جزئیات تغییرات سهمیه سوخت-راهبرد معاصر

جزئیات تغییرات سهمیه سوخت

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در مورد تغییرات سهمیه سوخت ادوات کشاورزی فاقد پلاک، توضیحاتی را ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۹ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 15
کد خبر: ۹۸۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر علی اصغر عباسی مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مورد تغییرات اخیر در سهمیه سوخت ادوات کشاورزی فاقد پلاک، با اشاره به سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی (سدف) به نشانی اینترنتی newtejaratasan.niopdc.ir (وابسته به وزارت نفت)  بیان کرد: سامانه نیو تجارت آسان که در گذشته تجارت آسان نام داشت، بر مبنای دستورالعمل‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعالیت می‌کند و با بیش از ۵۰ سامانه دیگر در ارتباط است.

او افزود: بنابراین، تقریباً می‌توان گفت که در بحث تامین سوخت، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، نقطه پایانی است. در حوزه کشاورزی نیز، بخش‌های مختلف، سازمان‌های متولی خاص خود را دارند، به طور مثال، در مدیریت پمپ‌های آب، مدیریت آب منطقه‌ای و در بحث ماشین آلات نیز، خود سازمان جهاد کشاورزی متولی است.

عباسی با اشاره به الزامی شدن پلاک‌گذاری ادوات کشاورزی، گفت: اتفاقات خوبی رخ داده و تعداد زیادی از تراکتور‌های کشاورزی پلاک گذاری شده اند. البته یک ایراد بیمه‌ای مبنی بر این که این ماشین‌آلات برای پلاک‌گذاری باید حتماً بیمه داشته باشد، وجود داشت. با توجه به مسائل و مشکلات مالی که کشاورزان مطرح کرده بودند، مساعدت‌هایی در این زمینه از طریق پلیس راهور اتفاق افتاد.

او اظهار کرد: خوشبختانه اکنون توزیع فرآورده‌های مصرفی بخش کشاورزی در کشور، از بُعد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، کوچکترین مشکلی ندارد و به راحتی در حال انجام است. یعنی هر متقاضی که عملکرد و کاربرد آن توسط سازمان متولی تایید شود، می‌تواند سهمیه سوخت را بر مبنای استاندارد‌های موجود دریافت کند.

توزیع بیش از یک میلیارد لیتر فرآورده نفتی در بخش کشاورزی طی چهارماهه ابتدایی امسال

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تاکید کرد: در چهار ماهه ابتدایی امسال نیز، بیش از یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون لیتر فرآورده نفتِ گاز (گازوئیل) را به بخش ماشین‌آلات کشاورزی تحویل داده ایم.

او در مورد این که کدام دسته از ادوات کشاورزی باید پلاک گذاری شوند، توضیح داد: در حال حاضر فقط بحث پلاک گذاری تراکتور‌ها مطرح و مراحل این کار نیز در اکثر استان‌های کشور به خوبی پیش رفته است.

عباسی در مورد ادوات کشاورزی مانند کمباین‌ها نیز گفت: تمامی ماشین‌آلات کشاورزی در سامانه نیو تجارت آسان (درخواست فرآورده‌های نفتی) دارای یک کد هستند. یعنی زمانی که مالک، مشخصات خود را وارد می‌کند، یوزر و پسوردی را به عنوان مشتری دریافت می‌کند و عملا می‌توانیم بگوییم که کمباین یک کشاورز در فلان نقطه کشور، در طول یک بازه زمانی مشخص، چقدر سوخت دریافت کرده است.

ماجرای نصف شدن سهمیه سوخت ادوات کشاورزی فاقد پلاک در استان گلستان

او در مورد در مورد علت نصف شدن سهمیه سوخت ادوات کشاورزی فاقد پلاک در استان گلستان و این که آیا این مسئله به سایر استان‌ها نیز سرایت خواهد کرد یا خیر؟ توضیح داد: تصمیم‌گیری‌های این چنینی در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی یا اداره تابعه این شرکت در استان گلستان نیست که بخواهد به تنهایی تصمیم‌گیری کند.

او افزود: این تصمیم گیری برای این انجام شده تا تراکتور‌های فاقد پلاک، برای پلاک گذاری اقدام کنند؛ این سهمیه نیز نمی‌سوزد، اما به طور کلی کارگروه استانی چنین تصمیمی را می‌گیرد و شرکت ملی پخش مجری این تصمیم است.

این مقام مسئول اظهار کرد: اگر سازمان متولی یعنی جهاد کشاورزی سهمیه مشخصی را در سامانه برای کشاورزان یک استان در نظر گرفته، طبیعتاً مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی استان نیز نمی‌تواند حتی یک لیتر بیشتر از مقداری که سازمان متولی تایید کرده را تحویل کشاورز دهد.

او تاکید کرد: چون بحث سوخت مطرح است و سوخت نیز با شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ارتباط دارد، هر اتفاقی که در این زمینه بیفتد، حتی اگر توسط سازمان‌های دیگر باشد، معمولاً آن اتفاق را به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منتسب می‌کنند، در حالیکه چنین تصمیمی، یک تصمیم استانی بوده که فقط مجری آن، شرکت پخش است.

نداشتن پلاک، فعلا مانعی برای تحویل سوخت نیست

عباسی همچنین ادامه داد: جلسات متعددی در کارگروه سدف (سامانه درخواست فرآورده‌های نفتی) در ستاد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با همراهی سازمان‌های متولی به ویژه پلیس راهور داشتیم و موانعی که وجود داشت، با مساعدت‌هایی که انجام دادند، کم شد.

او اضافه کرد: به طور مثال، بحث بیمه شخص ثالث مطرح بود که اعلام کردند در این زمینه مساعدت می‌کنند تا پلاک‌گذاری‌ها انجام شود و کشاورزان نیز بتوانند به عنوان یک مشتری مجاز، در سیستم ثبت نام کنند.

مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: اکنون اگر ادوات کشاورزی فاقد پلاک باشند، اما سازمان جهاد کشاورزی تایید کند، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی سوخت را به آن‌ها تحویل می‌دهد. یعنی امسال نداشتن پلاک، فعلا مانعی برای تحویل سوخت نیست، اما به هر حال کمیته‌های استانی بنابر وظایف خود، احتمالا محدودیت‌های این چنینی را اعمال می‌کنند.

تمامی مراحل ثبت درخواست فرآورده‌های نفتی، غیر حضوری انجام می‌شود

او در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: در مراحل اقدامی عرضه و توزیع فرآورده‌های نفتی مصرف کنندگان بخش‌های مختلف عمده و جزئی که قبلا به صورت دستی بود، وارد مرحله سیستمی شدیم و اکنون توزیع تمامی فرآورده‌های نفتی در سطح کشور، از طریق سیستم نیو تجارت انجام می‌شود.

عباسی گفت: درخواستی که از مصرف‌کنندگان داریم، این است که به تمامی دستورالعمل ها، روش ها، شیوه‌ها و راهنمایی‌های مورد نیاز در این سیستم وجود دارد، حتما توجه کنند. تمامی درخواست‌های خود را در این زمینه، از طریق سیستم انجام دهد و مراجعه کمتری به ادارات ما داشته باشند.

او ادامه داد: زیرا کسی که در دورترین نقطه کشور است و دسترسی به اینترنت دارد، می‌تواند از منزل فرآورده مورد مصرف خود را خریداری کند و حتی اگر خارج از کشور و در حین سفر هستند نیز، می‌توانند وارد سایت شوند و خرید فرآورده خود را انجام دهند و نیازی به تردد، به ویژه در شرایط بیماری کرونا نیست. /منیبان

کلمات کلیدی: سوخت
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار