صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۰۳ مهر ۱۴۰۲ - 2023 September 25
کد خبر: ۲۰۵۴۸۳

دانمارک از همکاری با روسیه در تحقیقات انفجار نورداستریم سرباز زد

با گذشت مدت زمان زیادی از انفجار بحث‌برانگیز خطوط انتقال گاز روسیه به شمال اروپا، دانمارک همچنان با مسکو برای تحقیقات همکاری نمی‌کند.

به گزارش راهبرد معاصر،‌ ولادیمیر باربین، سفیر روسیه در دانمارک به اسپوتنیک گفت که کپنهاگ ممکن است نگران باشد که در صورت انجام تحقیقات مشترک در مورد حملات به خطوط لوله گاز نورد استریم، روسیه به شرایطی پی خواهد برد که می تواند به همکاری دانمارک و آمریکا یا ارسال تسلیحات دانمارکی به اوکراین آسیب برساند.

 

او در ادامه افزود: هنوز هیچ همکاری در تحقیقات انفجار در خطوط لوله گاز بین دانمارک و روسیه وجود ندارد. دفتر دادستانی دانمارک عدم تمایل به تعامل با طرف روسی را با این واقعیت توضیح می دهد که تحقق درخواست های روسیه برای کمک حقوقی می تواند امنیت ملی دانمارک را به خطر بیندازد.

 

در چارچوب روایت های مختلف و متناقض مطرح شده در رسانه ها در مورد سازمان دهندگان احتمالی خرابکاری، این انگیزه سوالات زیادی را ایجاد می کند. آیا این موضع دادستانی دانمارک بیانگر ترس در کپنهاگ است که طرف روسی ممکن است متوجه چیزی شود.

 

دو احتمال وجود دارد: یک خطراتی که برای همکاری دانمارک با آمریکا در حوزه امنیتی ایجاد خواهد شد و دو تامین تسلیحات دانمارک به اوکراین. شاید این دلیل محرمانه بودن کامل تحقیقات در مورد حمله تروریستی به زیرساخت های انرژی پان‌اروپایی است که یک سال پیش رخ داد؟

 

خطوط لوله نورد استریم که برای انتقال گاز از زیر دریای بالتیک از روسیه به آلمان ساخته شده بود، در سپتامبر ۲۰۲۲ مورد انفجار قرار گرفت. اپراتور خط لوله گفت که خسارت بی سابقه بوده و تخمین زمان ممکن برای تعمیرات غیرممکن است.

 

دانمارک، آلمان و نروژ، روسیه را از تحقیقات خود در مورد این حمله کنار گذاشته اند و این امر باعث شده است که مسکو تحقیقات خود را به اتهام تروریسم بین المللی آغاز کند.

 

هنوز هیچ نتیجه رسمی از تحقیقات اعلام نشده است، اما سیمور هرش، روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکا و برنده جایزه پولیتزر، گزارشی را در فوریه ۲۰۲۳ منتشر و ادعا کرد این انفجارها توسط آمریکا و با حمایت نروژ سازماندهی شده است. با این وجود واشنگتن هرگونه دخالت در این حادثه را رد کرده است.

 

از سویی دیگر در اواسط جولای، رسانه ها گزارش دادند که اطلاعات نظامی هلند ماه ها قبل از وقوع آن، سیا را از برنامه های اوکراین برای خرابکاری در خطوط لوله نورد استریم مطلع کرده است./ باشگاه خبرنگاران

نظر شما