چه کسی در تحریم نفتی ایران نقش کلیدی ایفا کرده است؟-راهبرد معاصر
جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکا وارد خاورمیانه شدند پلیس آمستردام: پس از آشوب‌های بعد از بازی آژاکس و مکابی تل‌آویو ۵ زخمی به بیمارستان انتقال یافتند آرا الکترال ترامپ از ۳۰۰ گذشت ترامپ: در آینده‌ای نزدیک با پوتین صحبت می‌کنم؛ گفتگویم با نتانیاهو بسیار خوب بود بحران بی‌سابقه در برلین در پی فروپاشی دولت ائتلافی آلمان وزیر خارجه عراق: اخبار احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک ما صحت ندارد | اجازه استفاده از آسمان عراق بدون صدور مجوز از دولت را نمی‌دهیم پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟

چه کسی در تحریم نفتی ایران نقش کلیدی ایفا کرده است؟

خبرگزاری «رویترز» با اشاره به نگرانی ترامپ از افزایش قیمت جهانی نفت در پی تحریم ایران، نوشته است که یک عضو سابق اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در خودداری آمریکا از تمدید معافیت‌های نفتی ایران نقش مهمی داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 01
کد خبر: ۹۹۵۳
به گزارش  راهبرد معاصر، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی با موضوع تلاش آمریکا برای «به صفر رساندن صادرات نفت ایران»، نوشته است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تا چند روز پیش از اعلام خودداری از تمدید معافیت‌های تحریمی واردکنندگان نفت ایران، از اتخاذ چنین تصمیمی بیمناک بوده، چراکه تصور می‌کرده که چنین اقدامی ممکن است به افزایش قیمت جهانی نفت و بالا رفتن قیمت سوخت خودروها در آمریکا منجر شود.

با این وجود، به نوشته رویترز شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست «جان بولتون» در متقاعد کردن ترامپ به اتخاذ چنین تصمیمی نقش مهمی داشته است. «ریک پری» وزیر انرژی آمریکا هم از این تصمیم حمایت کرده، اما وزارت خارجه آمریکا به ریاست «مایک پامپئو» ملاحظاتی در این ارتباط داشته است.

بنا بر این گزارش، در این میان «ریچارد گلدبرگ» که چند ماه پیش از لابی صهیونیستی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (اف‌دی‌دی) به شورای امنیت ملی آمریکا پیوست و سال‌هاست که خواهان تشدید فشار به ایران است، نقش بسیار مهمی ایفا کرده است.

رویترز به نقل از یک منبع مطلع نوشته است که گلدبرگ در این روند نقشی «اثرگذار» ایفا کرده است.

گلدبرگ که اوایل سال جاری میلادی به دولت آمریکا پیوست، پارسال زمانی که هنوز مشاور ارشد اف‌دی‌دی بود، در نشستی در کنگره گفته بود که واشنگتن باید در قبال ایران «تخت گاز» و «بی‌ترمز» پیش برود و از تمام ابزارهای سیاسی، اقتصادی و روانی برای فشار به ایران بهره‌برداری کند.

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا روز ۲ اردیبهشت (۲۲ آوریل) اعلام کرد این کشور دیگر معافیت‌های تحریمی صادرشده برای واردکنندگان نفت ایران را تمدید نمی‌کند و همه کشورها باید خرید نفت ایران را متوقف کنند. به نوشته رویترز، این بیانیه بسیاری از کشورهای واردکننده نفت از ایران را غافلگیر کرد، چراکه واشنگتن پیشتر به آن‌ها وعده داده بود که این معافیت‌های تحریمی تمدید شوند. معافیت‌های کنونی فردا (۱۲ اردیبهشت) به پایان می‌رسد و واشنگتن کشورهای مختلف را تحت فشار قرار داده تا از این تاریخ به بعد واردات نفت از ایران را متوقف کنند.

روزنامه «هاآرتص» سال گذشته با استناد به یک مستند ممنوعه شبکه «الجزیره» نوشت اف‌دی‌دی که در آمریکا با عنوان یک اندیشکده فعالیت می‌کند، با وزارت امور راهبردی رژیم صهیونیستی ارتباط مستقیم دارد.

«سیما واکنین-جیل» سرپرست‌ وقت وزارت امور راهبردی رژیم صهیونیستی در آن مستند اذعان می‌کند که این وزارتخانه عملا به‌ عنوان رابط میان سازمان‌های یهودی راست‌گرای آمریکایی و اف‌دی‌دی عمل می‌کند.

چه کسی در تحریم نفتی ایران نقش کلیدی ایفا کرده است؟

واکنین-جیل در بخشی از ویدئویی که مخفیانه ضبط شده، می‌گوید «ما اف‌دی‌دی را داریم. دیگران را داریم» که برای رژیم صهیونیستی روی پروژه‌هایی از جمله «جمع‌آوری داده، تحلیل داده، کار روی سازمان‌های فعال (در زمینه حقوق فلسطینی‌ها) و پیگیری رد پول» کار می‌کنند. او اذعان می‌کند که این قبیل پروژه‌ها تنها با داشتن حمایت و منابع مالی یک حکومت می‌توانند اجرایی شوند.

 پیش از این در گزارش‌هایی به نقش گسترده این گروه لابی‌گر در تحریک دولت آمریکا به تشدید فشار به ایران و همچنین رابطه نزدیک این سازمان با رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی، اشاره کرده بود.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار