صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

میقات مدیا

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۰۸:۲۲ - ۱۵ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 05
کد خبر: ۲۲۲۰۰۲

توضیحات گالانت درباره برنامه‌های اسرائیل برای اداره غزه بعد از جنگ

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که تا کنون موفقیتی در تحقق اهداف جنگی این رژیم در غزه نداشته برنامه‌های مد نظر تل‌آویو برای اداره غزه بعد از اتمام جنگ را تشریح کرد.

به گزارش راهبرد معاصر، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل روز پنجشنبه گفت که بعد از اتمام جنگ، فلسطینی‌ها غزه را اداره خواهند کرد.

 

به نوشته هاآرتص، گالانت در جمع خبرنگاران مدعی شد که «حماس بر غزه حکمرانی نخواهد کرد و اسرائیل نیز بر مسائل غیرنظامی غزه کنترل اعمال نخواهد کرد.»

 

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه ادعاهایش گفت: «این فلسطینی‌ها هستند که در غزه زندگی می‌کنند و به همین دلیل است که کنشگران فلسطینی مسئول آن خواهند بود به شرط اینکه رویکرد خصمانه نسبت به اسرائیل نداشته باشند و علیه آن عملیات نکنند.»

 

قرار است کابینه جنگی اسرائیل ساعاتی دیگر برای اولین بار بعد از حمله ۷ اکتبر درباره برنامه‌های «روز بعد از جنگ» در غزه تشکیل جلسه دهد.

 

این جلسه در حالی تشکیل می‌شود که بسیاری از کارشناسان، حتی در داخل فلسطین اشغالی معتقدند اسرائیل نتوانسته به اهداف جنگی خود در غزه دست پیدا کند.

 

جلسه کابینه جنگی اسرائیل درباره این موضوع قرار بود هفته گذشته برگزار شود اما به دلیل اختلافات لغو و به زمان دیگری موکول شد.

 

گالانت در پاسخ به درخواستها عده‌ای از اعضای کابینه نتانیاهو برای ایجاد شهرک‌های یهودی‌نشین در داخل غزه گفت که «بعد از محقق شدن اهداف جنگ اسرائیل هیچ حضور مدنی (غیرنظامی) در داخل نوار غزه نخواهد داشت. اسرائیل مسئولیتی در قبال زندگی مدنی در نوار غزه نخواهد داشت.»

 

وی اضافه کرد که از منظر نظامی، اسرائیل هیچ محدودیتی برای انجام عملیات‌های نظامی در نوار غزه نخواهد داشت و اسرائیل حق انجام آزادانه عملیات در آنجا را برای خود محفوظ می‌داند.

 

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ادامه برنامه‌های بلندپروازانه خود برای نوار غزه گفت که یک روز بعد از جنگ بایستی یک ساز و کار چند قطبی برای حکمرانی بر غزه ایجاد شود. او گفت این ساز وکار شامل چهار مولفه خواهد بود: نیروهای چند ملیتی، یک ساز و کار اداری فلسطینی، مصر و اسرائیل.

 

روزنامه هاآرتص نوشته نیروهای چند ملیتی بایستی تحت رهبری آمریکا و کشورهای اروپای غربی و کشورهای میانه‌رو عربی باشند و آنها قرار است وظیفه بازسازی نوار غزه را به عهده بگیرند.

 

گالانت گفت قطب دوم یک تشکیلات فلسطینی خواهد بود که همین الان در غزه وجود دارد. او گفت این تشکیلات از کمیته‌ها و عواملی تشکیل می‌شود که با اسرائیل دشمنی ندارند.

 

قطب سوم، مصر است که کنترل گذرگاه رفح را بر عهده دارد. به گفته گالانت، اسرائیل و مصر با همکاری آمریکا در حال کار برای رسیدن به راهی جهت جداسازی مرز میان مصر و غزه هستند.

 

قطب چهارم، اسرائیل است که طبق ادعای گالانت قرار است اطلاعاتی ارائه کند تا عملیات‌های غیرنظامی نیروهای چند ملیتی هدایت شود. اسرائیل همچنین وظیفه نظارت بر ورود کالا به نوار غزه را بر عهده خواهد داشت.

 

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.

 

این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلی‌ها، شماری از آن‌ها را به اسارت گرفتند.

 

رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آن‌طورکه تحلیلگران می‌گویند، عملیات طوفان‌الاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.

 

رژیم اسرائیل با گذشت نزدیک به سه ماه از جنگ تا کنون موفقیتی در دستیابی به اهداف جنگی خود کسب نکرده است.

 

رژیم اسرائیل هدفش از اقدامات جنگی در غزه را نابود کردن حماس اعلام کرده اما روزنامه نیویورک‌تایمز چهارشنبه گذشته در تحلیلی به نقل از کارشناسان نوشت که هنوز نشانه‌ای از افول توان نظامی حماس وجود ندارد./ فارس

نظر شما