صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۰۸ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 09
کد خبر: ۱۷۸۹۶۸

اسامی ۱۲ غایب و متاخر جلسه علنی امروز

عضو هیئت رئیسه مجلس، اسامی ۱۲ غایب و متاخر جلسه علنی امروز را قرائت کرد.

به گزارش راهبرد معاصر؛  احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز(یکشنبه 20 فروردین ماه) اسامی غایبان و متاخران جلسه علنی را به شرح ذیل قرائت کرد:

 

1-سید لفته احمدنژاد
2-امیرحسین بانکی‌پور
3-علیرضا پاک‌فطرت
4-سید ناصر حسین‌پور
5-محمد سرگزی
6-حسن شجاعی
7-سید صادق طباطبایی‌نژاد
8-فرهاد طهماسبی
9-ابراهیم عزیزی نماینده شیراز
10-احمد علیرضابیگی
11-فدا حسین مالکی
12-جواد نیکبین

 

در مفاد 86 تا 89 آیین‌نامه داخلی مجلس به موضوع تاخیر و غیبت نمایندگان اشاره شده که بر اساس ماده 86 آیین‌نامه داخلی مجلس نماینده‌ای که بیش از یکصد ساعت متوالى یا 250 ساعت غیرمتوالى از اوقات رسمى جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذر موجه در یک‌ سال غیبت کند، مستعفى شناخته خواهد شد.

 

همچنین نماینده‌ای که به علت ناتوانى جسمى و یا بیمارى بیش از 4 ماه در یک سال غیبت موجه داشته باشد بنا به درخواست 30 نفر از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان حاضر مبنى بر عجز وى از ایفاى وظایف نمایندگى، سمت نمایندگى خود را از دست می‌دهد.

 

تبصره 1- تا یک هفته پس از اعلام رسمى مستعفى شناخته شدن نماینده، در صورتى که خود وى یا نماینده دیگرى به غیرموجه بودن غیبت اعتراض کند و آن را تسلیم هیأت رئیسه کند، این اعتراض در اولین فرصت در مجلس مطرح می‌شود و پس از صحبت حداکثر 2 مخالف و 2 موافق (هریک به مدت 15 دقیقه) در صورتى که مجلس به موجه بودن غیبت نماینده مورد بحث رأى داد، غیبت موجه شناخته خواهد شد.

 

یک نفر از هیأت رئیسه به عنوان موافق و نماینده مورد بحث به عنوان مخالف براى صحبت، حق تقدم خواهند داشت.

تبصره 2- درصورتى که نماینده مستعفى شناخته شده به غیرموجه بودن غیبت خود اعتراض کرده باشد ولى در موقع طرح نتواند و یا نخواهد در مجلس حضور یابد، می‌تواند لایحه دفاعیه خود را براى طرح در مجلس حداکثر تا موقع طرح، تحویل مجلس کند. در‌ این‌ صورت این لایحه با حق تقدم در فرصت مقرر براى صحبت مخالفین توسط یکى از دبیران قرائت خواهد شد.

 

مدت قرائت لایحه حداکثر نیم ساعت خواهد بود.

همچنین بر اساس ماده 87 این آیین‌نامه به غیبت و تأخیر غیرموجه حقوق تعلق نمی‌گیرد.

طبق ماده 88 نیز محاسبه ساعات غیبت در کمیسیون‌ها با رؤساى کمیسیون‌ها و در جلسات رسمى مجلس با هیأت رئیسه می‌باشد و در هر دو صورت، اعلان رسمى غیبت با هیأت رئیسه مجلس خواهد بود. هیأت رئیسه موظف است غیبت و تأخیر غیرموجه نمایندگان در کمیسیون‌ها را هر ماه به اطلاع نمایندگان برساند.

در ماده 89- آمده است که غیبت، تأخیر غیرموجه نمایندگان پیش از پایان جلسه مجلس اعلان و در صورت مذاکرات مجلس ثبت خواهد شد.

تبصره: غیبت غیرموجه از دو جلسه کمیسیون در حکم غیبت از یک جلسه رسمى مجلس می‌باشد./ تسنیم

نظر شما