واکنش نمایندگان مجلس به بیانات رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا-راهبرد معاصر
سرپرست استانداری آذربایجان شرقی مشخص شد پوتین در گفت‌وگو با مخبر: ایران از این روزهای سخت عبور خواهد کرد فرمانده کل سپاه: رئیسی ایستایی و استراحت را برای خود حرام می‌دانست افتتاحیه مجلس خبرگان فردا برگزار می‌شود ایرانیان عصر امروز به مناسبت شهادت آیت‌الله رئیسی تجمع می‌کنند تشکیل کمیته‌های پنج‌گانه برای پیگیری امورات جاری کشور با دستور مخبر توضیحات سخنگوی دولت درباره اعلام عزای عمومی و برگزاری امتحانات دانش‌آموزان شناسایی هویت تمام شهدا/ نیازی به آزمایش دی‌ان‌اِی نیست کادر پروازی پرواز شهادت+تصاویر واکنش حسین شریعتمداری به شهادت آیت الله رئیسی سردار جلالی: آیت‌الله رئیسی هیچگاه فرصت خدمت به مردم را به عافیت پشت‌میز نشینی ترجیح نداد سرلشکر باقری شهادت آیت‌الله رئیسی را تسلیت گفت رئیس مجلس خبرگان رهبری: آیت الله رئیسی نمونه اتم و اکمل مدیران انقلابی و ولایی بود احمدی‌نژاد شهادت آیت‌الله رئیسی را تسلیت گفت رهبر انقلاب "مخبر" را به عنوان مدیر قوه مجریه منصوب کردند

واکنش نمایندگان مجلس به بیانات رهبر انقلاب درباره مذاکره با آمریکا

بیانات رهبری معظم انقلاب مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا با استقبال چشمگیر نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبرو شده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 17
کد خبر: ۲۲۶۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مواضع صریح و حکیمانه رهبری فرزانه انقلاب مبنی بر عدم مذاکره با آمریکا با استقبال چشمگیر فعالان سیاسی روبرو شده است.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امروز در اظهاراتی فرمودند: سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد و همه مسؤولان جمهوری اسلامی یک‌صدا معتقدند با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد.

 

ایشان با اشاره به هوشیاری عمیق و تحسین‌برانگیز مردم در مقابل توطئه‌های دشمنان در چهار دهه گذشته، تنها راه علاج مشکلات کشور را تکیه به مردم و جوانان و جدی گرفتن ظرفیت‌های داخلی دانستند و با اشاره به طرح مجدد موضوع مذاکره از جانب آمریکایی‌ها، هدف آنها از ترفند مذاکره را تحمیل خواسته‌های خود و اثبات تأثیرگذاری فشار حداکثری بر ایران خواندند.

 

در ادامه به مواضع شماری از نمایندگان مجلس در این زمینه خواهیم پرداخت:

 

مذاکره با آمریکایی‌ها جز وقت تلف کردن دستاورد دیگری ندارد

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری درباره عدم مذاکره با آمریکا گفت: آمریکایی‌ها در طول سال‌های اخیر سیاست خاصی را با جمهوری اسلامی جلو برده‌اند که هدفش براندازی است.

 

وی افزود: با روی کار آمدن ترامپ، خروج آمریکا از برجام، ایجاد نسخه عربی منطقه، افزایش فشار علیه تهران، حضور نظامی در منطقه، درگیری محدود نظامی، سازماندهی نیروهای تکفیری در اطراف ایران و ... بخشی از سیاست آمریکا علیه جمهوری اسلامی بوده است.

 

عضو هیات رئیسه مجلس گفت: استراتژی اخیر آمریکا علیه تهران با چند کار خنثی شده که می‌توان به مقاومت ایران در قبال فشارهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی، مقابله فعال با تهدیدات نظامی در خلیج فارس و جلوگیری از دست‌اندازی به ناوگان تجاری ایران اشاره کرد.

 

قاضی‌زاده هاشمی گفت: اخیرا حزب‌الله لبنان در مقابل تهدیدات رژیم صهیونیستی اقدام قاطع انجام داده، انصارالله یمن از حالت پدافندی خارج شده و حالت آفندی به خود گرفته، اعلام رسمی دبیر کل حزب الله لبنان علیه استکبار جهانی مبنی بر زنجیره بودن جبهه مقاومت و ایستادگی در مقابل تهدیدات، اظهارات سید حسن نصرالله درباره حسین زمان بودن حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و کمک حزب الله لبنان به ایران در صورت کوچکترین تعرض به جمهوری اسلامی توانست وضعیت عرصه بین‌الملل را تغییر دهد.

 

وی گفت: تمامی اقدامات ما برای دور کردن تهدیدات سخت علیه کشورمان بوده است، هر چند آمریکایی‌ها تلاش کردند ناوگان نظامی را در منطقه خلیج فارس علیه جمهوری اسلامی راه بیندازند اما عملا این موضوع به نتیجه نرسیده و از دستور کار آنان خارج شد.

 

قاضی زاده هاشمی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال فشار بر جمهوری اسلامی با استراتژی مذاکره هستند که در همین راستا فشار اجتماعی، فشار رسانه‌ای و فضاسازی بین‌المللی را در دستور کارشان قرار دادند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: ترامپ به دنبال آن است که با مذاکره با تهران آبروی از دست رفته‌اش را بدست آورد. این در حالی است که هدف آنها فقط مذاکره است و آنها به دنبال نتیجه نیستند؛ چراکه اگر آنها به دنبال نتیجه بودند، صف خود را منظم کرده و یکسان سخن می‌گفتند.

 

قاضی‌زاده هاشمی افزود: وقتی ما صحبت‌های مختلفی را از سوی مسئولان آمریکایی‌ می‌بینیم، کاملا مشخص است که یک دستی در میان آنان وجود ندارد، هر چند که دموکرات‌های آمریکایی به دنبال آن هستند که آمریکا را به برجام بازگردانند.

 

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند که فقط چند دقیقه با رئیس جمهور ایران و یا وزیر خارجه مذاکره رو در رو داشته باشند و حتی آنها استراتژی اداره آن نشست و نتایج پس از آن را هم در ذهن خود مرور نکرده‌اند؛ چراکه آنها به دنبال آن هستند تهران را به زمین بازی خود بکشانند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: آمریکایی‌ها برای مذاکره با جمهوری اسلامی به دنبال دو نتیجه هستند؛ در حالی که استراتژی جمهوری اسلامی نه به مذاکره مستقیم با آمریکا بوده است، اما وقتی به موضوع هسته‌ای رسیدیم و تحریم‌های اقتصادی برقرار شد،‌ مذاکره با آمریکایی‌ها را هم انجام دادیم و به نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها با تحت فشار قرار دادن تهران به دنبال مذاکره مجدد با جمهوری اسلامی هستند. اگر این پالس به طرف مقابل که در چه شرایطی ما حاضر به مذاکره با آنها هستیم، داده شود آنها به دنبال این استراتژی گام برمی‌دارند.

 

قاضی‌زاده هاشمی گفت: نباید به دست خودمان نقطه ضعفی که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند تا با آن روش به دنبال مذاکره با تهران باشند به دست بیاورند را به آنها بدهیم.

 

وی افزود: متاسفانه در مذاکرات هسته‌ای آنها توانسته‌اند برای اولین بار از جمهوری اسلامی امتیاز بگیرند، در حالی که در طول تقابل 40 ساله با ما هیچ امتیازی را نداده بودیم، اما آمریکایی‌ها موفق شدند در پشت میز مذاکره در مذاکرات هسته‌ای از ما امتیاز بگیرند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: در مذاکرات هسته‌ای بین آمریکا و ایران، طرف غربی از ما امتیاز گرفت و هیچ امتیازی به تهران نداد و حتی حاضر نشد هزینه‌ای را هم بابت این موضوع بدهد.

 

قاضی‌زاده هاشمی افزود: جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر توانسته عمق استراتژیک خود را افزایش داده و دشمن را وادار به عقب‌نشینی کند و در شرایطی این موضوع را به دست آورده‌ایم که حاضر نبودیم با آنها مذاکره کنیم و با استراتژی فعال توانسته‌ایم کار خود را پیش ببریم.

 

وی تصریح کرد: مذاکره برای آمریکایی‌ها سودآور است و برای جمهوری اسلامی ضرر، لذا آنها می‌کوشند با انجام مذاکره برای خود آورده داشته باشند و خسارتی را به جمهوری اسلامی تحمیل کنند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: مذاکره میدان بازی آمریکاست و جمهوری اسلامی نباید وارد میدان آنها شود و اگر این امر محقق شود، قطعا ما ضرر خواهیم کرد.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: دولتی که حاضر به اجرای تعهداتش نبوده است چه تعهدی وجود دارد که باز هم در مذاکرات جدید به تعهداتش جامه عمل بپوشاند.

 

عضو هیات رئیسه مجلس اظهار داشت: مذاکره با آمریکایی‌ها جز وقت تلف کردن و شرطی کردن موضوعات مختلف و معطلی مردم در مسائل متفاوت دستاورد دیگری ندارد.

 

قاضی‌زاده هاشمی افزود: باید دندان کرمو مذاکرات ایران و آمریکا را دور بیندازیم و بر اساس توانایی‌ کشورمان کار را پیش ببریم.

 

وی افزود: باید به سمتی برویم مذاکره، مذاکره و مذاکره را به حالت تعلیق درآوریم؛‌ چراکه بیان این موضوع می‌تواند سرگردانی و ضعف در جامعه ایجاد کند.

 

ذوالنور: مذاکره با آمریکا ضررهای سنگینی برای ما در پی خواهد داشت

حجت‌الاسلام مجتبی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ذوالنوری ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به سخنان اخیر رهبری در باره عدم مذاکره با آمریکا گفت: علاوه بر فرمایشات رهبری دلایل منطقی و متقنی وجود دارد که مذاکره با آمریکا اولا شدنی نیست و دیگر اینکه برخلاف منافع ملی ماست.

 

وی افزود: آمریکایی‌ها نمی‌خواهند با مذاکراتشان مشکلی را حل کنند. آنها مخالف نفوذ منطقه‌ای ما هستند و به دنبال این هستند نفوذ منطقه‌ای ما را محدود کنند چون کاهش نفوذ منطقه‌ای ما یعنی ضرر و خسران برای جمهوری اسلامی ایران.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آمریکایی‌ها سعی دارند تا به ملت ایران این گونه القا کنند که این نفوذ منطقه‌ای به ضرر ملت ایران است پس علی‌القاعده آن چیزی که به ضرر ملت ایران باشد به نفع آنهاست و نباید در باره‌اش تبلیغات منفی داشته باشند، پس نتیجه این می‌شود که نفوذ منطقه‌ای ما به ضرر آمریکایی‌ها است.

 

ذوالنوری خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها موضوع موشکی و توان دفاعی ما را هدف گرفته‌اند و این موضوع هم طبیعتا به ضرر ماست و ما چرا باید بپذیریم که بر سر توان دفاعی‌مان مذاکره کنیم و آن را کاهش دهیم؟ چرا آمریکایی‌ها موشک داشته باشند و ما نداشته باشیم؟

 

وی افزود: موضوع دیگر،‌ موضوع برجام است. ما در برجام امتیازات زیادی دادیم و امتیازاتی هم برایمان منظور شده و حقوقی که در برجام برای ما در نظر گرفته شده چیز تازه‌ای نیست. ما چون جزو NPT هستیم بدون ما به ازا و بدون هیچ تکلیفی باید از این حقوق برخوردار شویم، اما برخورداری از این حقوق را برای ما در قبال انجام تکالیف اجباری قرار داده‌اند.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما تکالیفمان را انجام داده‌ایم و حال می‌خواهیم از حقوق‌مان برخوردار شویم. ترامپ و آمریکایی‌ها می‌گویند باید در این باره تجدیدنظر کرد و باید امتیازات ایران گرفته شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و تاریخ انقضای محدودیت‌های ایران برداشته و محدودیت‌ها دائمی شود.

 

ذوالنوری خاطرنشان کرد: من نمی‌گویم هر کسی که عاقل باشد با آمریکایی‌ها مذاکره نمی‌کند، بلکه حتی اگر کسی جنون هم داشته باشد، اما جنونش، جنون ادواری باشد یعنی لحظاتی سر عقل بیاید، او هم با آمریکایی‌ها مذاکره نخواهد کرد؛ چراکه نتیجه مذاکره با آمریکا ضرر و زیان برای منافع ملی ماست.

 

وی افزود: ما چاره‌ای جز این نداریم که به مذاکره با آمریکا تن ندهیم؛ چراکه تن دادن به مذاکره با آمریکا علاوه بر ذلت، ضررهای ‌‌‌‌‌‌‌‌متراکم‌ و ‌‌‌پیچیده‌ و سنگینی را برای ما‌‌‌‌ خواهد داشت و قطعا کسی اگر در این زمینه خبط و خطایی کند، مردم، مجلس و مجموعه نظام به او اجازه چنین کاری نخواهند داد.

 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان گفت: مذاکره با آمریکا چیزی نیست که شدنی باشد و بعضی‌ها هم نباید مسائل کشور را شرطی کنند و بلاتکلیفی ایجاد کنند، بلکه اساس را باید بر این موضوع گذاشت که ما توانمندی‌های داخلی‌مان را تقویت و از این مراحل عبور کنیم و این امر هم شدنی است.

 

بدعهدان لایق مذاکره نیستند

ابوالفضل حسن‌بیگی عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد عدم مذاکره هیچ‌یک از مسؤولان جمهوری اسلامی با آمریکایی‌ها چه در نیویورک و چه در جاهای دیگر، اظهارداشت: این استراتژی دائمی و همیشگی جمهوری اسلامی از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی است. از آنجایی که آمریکایی‌ها قبل از انقلاب در اموال ملت ایران، تمامیت ارضی، امنیت ملی و منافع ملی ایران تجاوز کرده‌ است همواره مقابله با آمریکا برای ملت ایران یک استراتژی ثابت بوده است.

 

وی افزود: ما در طول 40 سال گذشته فقط یک بار مذاکره داشتیم آن هم در مورد برجام بود. مذاکره ما نه با آمریکا بلکه با 1+5 بود یعنی آمریکا در کنار 5 کشور دیگر حضور داشت، در این راستا معاهده‌ای به نام برجام را داشتیم که با روی کار آمدن ترامپ موضع آمریکا تغییر کرد و این تغییر موضع نگرانی‌هایی را در منطقه و همینطور برای ملت ایران به وجود آورد. ما در این راستا، هیچ مذاکره‌ای با آمریکا نخواهیم داشت. همانطور که حضرت امام (ره) فرمودند که بین مظلوم و ظالم هیچ وقت مذاکره نخواهد شد.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: الان هم با توجه به اقدام صریحی که ترامپ نسبت به خروج از برجام انجام داد برای تک تک ملت ایران و آن اشخاص محدودی که استباط داشتند می‌شود با مذاکره با آمریکا کار کرد، عینی شد که آمریکا بدعهد و پیمان‌شکن است.

 

حسن بیگی با بیان اینکه ترامپ به تنهایی جمهوری اسلامی را تحریم می‌کند، تصریح کرد: در گذشته ما زیر فصل 8 و جزء تحریم سازمان ملل، تحریم‌های سنگین شورای امنیت و هجمه بین‌المللی به جمهوری اسلامی بودیم که بعد از برجام این هجمه از جمهوری اسلامی برداشته شد و امروز آمریکا به تنهایی ایران را تهدید و تحریم می‌کند که این تحریم هم نامشروع و نامقبول است.

 

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی تحت هیچ شرایطی با فشارهای بیگانگان و آمریکا، تسلیم نخواهد شد، بیان کرد: با توجه به قدرت دفاعی جمهوری اسلامی، آمریکایی‌ها هم هیچ حرکت نظامی علیه جمهوری اسلامی، جان، مال و ناموس ملت ایران نمی‌توانند داشته باشند. امروز قدرت موشکی و دفاعی جمهوری اسلامی به گونه‌ای است که به نحو احسن می‌توانند از سرزمین، ناموس، خاک، جان، مال و ملت ایران حفاظت کنند و جای هیچ نگرانی نیست و آمریکایی‌ها هم این موضوع را می‌دانند.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: مشاوران ارشد ترامپ هم مدام به وی تذکر می‌دهند که اقدامات نابخردانه و غیرمعمول ترامپ باعث شده که آمریکا در سطح بین‌المللی منزوی شده و روز به روز بیشتر افول کند و جمهوری اسلامی همواره در سطح بین‌المللی صاحب اقتدار می‌شود همانگونه که امروز در خاورمیانه و غرب آسیا شاهد هستیم که مقاومت حرف اول را می‌زند.

 

حسن‌بیگی گفت: عربستان سعودی و رژیم غاصب صهیونیستی دو متجاوز به حریم کشورهای اسلامی امروز منزوی شده و آنقدر ضعیف شده‌اند که قدرت دفاع از خودشان را هم ندارند.

 

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری نیز تصریح کرد: نظر همیشگی و ثابت حضرت امام خمینی (ره) و امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) است که ما هیچ مذاکره‌ای در هیچ سطحی با آمریکایی‌های متجاوز نداریم و در سفری هم که نخست‌وزیر ژاپن به ایران داشت حضرت آقا به او گفتند که من با ایشان (ترامپ) مذاکره ندارم و ایشان را لایق مذاکره نمی‌دانم و این موضع همیشگی جمهوری اسلامی است.

 

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش تعهدات برجامی ایران در مقابله با خروج آمریکا از برجام، گفت: فقط در مورد برجام مذاکره با آمریکا به آن صورت که اشاره شد، صورت گرفت و اکنون هم اگر آمریکایی‌ها به برجام برگردند همان مسیر سابق صرفاً در خصوص مسائل هسته‌ای و برجام ادامه پیدا می‌کند.

 

حسن‌بیگی گفت: آمریکایی‌ها با شانتاژ و جنگ و عملیات روانی تلاش دارند که به دنیا ثابت کنند ما اهل مذاکره هستیم و ایران اهل مذاکره نیست، حنای شانتاژ آمریکایی‌ها دیگر رنگی ندارد و قابل قبول در بین کشورهای اسلامی نیست از طرفی هم جمهوری اسلامی ایران، کشور 40 سال قبل نیست بلکه قدرتمند‌تر شده و اکنون جمهوری اسلامی در قامت یک ابرقدرت در مقابل آمریکایی‌ها و زیاده‌خواهی آنها صف‌آرایی می‌کند و از منافع ملی کشور خود دفاع می‌کند و آمریکایی‌ها هم همانند سرنگون شدن پهپاد آنها قادر به پاسخگویی در برابر ایران نیستند.

 

وی در پایان اضافه کرد: مقاومت امروز حرف اول را در منطقه می‌زند، آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی قدرت سابق را ندارند و کسانی هم که دل به کدخدایی آمریکا بسته‌اند بدانند که نه ملت ایران، نه رهبری و نه نیاز است که فریب دیوانه‌ای همچون ترامپ را بخوریم و خدای ناکرده اقدامی انجام دهیم که به جایگاه ایران در سطح بین‌المللی خدشه‌ و آسیبی‌ وارد شود.

 

بروجردی: مذاکره با آمریکایی که تمامی تعهدات را نقض کرده بی‌معناست

علاالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد عدم مذاکره هیچ‌یک از مسؤولان جمهوری اسلامی با آمریکایی‌ها چه در نیویورک و چه در جاهای دیگر، اظهارداشت: موضوع فشار آمریکا به ایران مربوط به دیروز و امروز نیست.  انقلاب اسلامی موجب شد که 60 هزار مستشار آمریکایی از کشور اخراج شوند و مقدرات کشور در اختیار ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرد.

 

وی افزود: آمریکایی‌ها از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی غیر از ظلمی که در حق ملت بزرگ ایران در طول دهه‌های قبل از انقلاب انجام داده بودند، دشمنی خود را آغاز کرده و همه فشارهای ممکن را تا حالا به کشورمان وارد کرده‌اند که تحریم، یکی از این فشارها بوده، آمریکایی‌ها عامل اساسی تحمیل 8 سال جنگ بی‌رحمانه علیه ایران به وسیله صدام بوده‌اند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها تحریم‌ را از مقام معظم رهبری شروع کرده تا به وزیر خارجه و تعداد زیادی از شخصیت‌های نظام جمهوری اسلامی رسیده‌اند، اضافه کرد: قطعاً اقدامات آمریکایی‌ها، آب در هاون کوبیدن است و آمریکایی‌ها نتیجه‌ای از تحریم‌ها نخواهند گرفت.

 

بروجردی گفت: خوشبختانه امروز با هوشمندی نظام جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های متخذه، محوریت آمریکا و متحد بودن کشورهای دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران عملاً از بین رفته و آرایش سیاسی دنیا تغییر کرده است لذا دیگر قدرت‌های بزرگ مانند روسیه، چین و بسیاری از کشورها در کنار آمریکا، علیه جمهوری اسلامی نیستند و تحریم‌های آمریکا علیه ایران باعث منزوی‌ شدن و تحریم خودشان گردید.

 

وی اضافه کرد: در مذاکرات اخیر رئیس جمهور ایران با پوتین رئیس جمهور روسیه، همینطور توافقات صورت گرفته با این کشور و چین عملاً ضربه بزرگی به قدرت تصنعی و اقتصادی آمریکا در منطقه وارد کرده است. ما به راحتی می‌توانیم از گردنه سخت مشکلات اقتصادی عبور کنیم و ظرفیت‌های بسیار خوبی هم برای کار با دنیا از جمله کشورهای دوست و همسایه وجود دارد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه حربه تحریم آمریکا روز به روز کندتر می‌شود، تصریح کرد: اصولاً مذاکره با هدف توافق صورت می‌گیرد، ما سال‌هاست با آمریکایی‌ها در چارچوب 1+5 مذاکره و توافق کردیم و دنیا هم مشاهده کرد که آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست بنابراین مذاکره مجدد با کشوری که پایبند به هیچگونه از موازین بین‌المللی، اخلاقی و هنجارهای حاکم بر جهان امروز نیست، معنی و مفهومی ندارد و طبیعتاً هیچکس در ایران نه فقط دنبال مذاکره نیست بلکه همه مخالف مذاکره با آمریکا است.

 

علاالدین بروجردی با اشاره به سخنان امروز مقام معظم رهبری، اظهارداشت: آمریکایی‌ها پیوسته دنبال این بودند که با عنوان کردن آمادگی برای مذاکرات بدون شرط هم افکار عمومی ما را تحت تأثیر قرار دهند که آمریکا آماده مذاکره است پس چرا ایران مذاکره نمی‌کند؟ و هم اینکه دنبال تبلیغ شرایط خود هستند. استدلال ما در قبال آمریکا این است که آنها قابل اعتماد نیستند که ما بخواهیم با آنها مذاکره‌ای انجام دهیم.

 

وی افزود: کشوری که ثابت کرد قابل اطمینان نیست و به راحتی از برجام خارج شده و تحریم‌هایی که تعهد کرده بود بردارد را به راحتی برگرداند پس به هیچ وجه قابل مذاکره و اعتماد نیست.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سیاست‌گذاری کلان نظام و قانون اساسی توسط رهبری صورت می‌گیرد و بارها وزیر خارجه به عنوان مسؤول سیاست خارجی ایران اعلام کرده که آمریکایی‌ها هیچ راهی جز اینکه از نقض پیمان دست بردارند و تحریم‌ها را لغو کرده و مجدداً به تعهدات خود عمل کنند، ندارند.

 

وی در پایان گفت: تا زمانی که آمریکایی‌ها تحریم‌ها را لغو نکنند و در صف کشورهای متعهد به برجام قرار نگیرد، طبق فرمایش مقام معظم رهبری به هیچ وجه مذاکره‌ای با آنها نخواهیم داشت.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: مذاکره با آمریکا به مصلحت کشور نیست

سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به طرح مجدد موضوع مذاکره با ایران از جانب آمریکایی‌ها، اظهار داشت: تا زمانی که آمریکایی‌ها به بدعهدی و اقدامات خصمانه خود علیه مردم ایران ادامه می‌دهند، هر گونه مذاکره با آنها منتفی است.

 

وی افزود: دولتمردان آمریکا از یک سوی بحث مذاکره را مطرح می‌کنند و از سوی دیگر تحریم جدیدی علیه مردم ایران اعمال می‌کنند بنابراین تا زمانی که این روند ادامه دارد هر گونه مذاکره با آمریکایی‌ها به صلاح کشور نیست.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه مسئولان آمریکایی یک بار برای مذاکره پیش شرط مطرح می‌کنند و بار دیگر مذاکره بدون پیش شرط را مطرح می‌کنند که اینگونه رفتار بیانگر آشفتگی در سیاست‌های آنهاست، گفت: اینگونه سردرگمی در سیاست‌های آمریکا به دلیل مقاومت ملت ایران است.

 

نقوی حسینی یاد آور شد: آمریکا از توافقنامه برجام خارج شده و با خروج از این توافق، تحریم‌های نفتی و بانکی را علیه کشورمان بر خلاف برجام اعمال کرده لذا هر زمان که این تحریم‌ها را لغو کند، می‌تواند به توافقنامه برجام بازگردد و هیچ مذاکره‌ای هم در کار نخواهد بود.

 

نماینده مردم ورامین در مجلس در همین راستا ادامه داد: در صورتی که آمریکا به برجام بازنگردد، تحریم‌ ها را لغو نکند و بخواهد در قالب 1+5 با ایران مذاکره کند، قطعا دولت جمهوری اسلامی حاضر به گفت‌وگو نخواهد شد.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس تاکید کرد:در این شرایط مذاکره به هیچ عنوان به نفع ایران نبوده و تکرار اشتباهات گذشته خواهد بود چرا که مذاکره بدون پشتوانه و ضمانت اجرایی است و نمی تواند راهگشا باشد.

 

سیاست مقاومت عقلانی ایران بر سیاست فشار حداکثری آمریکا غلبه کرده است

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه امروز آمریکایی‌ها نیاز دارند تا با ایرانی‌ها عکس یادگاری مذاکراتی بگیرند، گفت: سیاست مقاومت عقلانی ایران بر سیاست فشار حداکثری آمریکا غلبه کرده است.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها سیاست دوگانه‌ای را در قبال ایران در پیش گرفته که هیچ‌کدام از آنها به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: آمریکایی‌ها از یک‌سو سیاست فشار حداکثری را با اعمال تحریم‌ها در پیش گرفته‌اند و از سوی دیگر بحث از مذاکره می‌کنند که شکست این دو سیاست قابل پیش‌بینی است.

 

نماینده اسلام آباد غرب در مجلس تصریح کرد:اگر حتی آمریکایی‌ها به برجام بازگردند باید به مانند اعضای دیگر این معاهده بین‌المللی که آن را به صورت یک‌طرفه فسخ کردند در جلسات حضور داشته باشند، ولی به عنوان اینکه بین ایران و آمریکا مذاکراتی شکل‌ بگیرد این موضوع بعید است، البته جمهوری اسلامی ایران هرگونه مذاکره را نیز تاکنون رد کرده است.

 

عضو کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس با بیان اینکه در چند روز گذشته بحث‌های درباره احتمال مذاکره بین مقامات ایرانی و آمریکایی در حاشیه جلسه مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شده است که قطع این اتفاق رخ نخواهد داد، اظهار داشت: در چند وقت اخیر سیاست مقاومت عقلانی ایران بر سیاست فشار حداکثری آمریکایی‌ها غلبه پیدا کرده که این موضوع را می‌توان در آشفتگی آمریکایی‌ها در اعمال سیاست‌های ضد ایرانی ببینیم.

 

فلاحت‌پیشه درباره سیاست‌های متناقض آمریکایی‌ها برای طرح مذاکره با ایران، گفت: دولتمردان کاخ سفید ابتدا اعلام کردند اگر ایران 12 شرط آنها را اجرا کند به پای میز مذاکره می‌آیند اما پس از اینکه سیاست مقاومت عقلانی ایران را دیدند از آن خواسته خود عدول کردند و اعلام کردند که حاضر هستند بدون هیچ پیش شرطی با ایران مذاکره کنند که این خود نشان از آشفتگی در اعمال سیاست‌های کاخ سفید در قبال تهران است.

 

وی ادامه داد: پمپئو بحث شروط 12 گانه را خیلی خوشبینانه مطرح کرد و فکر کرد که با یک ایران محاصره شده و مستاصل مواجه می‌شود اما راهبردهای اتخاذ شده از سوی تهران نشان داد که ایران یکی از بازیگران اصلی منطقه است و نمی‌توان به راحتی آن را منزوی کرد.

 

نماینده اسلام آباد غرب با بیان اینکه پس از تحولات اخیر در منطقه کارت‌های بازی ایران برای نقش آفرینی بیشتر از گذشته شده است، اضافه کرد: آمریکایی‌ها امروز نیازمند این هستند که با ایرانی‌ها عکس یادگاری مذاکراتی بگیرند وگرنه برنامه‌ای برای مذاکره ندارد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار