رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد
فریدون عباسی، رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر پاسخ داد؛

ریشه قطعی‌های اخیر برق در کجاست؟

فریدون عباسی، رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره قطعی برق در هفته‌های اخیر گفت: نمی توان انتظار داشت دولتی که خود نیروگاه نساخته و مانع فعالیت بخش خصوصی در ساخت و ساز نیروگاه شده، برق کشور را  به راحتی تامین کند. دولتی که خود نمی‌توانست یا نمی‌خواست نیروگاه بسازد، آیا نمی توانست کمبود برق را پیش‌بینی کند و با کشورهایی مثل ارمنستان، روسیه و ترکیه برای واردات برق قرار داد ببندد؟
فریدون عباسی؛ رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۵ - ۱۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 07
کد خبر: ۹۴۵۱۵

ریشه قطعی‌های اخیر برق در کجاست؟

 

به گزارش راهبرد معاصر، گرمای تابستان و حرارتی که این روزها از زمین و آسمان می بارد در کنار خشکسالی‌های کشور دست به دست هم داده‌اند تا مدیریت فشل دولت را در سال های گذشته عریان‌تر به مردم نشان دهند. مدیریتی که نمونه بارز آن که این روزها در زندگی همه ما محسوس است، یعنی قطع آب و برق که موجب اعتراض و انتقاد گسترده مردم شده و نه تنها طاقت مردم را در گرمای بالای 40 درجه و دربرخی استان های جنوبی 50 درجه طاق کرده، بلکه خسارت قابل توجهی به تولید می‌زند، به گونه‌ای که کارشناسان اقتصادی، بازار و تولید کنندگان بر این نکته تاکید دارند که عواقب قطعی برق با کمبود تولید کالا و گرانی های بعدی خود را درشش ماه آینده نشان می‌دهد. راهبرد معاصر در گفت و گو با فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی دلایل قطعی برق را به لحاظ فنی بررسی کرده است.

 

فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با راهبرد معاصر اصلی ترین دلایل قطعی برق سراسری در کشور را بی برنامگی و عدم مدیریت دولت دانست و گفت: دولت آقای روحانی موظف بود باید بر مبنای برنامه پنج ساله ششم که به دولت تکلیف کرده است حدودا 8 هزار مگاوات برق جدید وارد کند، که این موضوع را محقق نکرده، شاید براساس آمارها زیر 50 درصد از تعهد خود را عملیاتی کرده باشد بنابراین می توان گفت برنامه پنج ساله ششم در تامین برق محقق نشده است.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: متاسفانه دولت آقای روحانی اعتقادی به تجهیز و انجام فعالیت های فنی مورد نیز درباره  نیروگاه هسته‌ای ندارد، لذا کار را به حال خود رها کرد. در چهار سال اول دولت آقای روحانی توجهی به نیروگاه هسته ای نشد، تعمیرات واحد یکم دقیق انجام نشده و طلب طرف روسی پرداخت نشد، ضمن اینکه درمورد قطعات یدکی و سوخت نیز بدهکار هستیم.

 

وی در این باره توضیح داد: در مورد واحدهای دوم و سوم  با توجه به اینکه همه موارد برای دولت فراهم بود تا  قرار داد را به امضاء برساند اما چون دولت به نیروگاه هسته ای اعتقادی نداشت همه را رها کرد، اما بعد از آن با امضای قرار داد هم با اهمال کاری هزینه های طرف خارجی پرداخت نشد و این مساله نیز بر چالشهای قبلی اضافه شد. ضمن اینکه در طول چند سال گذشته که نیروگاه ها برق تولید کرده اند، وزارت نیرو با عدم پرداخت هزینه های آنها باز هم اهمال کاری دیگری داشته است که نتایج آن را امروز مشاهده می کنیم.

 

رئیس کمیسیون مجلس دراین باره خاطر نشان کرد: پول آب و برقی که مردم داده اند در طول این سال ها وارد خزانه شده به جای اینکه به وزارت نیرو داده شود، صرف هزینه‌های دیگر شده است این موضوع موجب شده وزارت نیرو نیز نتواند تعهدات خود را در قبال پیمانکاران محقق کند، حتی بعضا شاهد هستیم کارکنان شرکت های پیمانکاری یکی دو سال حقوق دریافت نکرده اند، لذا نیروگاه ها نیز نتوانسته اند برای شرکت های توزیع برق خود تجهیزات به روز را خریداری کنند، بنابراین می توان گفت به دلیل بی مبالاتی دولت نسبت به انجام این مسائل در زمان و موعد مقرر خود متاسفانه اعتبار وزارت نیرو زیر سوال رفته است.

 

فریدون عباسی توضیح داد: وقتی پول برق نیروگاه‌های برق به موقع پرداخت نشده و نیروگاه‌ها نیز به موقع نتوانسته اند خود را بازسازی کنند و  تعمیرات لازم را انجام دهند و راندمان کار را افزایش دهند این موضوع از هر جهتی که مورد بررسی قرار بگیرد نشان می دهد دولت در مساله قطعی برق و عدم تولید برق مناسب با نیاز کشور اصلی ترین مقصر است. حتی دولت در تولید برق خورشیدی که در این باره بسیار شعار می‌دهد به خصوص افرادی در دولت که با بخش هسته ای مخالف هستند، حتی روی بحث تامین برق خورشیدی هم کار نکردند و مردم را بدون برق رها کرده اند. دولت کمترین حمایتی از بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی به عمل نیاورده است، ضمن اینکه برق خورشیدی تولید شده توسط بخش خصوصی را نیز به قیمت مناسب خریداری نکرده ، بنابراین شاهد ورشکستگی نیروگاه‌های برق خورشیدی نیز در دولت آقای روحانی هستیم.

 

وی دراین باره تصریح کرد: به دلیل عدم حمایت دولت و خرید با قیمت واقعی از نیروگاه های خورشیدی این شرکت ها قادر به توسعه خود نیستند، در حالی که اگر دولت با حمایت از بخش خصوصی و اطمینان  دادن به خرید برق با قیمت معمول و مناسب خود حتی با نرخ دلاری با توجه به نوسانات نرخ ارز اقدام خواهد کرد، امروز قطعا با قطعی برق مواجه نمی شدیم.

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: شرکت های خصوی نمی‌توانند از صندوق توسعه وام بگیرد، ضمن اینکه با ریالی که وزارت نیرو آن هم با تاخیر به آنها می‌دهد هم قادر به انجام تعهدات خود نیستند، به هر حال باید بین بازپرداخت وام ها به صندوق توسعه ملی و نرخ ارز تناسبی وجود داشته باشد. مطمئناً افرادی که در صندوق توسعه ملی تصمیم گیر هستند به دنبال حفظ منافع ملی هستند اما حفظ  منافع ملی نباید به قیمت نابودی بخش خصوصی تمام شود، بنابراین نیازمند تصمیم گیری های درست هستیم. به هیچ وجه نمی توان همه ی فشارها را به  بخش خصوصی و مردم منتقل کرد. امیدواریم دولت آقای رئیسی با سیاست‌گذاری‌های درست عملکرد متفاوتی از دولت آقای روحانی داشته باشد چرا که امروز ماحصل سیب و گلابی های برجام را در از دست رفتن آب و برق مردم به نظاره نشسته ایم و در حال چشیدن طعم سیب وگلابی های برجام هستیم.

 

فریدون عباسی بیان داشت: نمی توان انتظار داشت دولتی که خود نیروگاه نساخته و مانع فعالیت بخش خصوصی در ساخت و ساز نیروگاه شده، برق کشور را  به راحتی تامین کند. دولتی که خود نمی توانست یا نمی خواست نیروگاه بسازد، آیا نمی توانست کمبود برق را پیش بینی کند و با کشورهایی مثل ارمنستان، روسیه و ترکیه برای واردات برق قرار داد ببندد؟

 

رئیس کمیسیون انرژی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: دولت می توانست این روزها را به خوبی پیش بینی کند و مثل مشکلاتی که درفصل زمستان در شمال کشور به دلیل عدم واردات گاز از ترکمنستان داریم مانع این مشکل بزرگ سراسری در کشور شود. متاسفانه عملکرد دولت در دستگاه ها و وزارتخانه های مربوطه حتی وزارت خارجه غلط بوده است چرا که به جای حل مشکلات مردم به دنبال حل این مسائل در وین و ژنو بوده و هنوز هم هیچ دستاوردی برای ملت به ارمغان نیاورده اند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار