صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۰:۱۲ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 15
کد خبر: ۱۳۳۷۶۱

تاکید رئیس ناتو بر ادامه حمایت از اوکراین

استولتنبرگ که از طریق ویدئوکنفرانس صحبت می‌کرد، گفت: «وزیران خارجه ناتو بار دیگر بر حمایت قدرتمندانه این ائتلاف از اوکراین تاکید کردند و ناتو نیز باید به افزایش و حفظ حمایت نظامی از اوکراین ادامه دهد».

به گزارش راهبرد معاصر «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو روز یکشنبه تاکید کرد که ناتو باید حمایت نظامی خود از اوکراین را حفظ کند.

تست ابتلا به کرونای استولتنبرگ اوایل هفته جاری مثبت اعلام شد و وی به صورت مجازی در نشست غیر رسمی وزیر امور خارجه ناتو در برلین حضور یافته است.

وی که از طریق ویدئوکنفرانس صحبت می‌کرد، گفت: «وزیران خارجه ناتو بار دیگر بر حمایت قدرتمندانه این ائتلاف از اوکراین تاکید کردند و ناتو نیز باید به افزایش و حفظ حمایت نظامی از اوکراین ادامه دهد».

دبیر کل ناتو مدعی شد در حالی که جنگ در اوکراین بر اساس برنامه‌ریزی مسکو پیش نمی‌رود، اوکراین می‌تواند در برابر روسیه به پیروزی برسد.

وی ادامه داد: «در کنار شکست‌های نظامی که روسیه در اوکراین متحمل شده، مسکو به هدف راهبردی خود در ایجاد گسستگی در ناتو نیز دست نیافته است».

وزرای امور خارجه ۳۰ کشور عضو ناتو در حال برگزاری مذاکرات دو روزه آخر هفته (شنبه-یکشنبه) در برلین هستند که تمرکز آن بر درخواست عضویت دو کشور شمال اروپا است. درخواست رسمی آن‌ها برای پیوستن به ناتو ظرف چند روز آینده انتظار می‌رود.

با این حال، روز شنبه «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه به طور غیرمنتظره‌ای مخالفت‌هایی را مطرح کرد و گفت «غیرقابل قبول» است که اعضای جدید احتمالی ناتو از «پ‌ک‌ک» حمایت کنند.

طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست که آیا مذاکرات بین چاووش‌اوغلو و چند وزیر خارجه ناتو و همچنین همتایان فنلاندی و سوئدی آن‌ها پیشرفتی در حل و فصل این اختلاف داشته یا خیر.

در حالی که مذاکرات روز یکشنبه ادامه یافت، «میرچا جوآنا» معاون دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفت که مطمئن است نگرانی‌های آنکارا قابل رسیدگی است. وی به خبرنگاران گفت: ترکیه یک متحد مهم است و نگرانی‌هایی را که بین دوستان و متحدانش مطرح می‌شود، ابراز کرده است. مطمئن هستم که اگر این کشورها (سوئد و فنلاند) تصمیم به عضویت در ناتو بگیرند، ما می‌توانیم از آنها استقبال کنیم و همه شرایط را برای دستیابی به اجماع مهیا کنیم.

به نوشته رویترز، بسیاری از کشورهای عضو ناتو در نشست برلین از فنلاند و سوئد حمایت کردند و بر لزوم تصویب سریع پیشنهادهای عضویت آن‌ها که معمولاً تا یک سال طول می‌کشد، تأکید کردند./فارس

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: