صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۶ - ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 20
کد خبر: ۲۱۴۵۳۰

بیماری‌های روحی و روانی در کمین کودکان حواس پرت

تراکم پدیده‌ها، رنگ‌ها و تصاویر در دنیای پیرامونی به مدد تکنولوژی و فعالیت شبکه‌های مجازی چنان افزایش و قدرت یافته که حواس ما به طور مدام در حال تحریک است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ تحریک حواس در کودکان و دانش‌آموزان با شدت و سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد. به طوری که حواس پرتی، اختلالی رایج در میان آن‌ها محسوب می‌شود و گاه ممکن است کودک را تا مرز انواع بیماری‌های روحی و روانی نیز پیش ببرد. بسیاری از والدین اغلب از اینکه فرزندشان بر روی مطالب درسی تمرکز کافی ندارند و یا اینکه هنگام مطالعه به راحتی حواس‌شان پرت اطراف می‌شود، گلایه دارند.

گلایه‌هایی که به‌جاست و باید درصدد رفع آن‌ها برآیند تا آینده فرزندشان دچار مخاطره نشود. «شیرین توانا»، روانشناس در این ارتباط می‌گوید: «برخی اعتقاد دارند که نسل امروز حواس پرت‌تر از نسل‌های گذشته هستند. دلایل مختلفی هم در این ارتباط ذکر می‌کنند که مهمترین‌شان اینترنت است.

تمرکز با حواس پرتی رابطه تنگاتنگی دارد و از آنجا که یکی از پایه‌ها و ارکان آموزش و یادگیری در افراد، تمرکز حواس است بیش از پیش به مهارت تمرکز در فرآیند‌های آموزشی برای جلوگیری از وقوع پیامد‌های فردی و اجتماعی مخرب، احتیاج است؛ بنابراین ضرورت دارد ابتدا با عواملی که منجر به حواس پرتی می‌شوند، آشنا شد. یکی از این عوامل، اضطراب است. کودک و دانش‌آموزشی که از درون آرامش نداشت باشد و با اضطراب دست و پنجه نرم کند به راحتی دچار حواس پرتی خواهد شد.

کمبود‌های عاطفی، فشار روانی، ترس، خشم، وسواس، کمبود خواب، تغذیه نامناسب، گرسنگی، تشنگی، دمای هوا، نور محیط و رسانه‌های جمعی از جمله دیگر عوامل حواس پرتی دانش‌آموزان است.»

توانا در ادامه به راهکار‌هایی ساده برای افزایش تمرکز و کاهش حواس پرتی دانش‌اموزان اشاره می‌کند و می‌گوید: «پیش از ارائه راهکار، ذکر این نکته ضروری‌ست که نمی‌توان به همه دانش‌آموزان حواس پرت برچسب بیش‌فعالی چسباند. از بروز اختلافات خانوادگی در حضور فرزندان خودداری کنید. با آن‌ها در مورد مسایل اقتصادی و مالی خانواده درد و دل نکنید. در رویه تحصیلی آن‌ها با رویکرد نمره‌گرایی فشار مضاعف وارد نکنید.

در رژیم غذایی دانش‌آموزان از همه منابع مغذی تغذیه‌ای استفاده کنید. به آن‌ها آموزش دهید خواب کافی به اندازه تغذیه اهمیت دارد. برای استفاده از ابزار هوشمند و شبکه‌های مجازی از سوی آنها، قوانین محکم و استواری وضع کنید. اوقات فراغت دانش‌آموزان را با کتاب، ورزش، هنر و بازی‌های فکری پر کنید. انواع بازی‌های کودکانه با مبنای افزایش تمرکز را شناسایی و بعد به آن‌ها یاد دهید.» /همشهری آنلاین

نظر شما