مراحل و نحوه محاسبه هدایت تحصیلی پایه نهم 1400 -1401-راهبرد معاصر

مراحل و نحوه محاسبه هدایت تحصیلی پایه نهم 1400 -1401

هدایت تحصیلی پایه نهم از امروز 26 تیر 1400 آغاز شده است. در ادامه جزئیات بیشتری درباره هدایت تحصیلی نهم بخوانید.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۲۶ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 17
کد خبر: ۹۵۷۳۹

به گزارش راهبرد معاصر هدایت تحصیلی پایه نهم آغاز شد. روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که برگه هدایت تحصیلی یا نمون برگ های 6 و 7 هدایت تحصیلی 140 منطقه از 700 منطقه کشور صادر شده است و دانش آموزان پایه نهم می توانند از امروز 26 تیر 1400 به پایگاه پادا هداست تحصیلی مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام اقدام کنند. نمون برگ های 6 و 7 با ارزیابی دانش آموزان در سطح مناطق صادر می شود. ادارات آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق حداکثر تا پایان تیرماه فرصت دارند که نمرات را ارسال کنند تا برگه هدایت تحصیلی  ارسال شود.  

 

هدایت تحصیلی پایه نهم

 

هدایت تحصیلی پایه نهم چیست؟

دانش آموزان بعد از به اتمام رساندن دوره ی اول متوسطه (پایه نهم)، باید رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. این مسئله یکی از مهم ترین و سرنوشت ساز ترین تصمیم های دوران زندگی دانش آموزان می باشد.آموزش و پرورش، برای نشان دادن مسیر درست و ایجاد هماهنگی و همبستگی برنامه و دستورالعمل های آموزشی با نیازهای جامعه و ویژگی های فردی دانش آموزان، «فرآیند هدایت تحصیلی» را در پیش گرفت. این فرآیند باعث می شود توازن بین شاخه های رشته های تحصیلی، بر اساس نیاز جامعه برای توسعه ایجاد شود.در مسیر انتخاب رشته مقطع دوم متوسطه باید به مفهوم و ذات رشته ها توجه بسیار شود. رشته ریاضی، مفهومی و تحلیلی است. رشته انسانی عموم درس ها حفظی اند. رشته تجربی، درس های تحلیلی و مفهومی را در کنار هم دارد. در رشته معارف، بیشتر به مسائل فقهی، قرآن و عربی توجه می شود. در نهایت، در رشته های فنی حرفه ای و کاردانش، فعالیت عملی بالا بوده و می توان زودتر وارد بازار کار شد.بنابراین برای خود شناسی تحصیلی-شغلی، فرم هدایت تحصیلی ارائه می شود. دانش آموزان برای تکمیل دقیق این فرم، باید تست ها و آزمون هایی را بدهند؛ تا در نهایت به یک جمع بندی نهایی که همه مسائل را در نظر گرفته شده رسید. در سال‌های گذشته دانش آموزان برای انتخاب رشته و تکمیل فرم هدایت تحصیلی پایه نهم باید به سایت همگام مراجعه می‌کردند. براساس آخرین اطلاعیه منتشر شده، هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه تحصیلی نهم در سال تحصیلی 1400 به صورت اینترنتی و از طریق سامانه پادا انجام می شود. دانش آموزان برای تکمیل فرم هدایت تحصیلی به سایت همگام مراجعه نکنند. در سال تحصلیی 1400 ، انتخاب رشته دانش‌آموزان در پادا، به نشانی pada.medu.ir انجام می‌شود.

 

 

هدایت تحصیلی نهم

 

فرآیند هدایت تحصیلی نهم در سال 1400

فرایند هدایت تحصیلی دانش آموزان بر اساس برنامه پیش بینی شده در حال انجام است و آزمون های توانایی و رغبت دانش آموزان در سال گذشته دریافت شده است. تا پایان بهمن دانش آموزان پایه نهم  فرصت داشتند  در آزمون های توانایی و  رغبت شرکت کنند و همچنین فرم های نظرخواهی از دانش آموزان، معلمان و والدین و همچنین مشاور مدرسه، از دی ماه تا هفته اول  اردیبهشت برای تکمیل شدن  در اختیار بود.  بحث اعلام ظرفیت شاخه ها و رشته های تحصیلی مناطق  که در واقع اعلام میزان ظرفیت پذیرش توسط مناطق است ، از اسفند آغاز شد و تا دهم اردیبهشت ماه این فرایند ادامه داشت.مهمترین کاری که باید انجام بگیرد ثبت نتایج امتحانات برای بررسی عملکرد تحصیلی دانش آموزان است که به وسیله مدیران مدارس و از طریق انتقال به سیستم دانا به سامانه همگام صورت می گیرد. همچنین این ارسال نمرات با لحاظ نمودن ثبت نمرات غائبین موجه و حتی معترضان به نتایج امتحانات از چهاردهم تیرماه آغاز شده است و از پانزدهم تیرماه، امکان ارسال نمرات به تدریج از مناطق فراهم شده است.برای هر منطقه‌ای که نمراتش را به وسیله مدیر منطقه تایید کند، حداکثر بازه زمانی ۳ روزه در نظر گرفته شده است و حداکثر ظرف ۴۸ ساعت پردازش نمرات آغاز می شود و نمون برگ های ۶ و ۷ هدایت تحصیلی ویژه دانش آموزان صادر می شود.نکته بسیار مهمی که در اینجا حائز اهمیت است آن است که نمون برگ های ۶ و ۷ با ارزیابی دانش آموزان در سطح منطقه صادر می شود و هر منطقه‌ای که نمرات دانش آموزان را ارسال کند حداکثر ظرف ۴۸ ساعت نمونه برگ های ۶ و ۷ دانش آموزان صادر می‌شود.تا امروز بیش از ۱۴۰ منطقه آموزش و پرورش که نمرات دانش آموزان را تایید و ارسال و توسط مدیر منطقه تایید نهایی شده است صدور نمون برگ ۶ و ۷ آنها انجام شده است و اکنون نیز در دسترس است.حداکثر تا پایان تیرماه تمامی ادارات آموزش و پرورش شهرستان ها و مناطق فرصت دارند که  نمرات را ارسال کنند البته توصیه ما این است که هر چه سریعتر این اتفاق رخ دهد تا دانش‌آموزان و خانواده‌ها بتوانند بدون دغدغه نمون برگ های شماره ۶ و ۷  ویژه هدایت تحصیلی را دریافت کنند تا بتوانند هرچه سریعتر انتخاب مدرسه و رشته تحصیلی را انجام  بدهند.زیرساخت سامانه کاملاً  فراهم است تمهیدات لازم دیده شده است و هر منطقه‌ای که مدیران مدارس نمرات را ارسال کرده باشند که  اطلاعیه آن نیز قبلاً صادر شده است دانش آموزان نسبت به خود و سپس نسبت سایر دانش‌آموزان مورد سنجش قرار می‌گیرند و رتبه آنها مشخص می‌شود لذا باید نمرات تمام دانش آموزان به سامانه منتقل شود تا این امر قابل اجرا باشد.نمون برگ های ۶ و ۷ که صادر شد برای مدرسه های مبدا و مقصد نیز قابل رویت می شود و نیازی به حضور دانش آموزان و والدین در مدرسه نیست و می‌توانند این نمون برگ ها را از سامانه همگام دریافت کنند و از همان طریق برای ثبت‌نام نیز اقدام نمایند.

 

نحوه ی انتخاب رشته ی صحیح

انتخاب رشته ی صحیح باید متناسب با استعداد، توانایی، علاقه، مهارت، تیپ شخصیتی، نوع هوش، ارزش ها و نیاز و امکانات جامعه باشد. با انتخاب رشته ی درست، آینده ی شغلی، تحصیلی و بازار کار بسیار روشن تر و در دسترس تر خواهند بود. آگاهی و اطلاع بیشتر دانش آموزان و خانواده راجع به فرم هدایت تحصیلی، در انتخاب رشته ی مناسب بسیار تاثیرگذار خواهد بود.در این فرآیند، دانش آموزان باید یک آزمون رغبت ۳۱۹ سواله، آزمون توانایی ۲۵۵ سواله و ۶ عدد دفترچه سوال خود ارزیابی سلامت روانی، روحی، رفتاری و جسمی را پاسخ بدهند.

 

پادا هدایت تحصیلی

 

۷ عامل موثر بر فرم هدایت تحصیلی

۱- نظر و علایق دانش آموزان، ۱۰ امتیاز

۲- نظر خانواده دانش آموز، ۵ امتیاز

۳- نظر دبیران، ۱۰ امتیاز

۴- نظر مشاوره تحصیلی، ۱۰ امتیاز

۵- عملکرد و سوابق تحصیلی دانش آموز، ۳۵ امتیاز

۶- آزمون های رغبت و توانایی، ۳۰ امتیاز

۷- در بحث سوابق تحصیلی، «نمرات پایانی خردادماه پایه نهم» با ضریب ۳ و «نمرات پایه های هفتم و هشتم» با ضریب ۱ تاثیر می گذارد.

 

اولویت های برگه هدایت تحصیلی

هنگام دریافت برگه هدایت تحصیلی، با چهار اولویت روبرو خواهید شد. این چهار اولویت، در فرآیند انتخاب رشته بسیار مهم می باشند و یکی از ملاک های اصلی هستند.

اولویت الف

با توجه به بررسی تمامی شرایط، بهترین انتخاب برای دانش آموز را اولویت الف قرار می دهند. تمامی مدارس محدوده و منطقه موظف به ثبت نام دانش آموزی که اولویت الف را دارد؛ می باشند.

اولویت ب

اولویت ب، یک رده پایین تر از اولویت الف قرار دارد. یعنی در ابتدا، دانش آموزان اولویت الف ثبت نام خواهند شد. پس از آن، اگر ظرفیت مازادی وجود داشته باشد؛ از دانش آموزان با اولویت ب ثبت نام به عمل خواهد آمد.

اولویت ج

اولویت ج نیز یک رده پایین تر از اولویت ب قرار می گیرد. با این حساب، ابتدا دانش آموزان دارای اولویت الف ثبت نام شده؛ بعد از آن دانش آموزان اولویت ب و پس از این ها، دانش آموزان اولویت ج می توانند ثبت نام خود را در صورت وجود ظرفیت، انجام بدهند.

عبارت حذف

اگر جلوی رشته ای در فرم شما، عبارت حذف درج شود یعنی؛ حد نصاب علمی لازم برای این رشته را کسب نکرده و نمی توانید برای ادامه تحصیل انتخابش کنید. در صورتی که دروس تخصصی رشته حذف شده را مجدد امتحان بدهید؛ نمرات درسی شما تغییر پیدا می کند که باعث تغییر در فرم هدایت تحصیلی تان نیز می شود.

 

 

پادا

 

حد نصاب نمرات لازم برای رشته های تحصیلی

دانش آموزان برای انتخاب هر رشته، باید حدنصاب نمره ی دروس  تخصصی مرتبط با آن رشته را بیاورند.

رشته علوم تجربی

درس علوم: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۴ باشد.

درس ریاضی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۳ باشد.

رشته علوم ریاضی و فنی

درس ریاضی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر حداقل ۱۴ باشد.

درس علوم: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر حداقل ۱۳ باشد.

رشته علوم و ادبیات انسانی

درس زبان و ادبیات فارسی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۴ باشد.

درس مطالعات: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۳ باشد.

درس عربی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

رشته علوم و معارف اسلامی

درس معارف اسلامی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۴ باشد.

درس عربی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۳ باشد.

درس زبان و ادبیات فارسی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

رشته های فنی و حرفه ای

درس های کار و فناوری: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

درس های فرهنگ و هنر: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

برای شاخه هنر، خدمات، کشاورزی و صنعت، میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۰ باشد.

درس ریاضی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۰ باشد (به جزء شاخه ی کشاورزی).

درس علوم: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل۱۰ باشد (به جزء شاخه ی خدمات).

رشته های کار و دانش

درس های فرهنگ و هنر: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

درس های کار و فناوری: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۲ باشد.

درس ریاضی: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۰ باشد (به جزء شاخه ی کشاورزی).

درس علوم: میانگین نمرات پایانی سه پایه تحصیلی آخر، حداقل ۱۰ باشد (به جزء شاخه ی خدمات).

 

 

هدایت تحصیلی نهم

 

نحوه انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم در پادا


برای انتخاب رشته نهم در زمان اعلام شده به سایت پادا به نشانی pada.medu.ir مراجعه نمایید.

پس از ورود به سایت پادا بر روی گزینه "انتخاب رشته پایه نهم و رویت فرم شماره ۶ رشته تحصیلی" کلیک نمایید.

در واقع نمون برگ شماره ۶ به این دلیل ارائه می­ شود که دانش ­آموز نسبت به عملکرد خود در بررسی ­های مشاوره‌ای واقف شود و همچنین این نمون برگ توصیه‌های مشاوره‌ای برای مناسب‌ترین انتخاب می‌باشد.

نام کاربری و رمزعبور خود را در قسمت مربوطه درج نمایید.

پس از ورود به صفحه شخصی در پادا، نسبت به تکمیل فرم هدایت تحصیلی پایه نهم اقدام نمایید.

در سال‌های گذشته هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم از طریق سایت همگام انجام می‌شد. اما در سال تحصیلی جدید و راه اندازی سایت پادا، انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم (هدایت تحصیلی نهمی ها) منحصرا به صورت اینترنتی و از طریق سایت پادا انجام می‌شود. دانش آموزان برای انتخاب رشته نهم، نیاز به حضور در مدرسه ندارند.

 

سوالات متداول هدایت تحصیلی پایه نهم

1- آیا امکان انتخاب رشته ‌ای که در فرم هدایت تحصیلی ذکر نشده است، وجود دارد؟

خیر، وقتی رشته ‌ای جزو اولویت های دانش آموز نیست، به این معنا می باشد که وی حداقل نمره لازم را کسب نکرده است و نمی ‌تواند در آن رشته را انتخاب نماید.

2- در روند هدایت تحصیلی آیا مدارس غیردولتی بدون در نظر گرفتن اولویت ‌ها می توانند ثبت نام کنند؟

خیر، در روند هدایت تحصیلی مدارس دولتی و غیردولتی از یک الگو تبعیت می کنند. با این تفاوت که در مدارس غیردولتی اولویت الف و ب رعایت نمی شود؛ لذا دانش آموزان می توانند بدون معطلی به اولویت ب بروند.

3- امکان تغییر رشته بعد از کلاس دهم وجود دارد؟

بله، دانش آموز می تواند از مدرسه تقاضای تغییر رشته کند تا به تایید اداره آموزش و پرورش منطقه برسد. در پایه دهم امکان تغییر شاخه و رشته وجود دارد، اما در سال یازدهم دیگر امکان تغییر شاخه نیست و دانش آموز فقط می‌تواند رشته را تغییر دهد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار