هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب نتانیاهو: بقایای جسد «یهودا کاتز» را بازگرداندیم ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز و عملیاتی است و تمام مین‌های دریایی جمع‌آوری یا منفجر شده‌اند غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ درباره تنگه هرمز را اصلاح می‌کنیم + عکس

ادعای جدید پنتاگون درباره حمله به کشتی مرسر استریت

ادعای جدید پنتاگون درباره حمله به کشتی مرسر استریت یک مقام پنتاگون اعلام کرد که حمله به کشتی مرسر استریت از یمن انجام شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۷ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 10
کد خبر: ۹۸۲۹۳

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا روز سه‌شنبه مدعی شد حمله هفته گذشته به کشتی «مرسر استریت» از مبدأ یمن انجام شده است. 

«دانا استراول»، معاون دستیار وزیر دفاع آمریکا، این ادعا را امروز سه‌شنبه در جلسه‌ای که در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا برگزار شد مطرح کرد. 

منابع خبری ده روز پیش اعلام کردند نفتکش «مرسر استریت» که تحت مدیریت شرکت اسرائیلی «زودیاک» است در دریای مکران هدف حمله قرار گرفته است. در جریان این حمله دو نفر از خدمه کشتی کشته شدند.   

در روزهای گذشته، مقام‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و انگلیس طی کارزاری هماهنگ، این حمله را به ایران نسبت داده و خواستار پاسخ به آن شده‌اند. 

در واکنش به فضاسازی سیاسی صهیونیست‌ها و برخی کشورهای غربی، «سعید خطیب زاده» سخنگوی وزارت خارجه ایران اتهامات مطرح شده علیه تهران درباره این کشتی را بی‌اساس توصیف و آن را به شدت محکوم کرد.

وی گفت: «قابل توجه است که این حادثه تنها چند روز قبل از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران که جلوه‌ای از انتقال دموکراتیک قدرت در ایران است، سناریوسازی شده است». 

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به تامین امنیت آبراه راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز کاملا متعهد است و آن را جزیی از امنیت خود دانسته و کماکان آماده مشارکت با کشورهای منطقه در زمینه ایجاد، استقرار و تضمین پایداری نظام امنیت دسته‌جمعی در منطقه است و در عین حال در دفاع از حقوق حاکمیتی خود در این حوزه حتی اندکی تردید نخواهد کرد».

دانا استراول» هم در جلسه استماع سه‌‌شنبه در مجلس سنا مدعی شد که حمله به این کشتی «تحت حمایت ایران» انجام شده است. او در این جلسه گفت: «این، یک حمله یک طرفه و تحت حمایت ایران بود که علیه کشتی مرسر استریت انجام شد.»

ادعاهای استراول به تناقض‌های موجود در بیانیه‌ها و اظهارات مقام‌های غربی برای اتهام‌پراکنی علیه ایران اضافه می‌کند. در حالی که او ادعا می‌کند حمله مذکور «با حمایت ایران» انجام شده «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای گذشته گفته بود که «اطمینان دارد»، ایران این حمله را انجام داده است.

این در حالی است که دولت انگلیس در یک جهت‌گیری متفاوت با دولت آمریکا مدعی شده بود که «بسیار محتمل است» حمله به مرسر استریت توسط ایران انجام شده باشد.

این تناقض‌ها چند روز پیش مورد توجه «میخائیل اولیانوف»، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین قرار گرفته بود که هفته پیش در توییتر نوشت: «متوجه تناقض در بیانیه های وزارت خارجه آمریکا و وزارت خارجه انگلیس در اول اوت (دهم مرداد) در خصوص حمله به مرسر استریت شدید؟ آمریکا: "ما اطمینان داریم ایران این حمله را انجام داده است." انگلیس کمی محتاط تر بود و گفت: "بسیار محتمل است (ایران این اقدام را انجام داده باشد)"»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار