هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است در پی بسته شدن تنگه هرمز؛ نتانیاهو دستور توقف حملات نظامی در لبنان را صادر کرد قالیباف، عراقچی و باقری‌کنی در راه ژنو + جزئیات ترکیب تیم مذاکره‌کننده ایران با آمریکا ادعای سنتکام درباره «افزایش تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز» تنگه هرمز دوباره بسته شد + بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید

درخواست لغو توافق نفتی تل‌آویو با ابوظبی

درخواست لغو توافق نفتی تل‌آویو با ابوظبی روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص»، صبح امروز (جمعه)، خبر داد که «نفتالی بنت» نخست‌وزیر و «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی مجددا توافق نفتی با امارات را مورد بررسی می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 July 23
کد خبر: ۹۶۳۰۸

به رغم هشدار یک مقام بلندپایه اماراتی درباره پیامدهای لغو توافق نفتی با ابوظبی، منابع عبری‌زبان خبر دادند که تل‌آویو تصمیم گرفته است توافق مذکور را بازنگری کند.

 

پس از عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ابوظبی، شرکت صهیونیستی «کاتسا» (شرکت خطوط نفتی اروپا-آسیا) توافقی با امارات امضاء کرد که این امکان را به ابوظبی داد تا از راه فلسطین اشغالی به جهان نفت صادر کند.

 

روزنامه «العربی الجدید» به نقل از هاآرتص در این خصوص گزارش داد که «کارین الهرار» وزیر انرژی جدید تل‌آویو علنا گفته است که توافق مذکور «به منافع اسرائیل کمکی نمی‌کند و برای ساکنان و اقتصاد اسرائیل فایده‌ای در برندارد و در صورت لغو این توافق، ما ضرری در این زمینه نمی‌بینیم».

 

این روزنامه در بخش دیگری از گزارش خود خاطر نشان کرد که تصمیم کابینه تل‌آویو برای بازنگری توافق زمانی انجام شد که «گیلا گاملیل» وزیر امور محیط‌زیست رژیم صهیونیستی مخالفت خود را با این توافق اعلام و توافق مذکور را رد کرد.

 

بر اساس این گزارش، تحقیقات وزارت محیط‌زیست تل‌آویو نشان داده است که انتقال نفت امارات از طریق بندر «ایلات»‌ و «اشدود» از صخره‌های مرجانی ایلات گرفته تا بیابان‌های فلسطین و اشدود به محیط‌‌زیست این مناطق به شدت آسیب خواهد رساند.

 

هاآرتص همچینن گزارش داد تصمیم گرفته شده که نشستی گسترده‌تر در این خصوص به‌ویژه با مشارکت وزارت امور محیط‌زیست، وزارت خارجه، وزارت دارایی، وزارت انرژی و دادگستری برگزار شود.

 

این در حالی است که پیش‌تر، یک مقام بلندپایه در ابوظبی به روزنامه «اسرائیل هیوم» در این خصوص گفته بود چنانچه تل‌آویو توافق مذکور را لغو کند، این می‌تواند روابط دو طرف وارد بحران کند.

 

این مقام اماراتی که اشاره‌ای به نام نشده بود، همچنین تصریح کرده بود که در صورت لغو این توافق، این احتمال وجود دارد که توافق‌های عادی‌سازی روابط موسوم به «ابراهیم» نیز به خطر بیفتند.

 

امارات و رژیم صهیونیستی در ماه سپتامبر گذشته با وساطت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا توافقی موسوم به ابراهیم را امضاء و رسما روابط دیپلماتیک خود را عادی‌سازی کردند.

 

پس از امضای این توافق، روابط دو طرف در مدت زمان کوتاه شاهد پیشرفت‌ چشمگیری بود تا جایی که ابوظبی و تل‌آویو با اعزام چند هیأت در زمینه‌های مختلف توافق همکاری امضاء کردند./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار