بکارگیری و تبدیل وضعیت افراد را در قالب گروه‌های مختلف در نظام آموزشی و پرورشی کشور، بنا بر مصوبات هیات رئیسه و شورای دانشگاه فرهنگیان الزام در گذراندن دوره های مهارت آموزی بالغ بر 650 تا 700 ساعت آموزشی به صورت حضوری و مجازی اعلام کرد و گفت: ابلاغ برگزاری آزمون پایانی جامع توسط وزارت آموزش و پرورش، تایید کننده نهایی صلاحیت حرفه‌ای افراد پس از گذراندن پودمان‌های آموزشی است.

کچوئیان، محتوای آزمون پایانی را برگرفته از تعدادی از دروس پودمان دوم و مولفه‌های فرهنگی ذکر و اظهار داشت: پس از مشخص شدن عناوین درس هر رشته، چارچوب سنجش مربوط به آزمون پایانی طی اطلاعیه ها و خبرهای آتی به آگاهی گروه‌های شرکت کننده در آزمون خواهد رسید.

 

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، پایش، ارزیابی وتعالی کیفی توانمندی‌ها و فعالیت‌های نیروهای علاقمند به حرفه شریف معلمی را به منظور تثبیت وضعیت این افراد در آموزش و پرورش از اهداف مهم دانشگاه برشمرد و خاطر نشان کرد: آزمون پایانی جامع با توجه به ماندگاری 30 ساله معلم در سیستم تعلیم و تربیت کشور، از اقدامات مهمی است که همه نیروهای علاقمند به ورود به آموزش و پرورش پس از گذراندن کامل و صحیح دروس پداگوژی، فنون معلمی و تدریس برای ورود به عرصه معلمی، باید از آن عبور کنند.

 

وی، فلسفه آزمون پایانی را سنجش میزان مهارت معلمی در افراد ذکر کرد و گفت: آزمون جامع امسال همچون سال های قبل دارای سه بخش و در مجموع هزار نمره است.

این مقام مسوول، بخش نخست را مربوط به کارآموزی دانست و گفت: مشمولان آزمون، همزمان با گذراندن پودمان‌ها در دانشگاه فرهنگیان، با حضور در کلاس‌های آموزشی دانش آموز همانند تدریس‌های شبکه شاد و همچنین سایر شبکه های تلویزیونی، کسب مهارت می‌کنند.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان، نمره بخش کارآموزی را دارای امتیاز 275 دانست و خاطر نشان کرد: با سنجش فرد توسط استاد راهنما و طی فرآیندهای خاص او از این بخش 275 نمره را از آن خود می‌کند.

کچوئیان، از مؤلفه‌های فرهنگی به عنوان بخش دوم آزمون یاد کرد و افزود: معلم باید این بخش را در کلاس درس و سایر فضاهای کالبدی آموزشی به کار بندد، چرا که علاوه بر برنامه درسی آشکار، دارای برنامه درسی پنهان نیز هستیم.

 

دبیر شورای تخصصی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، با اعلام عدد 275 امتیاز این بخش، تصریح کرد: وظیفه معلم فقط انتقال محتوای کتاب درسی نیست، بلکه باید آداب معاشرت، ایفای نقش در مواقع ضروری، نحوه برقراری ارتباط و زندگی در جامعه را به عنوان برنامه درسی پنهان به دانش آموز ارائه و آموزش دهد.

معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان، میزان امتیاز آزمون پایانی جامع را 450 نمره ذکر و تاکید کرد: اگر فرد موفق به کسب حد نصاب سه مولفه یاد شده شود، فرآیند دریافت گواهی صلاحیت حرفه معلمی برای ورود به آموزش و پرورش و تبدیل وضعیت اشتغال وی، تسهیل و قطعی خواهد شد.

 

وی، در خصوص چگونگی و نحوه برگزاری آزمون پایانی جامع، اظهار داشت: نحوه برگزاری این آزمون به شرایط حاکم بر کشور بستگی دارد.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به تفاوت چهار گروه نیروهای شاغل معرفی شده آموزش و پرورش به این دانشگاه، افزود: مدل و محتوای آزمون جامع این افراد با آزمون جامع ویژه مهارت آموزان مشمول ماده 28 دانشگاه فرهنگیان، متفاوت است.

کچوئیان، در پایان از صلاحیت به عنوان اعتبار آزمون یاد و با تاکید بر این که آزمون عملکردی طبق روال مرکز سنجش معاونت نظارت دانشگاه فرهنگیان، بخشی از آزمون پایانی خواهد بود، گفت: سنجش و تعیین صلاحیت فرد فقط با رویکردهای قدیمی آزمون مشخص نمی شود، طرح صحیح سؤالات عملکردی و مهارت سنج، حائز اهمیت است./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر