صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۰۴ دی ۱۴۰۰ - 2021 December 25
کد خبر: ۱۱۵۰۵۶

بزرگترین تلسکوپ جهان امروز به فضا می‌رود+ عکس

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" ناسا پس از سال‌ها تلاش فراوان، بالاخره امروز به فضا پرتاب می‌شود. این تلسکوپ که جانشین تلسکوپ فضایی هابل خواهد شد، بزرگترین سازه علمی ساخته دست بشر است که اکتشافات بیشتری از کیهان را در اختیار ما قرار می‌دهد.

به گزارش راهبرد معاصر، تلسکوپ جیمز وب با موشک "آریان ۵" در گویان فرانسه بعدازظهر امروز به فضا پرتاب خواهد شد. کار مطالعه و ساخت این تلسکوپ بزرگ از ۳۰ سال پیش آغاز شد و امروز بعد از دهه‌ها کار علمی دقیق در آستانه رسیدن به روز بزرگ خود است و قطعاً شنبه ۲۵ دسامبر در تاریخ ثبت خواهد شد.



این کاوشگر چندین میلیارد دلاری به فناوری‌هایی مجهز شده است که قادر خواهد بود نقاط دوردست جهان ما را آشکار کند. جیمز وب به سوالاتی نظیر اینکه نخستین ستاره‌ها چگونه شکل گرفته‌اند؟ و زندگی و موجودات فرازمینی وجود دارد یا خیر؟ پاسخ خواهد داد.



بررسی‌های نهایی و سوخت‌گیری برای پرتاب تلسکوپ انجام شده است. این یکی از بزرگترین ماموریت‌های ناسا است که هدف آن رصد جهان‌های فراتر از منظومه شمسی و نخستین ستاره‌ها و کهکشان‌هایی است که شکل گرفته‌اند.

این رصدخانه ۱۰ میلیارد دلاری (۷.۴ میلیارد پوندی) از فرودگاه آژانس فضایی اروپا در گویان فرانسه به فضا پرتاب خواهد شد. در قلب این تلسکوپ یک آینه اولیه ۶.۵ متری وجود دارد که آن را قادر خواهد ساخت تا درخشش ضعیف برخی از قدیمی‌ترین و دورترین اجرام جهان را مشاهده کند. از آنجایی که جهان در حال انبساط است، نور ساطع شده از ستارگان و کهکشان‌ها در حین حرکت کشیده می‌شود و این به این معنی است که درخشش نخستین ستاره‌ها به طول موج‌های بلندتر نور مادون قرمز انتقال می‌یابد.

برخلاف تلسکوپ فضایی هابل که به دور زمین می‌چرخد، جیمز وب به دور خورشید خواهد چرخید. محدوده فعالیت جمیز وب در نقطه‌ای به اسم "L۲" یا دومین نقطه لاگرانژ در یک میلیون مایل از زمین است که در آنجا نیرو‌های گرانشی به این تلسکوپ اجازه می‌دهند تا آسمان‌ها را در قلمرو مادون قرمز مشاهده کنند.



آینه اصلی جیمز وب آنقدر بزرگ است که برای پرتاب باید جمع شود و در طول سفر یک ماهه به L۲ باز شود. در طول مسیر، تلسکوپ، یک سایبان به اندازه یک زمین تنیس برای کمک به حفاظت از تلسکوپ در برابر پرتو‌های خورشید مستقر خواهد کرد.

جیمز وب فراتر از رصد نخستین ستارگان و کهکشان‌ها، جهان‌های بیگانه را اکتشاف می‌کند و نحوه و اندازه جذب نور فروسرخ در جو سیارات را اندازه‌گیری می‌کند. جیمز وب بزرگترین و حساس‌ترین تلسکوپی است که تاکنون در فضا قرار گرفته است و دانشمندان معتقدند که قادر خواهد بود تاریخ اولیه پیدایش جهان را نیز بررسی کند.

 



مدیران جیمز وب اعلام کرده‌اند که اگر وب به صورت سالم به نقطه L۲ برسد، ۵ ماهه اول ماموریت تلسکوپ صرف بررسی سیستم‌های تلسکوپ و اطمینان از عملکرد صحیح آن‌ها قبل از گرفتن داده‌ها در تابستان خواهند کرد./تسنیم

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: