عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

چرا بایدن به وعده‌هایش درباره پرونده حقوق بشری عربستان عمل نکرد؟

یک معارض سعودی در مقاله‌ای به عوامل سکوت بایدن درباره نقض حقوق بشر در عربستان برخلاف ادعاهایش پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۱۳ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 04
کد خبر: ۹۴۱۵۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از الخلیج الجدید، «مضاوی الرشید» از شخصیت بارز رژیم سعودی در گزارشی نوشت که فعالان حقوق بشر امیدوار بودند که « جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا برخلاف « دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا رفتار کند و دیکتاتورهای کشورهای عربی به ویژه عربستان را تحت فشار قرار دهد تا اعدام‌ها و نقض حقوق بشر را متوقف کنند.

 

ایالات متحده در تلاش است تا تصویری از خود به عنوان رهبر جهان آزاد و نگهبان ارزشهای دموکراتیک ارائه دهد. اما این تصویر در جهان عرب در حال محو شدن است، زیرا «محمد بن سلمان » ولیعهد سعودی به سرکوب‌گری خود ادامه می‌دهد.

 

دولت دموکرات‌ها گزارش غیرمحرمانه‌ای را منتشر کرد که نشان داد قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی با تائید محمد بن سلمان انجام شده است. بدین ترتیب بسیاری از مظنونان را در لیست تحریم‌ها قرار داد درحالی‌که هیچ گونه اقدامی علیه ولیعهد سعودی انجام نداد.

 

واشنگتن مرد وفادار خود را رها می‌کند

مضاوی الرشید در ادامه نوشت درحالی‌که جو بایدن و مشاورانش در خصوص آینده ولیعهد سعودی سکوت اختیار کرده‌اند، رسانه‌ها و اندیشکده‌های آمریکایی در حال تبلیغ رقیب وی یعنی «محمد بن نایف» ولیعهد سابق سعودی هستند که در حبس خانگی و مورد شکنجه و آزار قرار گرفته است.

 

مقام‌های پیشین سی‌آی‌ای، با اشاره به خدمات بن نایف و همکاری‌های اطلاعاتی او با آمریکا در «جنگ با تروریسم»، از سکوت دولت دموکرات‌ها در خصوص سرنوشت بن نایف ناراضی هستند. تحلیلگران متعجبند که چگونه واشنگتن می‌تواند شاهزاده وفادار خود را که با تبادل اطلاعاتی با سرویس‌های امنیتی آمریکا به نجات جان آمریکایی‌ها کمک کرده، نادیده بگیرد؟

 

از این منظر، به نظر می‌رسد سکوت رسمی خیانت آمریکایی‌ها به بن نایف است چرا که وی اطلاعات ارزشمندی را ارائه داد و به خنثی کردن حملات تروریستی در خاک آمریکا کمک کرد. بن نایف زمانی فرد مورد علاقه سازمان سیا بود و اکنون در شرایط بسیار سختی می‌برد و آمریکا نیز سکوت اختیار کرده است. به نظر می‌رسد که این داستان آشناست «در ریاض از این مرد استفاده کنید، هنگامی که او در دست خویشاوندان خود با سرنوشتش روبه رو است او را رها کنید».

در واقع بایدن باید در برابر درخواست‌های بازگرداندن شاهزاده معزول مقاومت نکند.

 

محمد بن نایف به بهانه جنگ علیه تروریسم بسیاری از فعالان مدنی را شکنجه کرد که از مشهورترین آنها « عبدالله الحامد» که در زندان درگذشت و«سلیمان الرشودی» و «ولید ابوالخیر» هستند که هم‌اکنون در زندان به سر می‌برند.

 

انتقام از محمد بن نایف از روی عدالت نیست

مسئله این است که آنچه امروز بر بن نایف می‌رود نه به دلیل سرکوب‌گری او بلکه در راستای منافع محمد بن سلمان است.

 

هنگامی که مافیا درگیر جنگ با اعضای مخالف خود می‌شود، جامعه تضعیف شده ممکن است فرصت‌هایی برای تلافی و انتقام‌جویی به دست آورد، اما این فرصت‌ها لحظه‌ای و احساسی است.اما محمد بن نایف و پسر عموی او، محمد بن سلمان باید به جرم جنایات علیه شهروندان محاکمه شوند.

 

سرویس‌های اطلاعاتی ایالات‌متحده، شیطانی را می‌خواهند که او را می‌شناسند؛ اما بسیاری از شهروندان سعودی خواهان عدالت برای پسران گمشده و بستگان شکنجه شده خود هستند؛ کسانی که یا در زندان هستند یا اعدام شده‌اند.

 

بسیاری از وفاداران محمد بن نایف نیز وجود دارند که آزادانه در کشورهای دیگر می‌گردند بدون اینکه مجازات شوند.

 

روزی فرا خواهد رسید که بن سلمان به خاطر جنایات خود علیه فعالان و مخالفان به همان سرنوشت دچار خواهد شد، اما در حال حاضر دولت بایدن در مورد حال و آینده ولیعهد سکوت اختیار می‌کند و بعید است که عزل بن سلمان را خواستار باشد یا به صورت علنی از او به دلیل نقض حقوق بشر انتقاد کند.

 

مضاوی الرشید در پایان نوشت که دولت بایدن محمد بن سلمان را به خاطر سیاست خارجی تهاجمی عربستان تحت فشار قرار داده و برای بایدن راحت‌تر است که ولیعهد را مجبور به آشتی با قطر کند و به ارائه پیشنهاد صلح با انصارالله یمن بپردازد. اما زمانی که صحبت از اصلاحات داخلی می‌شود، ایالات متحده نه تمایل دارد و نه قادر به دیدن مزایای پیشبرد روندی است که در نهایت عربستان را به مسیر دموکراسی سوق می‌دهد.

 

در حال حاضر منافع ایالات‌متحده با منافع ولیعهد اقتدارگرا یکی شده است که آمریکا این شرایط را تغییر نمی‌دهد./ تسنیم

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده