صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۳:۲۲
  • سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
  • Tuesday 07 March 2023
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۱۷۰۱۹۲
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

پیام رزمایش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی چیست؟

پیام رزمایش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در آب‌های مدیترانه برای نظام آن است که اگر تیم مذاکره‌کننده ایران تن به خواسته غربی‌ها ندهد، واشنگتن با همراهی رژیم صهیونیستی بر روی گزینه حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران متمرکز خواهد شد. دولت بایدن به دنبال آن است تا با اجرای سناریوی «چماق و هویج» حرف خود را به کرسی بنشاند.

 

به گزارش «راهبر معاصر»؛ شاید هنگامی که میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌‌های بین‌المللی از  نهایی شدن بازگشت آمریکا به برجام خبر می‌داد، کمتر کارشناسی تداوم وضعیت تعلیق و به بن‌بست رسیدن مذاکرات اتمی را پیش‌بینی می‌کرد. حال پس از گذشت چند ماه از آخرین دور مذاکرات رفع تحریم ها و به نتیجه نرسیدن میانجی‌گری‌های جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کاخ سفید به همراه متحدان افراطی خود در منطقه وارد فاز اجرایی «پلن B»  علیه جمهوری اسلامی ایران شد.


دموکرات‌ها با همراهی اروپا و رژیم صهیونیستی قصد دارند با استفاده از دو اهرم «افزایش حلقه تحریم‌ها» و ایجاد «تهدید نظامی واقعی» مقام های تهران را زیر فشار بگذارند و برای دادن امتیاز پای میز مذاکره بکشانند. برهمین اساس از دوشنبه ارتش های آمریکا و رژیم صهیونیستی در رزمایشی مشترک به نام «درخت بلوط همیشه سبز»، حمله فرضی به سایت‌های هسته‌ای ایران را تمرین و شبیه‌سازی کردند. حوزه عملیاتی رزمایش سرزمین‌های اشغالی و شرق مدیترانه بود و در جریان آن 6 هزار و 400 نظامی آمریکایی و یک هزار و 100 نظامی صهیونیست حضور داشتند.

پیش از برگزاری رزمایش یکی از مقام های ارتش آمریکا در اظهاراتی جنگ طلبانه گفت: ایران قدرت و مقیاس این رزمایش را خواهد دید و می فهمد دو طرف چه کاری می‌توانند انجام دهند


طبق گزارش منابع صهیونیستی، در این رزمایش 140 فروند هواپیمای راهبری B52 ،F16، F15، F18 و F35 به همراه 12 شناور نیروی دریایی، ناوچه، زیردریایی، سامانه‌های خمپاره‌ای و پهپادهای تهاجمی ریپر ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی حضور داشتند و بمب‌افکن‌های آمریکایی حدود 100 تن مواد منفجره بر روی اهداف در صحرای نقب پرتاب کردند.

 


پیش از برگزاری رزمایش یکی از مقام های ارتش آمریکا در اظهاراتی جنگ طلبانه خطاب به تهران گفت: ایران قدرت و مقیاس این رزمایش را خواهد دید و می فهمد دو طرف چه کاری می‌توانند انجام دهند.


به گفته وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، در جریان این رزمایش تمرین‌هایی همچون سوخت رسانی به ناو‌های موشک‌انداز سعر رژیم صهیونیستی به وسیله کشتی‌های سوخت‌رسان آمریکایی و همچنین سوخت‌گیری جنگنده‌ها در آسمان شبیه‌سازی شد.


از سال 2001 تاکنون رژیم صهیونیستی و آمریکا رزمایش‌های مشترکی در قالب «جونیور» به صورت سالانه برگزار کردند که در بیشتر آنها تمرکز بر سامانه‌های پدافند هوایی بوده است. نکته مهم در جریان این رزمایش آن است که برای نخستین بار واشنگتن و تل‌آویو به تمرین مشترک برای اجرای عملیات ترکیبی، یعنی تمام جنبه‌های زمینی، هوایی، دریایی، سایبری و فضایی علیه دشمن واحد پرداختند.


در این رزمایش به موارد راهبردی همچون فرماندهی و کنترل مشترک، پروازهای ضربتی و دوربرد برای حمله به اهداف راهبردی، بمباران تاکتیکی و کوتاه‌برد و جست‌وجو و نجات رزمی پرداخته شد. به عقیده کارشناسان، این رزمایش مشترک علاوه بر ارسال پیام به تهران، نتیجه طبیعی انتقال رژیم صهیونیستی از فرماندهی ارتش آمریکا در اروپا به سنتکام است. هم‌اکنون این رژیم یکی از انبارهای بزرگ مهمات و استعدادهای لجستیکی سنتکام در منطقه به شمار می رود.


هم‌زمان با برگزاری رزمایش مشترک نظامی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که درگیر تنش فزاینده‌ای با دادستانی کل این رژیم است، در سخنانی در جمع کمیته یهودیان آمریکایی کنست (مجلس رژیم صهیونیستی) گفت: خودداری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای باید به هدف مشترکی برای رژیم صهیونیستی و آمریکا تبدیل شود.

سیر تحولات بین‌المللی نشان می‌دهد برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها برای نمایش بازدارندگی در برابر توان هسته ای ایران نبوده است


وی در حالی به بازگو کردن این سخنان پرداخت که قرار است هفته آینده با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره پرونده ایران رایزنی کند. نتانیاهو هفته گذشته نیز با جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تل‌آویو درباره آنچه «تهدیدهای ایران» می‌خواند، دیدار و گفت‌وگو کرد. به نظر می‌آید دولت راست‌گرای «بی بی» قصد دارد نظر دموکرات‌ها را درباره نوع تقابل با ایران از سطح دیپلماتیک به نظامی- امنیتی تغییر دهد.


سیر تحولات بین‌المللی نشان می‌دهد برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها برای نمایش بازدارندگی در برابر توان هسته ای ایران نبوده است. با تداوم نبرد در اوکراین غربی‌ها به دنبال انزوای بیش از پیش مسکو و هدف قرار دادن همکاری‌های این کشور با دولت‌های مستقل جهان همچون ایران، ترکیه و بلاروس هستند.


قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست موسوم به «سازمان‌های تروریستی» از سوی پارلمان اروپا، تبلیغات فزاینده در زمینه نقش تسلیحات ایرانی در میدان جنگ و تدوین چهارمین بسته تحریمی علیه تهران نشان دهنده برنامه مشترک واشنگتن و بروکسل با هدف از بین بردن اتحاد راهبردی میان تهران- مسکو است.


این تحرکات از سوی غرب در حالی دنبال می‌شود که مقام های ایرانی و روس بدون توجه به تهدیدهای غرب خود را برای افزایش سطح روابط راهبردی آماده می‌کنند. برهمین اساس نیروهای دفاعی ایران خود را برای دریافت یک اسکاندار از جنگنده‌های سوخو- 35 و سامانه‌های ضدهوایی روسی آماده می‌کنند.

 
بهره سخن

پیام رزمایش «درخت بلوط همیشه سبز» برای نظام آن است که اگر تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات رفع تحریم‌ها تن به خواسته غربی‌ها ندهد، واشنگتن با همراهی متحد اصلی خود در غرب آسیا یعنی رژیم صهیونیستی بر روی گزینه حمله نظامی به تأسیسات هسته ای ایران متمرکز خواهد شد. به عبارت دیگر دولت بایدن به مانند دولت سلف دموکرات‌ها در کاخ سفید به دنبال است تا با اجرای سناریوی «چماق و هویج» و تکرار جمله «همه گزینه‌ها در قبال ایران روی میز است»، حرف خود را به کرسی بنشاند.


در چنین شرایطی لازم است تهران و سایر اعضای محور مقاومت سطح هماهنگی امنیتی- دفاعی را با هدف پاسخ به تجاوز احتمالی رژیم صهیونیستی افزایش دهند و خود را برای تمام احتمالات سیاسی و نظامی آماده کنند. برخلاف لفاظی‌های مقام های کاخ سفید در زمینه «مرگ برجام» یا از دستور کار خارج شدن مذاکرات هسته‌ای، به نظر می‌آید افزایش تحرکات ضد ایرانی واشنگتن با هدف تشدید فشارها بر تهران و تحمیل توافق هسته‌ای جدید (سخت‌گیرانه‌تر و طولانی‌تر) به جمهوری اسلامی دنبال می‌شود. 

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: