قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول-راهبرد معاصر

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰افزایش یافت.
تاریخ انتشار: ۰۷:۰۰ - ۰۹ تير ۱۴۰۰ - 2021 June 30
کد خبر: ۹۳۶۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ روند افزایشی را تجربه کرد و تمایل برای خرید و فروش دلار افزایش یافت. در حالی که عده‌ای از کارشناسان انتظار ریزش قیمت دلار تا مرز ۲۰ هزار تومان را داشتند، طولانی شدن مذاکرات وین و شایعات در خصوص گزینه‌های احتمالی کابینه دولت سیزدهم و نقش دلالان مسیر حرکت دلار را معکوس کرد و دلار به کانال ۲۵ هزار تومان بازگشت.

 

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰


بر اساس نرخ صرافی ملی ایران امروز (۹  تیر ۱۴۰۰) هر دلار آمریکا به قیمت ۲۴ هزار و ۷۷۷  تومان رسید و هر اسکناس یورو نیز به مبلغ ۲۹ هزار و ۲۴۹  تومان فروخته شده است.

قیمت دلار نسبت به آخرین معاملات دیروز ۱۴۶ تومان کاهش یافت و  نرخ یورو نیز بدون تغییر بوده است. 

قیمت روز ارز در صرافی ملی ایران

نام ارز قیمت (تومان)
دلارآمریکا  ۲۴.۷۷۷
یورو  ۲۹.۲۴۹

 

 
همراهی درهم با دلار


قیمت درهم امارات نیز امروز در سطوح بالای ۶ هزار و ۸۰۰ تومان نوسان داشت و حتی رقم‌هایی بالای ۶ هزار و ۹۰۰ تومان را نیز به ثبت رساند. درهم امارات کار خود را با قیمت ۶ هزار و ۸۵۰ تومان آغاز کرد و تا ۶ هزار و ۹۲۰ تومان نیز بالا رفت. قیمت درهم در پایان معاملات امروز روی ۶ هزار و ۸۸۵ تومان قرار گرفت. افزایش قیمت درهم احتمالا در رشد نرخ دلار موثر بود. (البته علت اصلی صعود قیمت دلار اخبار مربوط به مذاکرات عنوان می‌شود)

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول

افزایش قیمت و کاهش عرضه در بازار متشکل

امروز قیمت دلار بازار آزاد وارد کانال ۲۵ هزار تومان شد، نرخ متوسط دلار در بازار متشکل ۴۶۵ تومان رشد کرد و در نیمه بالایی کانال ۲۴ هزار تومان قرار گرفت، (قیمت متوسط دلار متشکل در سطوحی قرار گرفت که از ۱۱ فروردین تجربه نکرده بود) قیمت انتهایی سنا نیز ۴۱۶ تومان افزایش یافت و به مرز ۲۵ هزار تومان نزدیک شد، با وجود این حجم عرضه دلار متشکل کاهش یافت.

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول

عرضه دلار متشکل ۲۸ درصد افت کرد و روی ۴ میلیون و ۷۴۹ هزار قرار گرفت. متوسط عرضه روزانه دلار متشکل از ۷ فروردین تا امروز ۵ میلیون و ۵۱۴ هزار به دست می‌آید. این مسئله که با وجود ورود دلار بازار آزاد به کانال ۲۵ هزار تومان عرضه دلار متشکل زیر متوسط قرار داشت قابل توجه بود.

 

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول

 

دلار ۳۲ هزار تومانی در راه است؟

قیمت دلار و یورو و نرخ ارز امروز چهارشنبه ۹ تیر ۱۴۰۰ + جدول

 

از ۲۵ هزار تومان تا ۲۸ هزار تومان؛ پیش‌بینی کارشناسان از حداقل نرخ دلار روز‌های آینده اعدادی همین حدود است. امیر حسین نام‌آور قبل از این پیش‌بینی کرده بود نرخ تعادلی دلار در امسال ۲۸ هزار تومان شود و شهاب موسوی هم نرخ دلار در امسال را ۲۵ هزار تومان پیش‌بینی کرده بود.

هرچند قیمت دلار صرافی ملی همچنان در کانال ۲۴ هزار تومان است، اما گزارش‌ها از بازار امروز نشان می‌دهد که این نرخ وارد کانال جدید ۲۵ هزار تومان شده است. در ادامه قیمت دلار چه خواهد شد؟


از ۲۵ هزار تومان تا ۲۸ هزار تومان؛ پیش‌بینی کارشناسان از حداقل نرخ دلار اعدادی همین حدود است. امیر حسین نام‌آور قبل از این پیش‌بینی کرده بود نرخ تعادلی دلار در امسال ۲۸ هزار تومان شود و شهاب موسوی هم نرخ دلار در امسال را ۲۵ هزار تومان پیش‌بینی کرده بود.


مریم محبی، دیگر کارشناس بازار‌های مالی نیز هرچند به مانند این دو روند نرخ دلار را صعودی پیش‌بینی کرده بود، اما نرخ را بیشتر از آن‌ها ذکر و عنوان کرده بود ممکن است این نرخ تا پایان امسال به مرز ۳۰ هزار تومان هم برسد.

پویا ناظران دیگر کارشناس اقتصادی هم اخیرا در گفتگویی تصریح کرده بود که در صورت به سرانجام نرسیدن برجام ممکن است قیمت دلار به سقف قبلی خود برسد و این یعنی حتی از مرز ۳۲ هزار تومان هم عبور کند.

اما چرا کارشناسان چنین پیش‌بینی‌ای دارند؟ رشد بی‌سابقه نقدینگی و تداوم روند کند صادرات نفتی و غیرنفتی ایران. این سه عامل را در آمار‌های رسمی اقتصادی کشور می‌توان مشاهده کرد.

طبق اعلام بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی رکورد عبور از مرز ۴۰ درصد را شکسته است. صادرات نفت ایران هم برخلاف پیش‌بینی در بودجه ۱۴۰۰ هنوز رشد چهار برابری نسبت به سال گذشته نداشته و از هدف دو میلیون بشکه صادرات در روز فاصله فاحشی دارد. علاوه بر این، صادرات غیرنفتی ایران نیز در دو ماهه نخست امسال نتوانسته به میزان واردات باشد.

در حالی که واردات ایران طی این دو ماه ۶٫۵ میلیارد دلار بوده، اما صادرات غیرنفتی ۶٫۳ میلیارد دلار بوده و همچنان شاهدیم که دلار‌های صادراتی به اندازه نیاز برای واردات نبوده است. با‌ای حال رشد ۴۸ درصدی صادرات غیرنفتی در دو ماهه نخست امسال این نوید را می‌دهد که شاید در آینده صادرات از واردات سبقت بگیرد.

با این حال به نظر می‌رسد با تدوام روند فعلی همچنان بازار ارز تحت تاثیر نوساناتی باشد و در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات این نوسانات ادامه یابد، مگر اینکه در دولت جدید سیاست‌های سخت کنترل قیمت به بهای تزریق ذخایر ارز کشور به بازار صورت بگیرد.
 
 
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده