صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - 2021 September 05
کد خبر: ۱۰۰۹۱۱

ادعای ارتش آمریکا: وقوع جنگ داخلی در افغانستان

زئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از امکان وقوع جنگ داخلی در افغانستان خبر داد و گفت مطمئن نیست که طالبان بتواند دولت تشکیل دهد.

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که پیکان انتقادات جهانی از نحوه فرار عجولانه و بی‌برنامه آمریکا از افغانستان، که منجر به سقوط دولت کابل و تسلط طالبان بر قدرت شد، هر روز تندتر می‌شود، اما مقام‌های واشنگتن همچنان برای این اقدام بهانه‌تراشی می‌کنند.

به نقل از وبگاه شبکه الجزیره، مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز همانند سایر مقامات کشورش هرزچندگاهی برای شکستی در افغانستان نصیبشان شد، بهانه تراشی می‌کند و این بار مدعی شده است که امکان دارد وضعیت افغانستان به یک جنگ داخلی تبدیل شود.

وی در این راستا اظهار کرد: این امکان تا حد بسیار زیادی وجود دارد که وضعیت افغانستان به یک جنگ داخلی تبدیل شود و این امر می‌تواند سبب تشکیل مجدد گروه‌های تروریستی در این کشور شود.

مارک میلی ادامه داد: این امکان وجود دارد که دولت جدید افغانستان به ریاست طالبان تشکیل شود، اما من نمی‌دانم که آیا طالبان این قدرت را دارد که ود را تثبیت کند و حکومت خود را تشکیل دهد یا خیر.

عملیات خروج نظامی آمریکا از افغانستان دو هفته به طول انجامید و خسارات و هزینه بسیار سنگینی علاوه بر ۲ سال حضور نظامی در این کشور برجای گذاشت.

بسیاری از نظامیان فعلی و سابق آمریکایی در چند هفته اخیر از چگونگی پایان جنگ ۲۰ ساله افغانستان ابراز ناامیدی و یاس کرده اند، موضوعی که موجب افزایش افسردگی و مشکلات مربوط به سلامت روان در آن‌ها شده است.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با اشاره به این موضوع گفت: ماه سپتامبر به دلیل حوادث زیادی که در آن رقم خورده است ماه پیشگیری از خودکشی در وزارت دفاع تعیین شده است. ما باید برای درمان و حمایت روانی همه جانبه از نظامیان خود برنامه ریزی دقیقی داشته باشیم.

وی ادامه داد: سلامت، ایمنی و رفاه نیرو‌های نظامی ما برای آمادگی کلیه نیرو‌های آمریکا ضروری است. همه ما به خوبی می‌دانیم که اتفاق‌های ماه‌های اخیر بر روی سلامت روان جامعه نظامیان ما تاثیرات زیادی گذاشته که البته اگر برای آن برنامه ریزی مشخصی نداشته باشیم این تاثیرات روز به روز بیشتر خود را نمایان خواهد کرد.

پس از به دست گرفتن کنترل افغانستان توسط طالبان، مقامات آمریکایی می‌گویند تماس‌های تلفنی کهنه سربازان این کشور با واحد‌های سلامت روان وزارت دفاع چندین برابر شده است.

مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم در این باره گفت: همه ما از درد و خشم حوادث ۲۰ سال گذشته در افغانستان به ویژه ۲۰ روز آخر حضور ما در این کشور رنج می‌بریم. من تمام احساسات و ناراحتی‌های این روز‌های نظامیان را در مورد خشم از حوادث افغانستان درک می‌کنم. من هم مانند آن‌ها از آنچه به ویژه در چند هفته اخیر در این کشور رخ داد متاسفم.

کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا از بیان هرگونه جزئیات بیشتر در مورد نحوه ارائه خدمات روانی و روان درمانی به نظامیان بازگشته از افغانستان و نیز کهنه سربازان خودداری کرد.

«مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا همچنین در اولین اظهارات خود بعد از خروج کامل نظامیان آمریکا از افغانستان همکاری با طالبان در آینده را رد نکرد.

او در این خصوص گفت: ممکن است آمریکا در عملیات‌های ضد تروریسم در آینده با طالبان همکاری داشته باشد و هر اقدامی که بخواهیم علیه داعش انجام دهیم را با طالبان هماهنگ کنیم چرا که آن‌ها گروهی هستند که هفته گذشته به فرودگاه کابل حمله کرده و ۱۷۰ تن را کشتند./باشگاه خبرنگاران

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: