واکنش ناتو به فروپاشی سیاسی افغانستان-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

واکنش ناتو به فروپاشی سیاسی افغانستان

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصرسه‌شنبه در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان گفت شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آن را نداشتیم.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۸ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 17
کد خبر: ۹۹۰۲۶

به گزارش راهبرد معاصر «ینس استولتنبرگ» دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی عصر سه‌شنبه گفت که فروپاشی افغانستان سریع و غیرمنتظره بوده است. 

وی که در کنفرانس خبری درباره اوضاع افغانستان صحبت می‌کرد، گفت: «پایان حضور نظامی ما در افغانستان ساده نبود اما در برابر انتخاب‌های سختی قرار داشتیم».

استولتنبرگ  با اشاره به اینکنه مرزهای افغانستان باید باز بماند گفت: «به روند خروج از افغانستان پاپبند هستیم».

دبیر کل پیمان آتلانتیک شمالی اضافه کرد: «شاهد فروپاشی نظامی و سیاسی در افغانستان بودیم که انتظار آن را نداشتیم».

وی ادامه داد: «این توانایی را داریم که در مقابل هرگونه تهدید تروریستی از افغانستان بایستیم و هدف ما جلوگیری از این بود که افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها تبدیل نشود».

استولتنبرگ با اشاره به این موضوع که جهان به حمایت از افغانستان ادامه خواهد داد، گفت: «وضعیت در افغانستان بسیار نگران کننده بوده و از اینکه اوضاع در افغانستان به شرایط کنونی رسیده بسیار ناراحت هستم».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «اولویت ما این است که شهروندان خود را خارج کرده و به تامین امنیت هیئت‌های دیپلماتیک بپردازیم و شهروندان افغانستانی که با ما همکاری داشتند را نیز از این کشور خارج کنیم».

وی افزود: «باید این موضوع شناخته شود که چرا نیروهای امنیتی افغانستان نتوانستند در برابر طالبان به مقابله بپردازند و ناتوانی سران افغانستان، دلیل تراژدی است که امروز شاهد آن هستیم».

استولتبرگ تاکید کرد: «هر کسی که قدرت را در افغانستان در دست می‌گیرد مسئولیت بزرگی بر عهده دارد که مانع از بازگشت افغانستان به پناهگاه امن برای تروریست‌ها شود».

دبیر کل ناتو اضافه کرد: «جهان نظاره گر اوضاع افغانستان خواهد بود و امروز شرایط در این کشور همانند 20 سال پیش نیست».

وی گفت: «هواپیماهای بیشتری برای انتقال افراد به کابل اعزام خواهیم کرد و کمک‌های مالی به نیروهای افغانستانی را به دلیل خلأ موجود متوقف کرده‌ایم».

استولتنبرگ افزود: «انتظار داریم که طالبان به تعهدات خود پایبند باشد و جهان باید از تشکیل دولتی با ثبات و مسالمت‌آمیز در افغانستان حمایت کند».

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر طالبان موفق به پیشروی در افغانستان و تصرف شهرهای مهم این کشور شد. گروه طالبان روز یکشنبه وارد کابل شد و دولت اشرف غنی در افغانستان سقوط کرد.

«ضمیر کابلوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان نیز  آمریکا را مقصر تحولات اخیر افغانستان دانست و گفت سقوط دولت کابل به دست طالبان تصویری غم‌انگیز از پیامدهای حضور آمریکا در افغانستان است. 

سخنگوی پنتاگون نیز امروز (سه‌شنبه) در مصاحبه با شبکه «سی‌اِن‌اِن» توضیح داد: «واشنگتن متعهد به خروج از افغانستان است. ما به کار خود برای تخلیه هر چه بیشتر آمریکایی‌ها و همکاران افغان در هفته‌های آینده ادامه خواهیم داد».

وی تصریح کرد: «ما برای حفظ امنیت در فرودگاه کابل تلاش می‌کنیم و ۳۵۰۰ نظامی [آمریکایی] در آنجا حضور دارند».

این مقام وزارت دفاع آمریکا با بیان اینکه تاکنون ۲۰۰۰ نفر را از افغانستان خارج کرده‌اند، اظهار داشت: «ما فکر می‌کنیم که بتوانیم روزانه ۵ هزار تا ۹ هزار نفر را از کابل خارج کنیم».

سخنگوی پنتاگون همچنین با هشدار به طالبان مدعی شد: «اگر از سوی طالبان یا هر طرف دیگر مورد حمله قرار بگیریم، حق دفاع از خود را داریم.  هرگونه حمله به شهروندان یا عملیات ما در فرودگاه کابل با واکنش سریع و قوی روبرو خواهد شد»./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده