صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۱۱:۲۵
  • چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱
  • Wednesday 09 November 2022
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 15
کد خبر: ۲۲۳۳۹

چند درصد بانوان کشور بد حجابند؟

رحمانی فضلی اظهار داشت: آگاهی سازی نسل جدید نسبت به شرعی بودن موضوع حجاب باید انجام و اقناع سازی نیز در این زمینه انجام شود. نسل جدید اقناع نشده اند و باید سیاست های انگیزشی در این زمینه ایجاد شود که کار برعهده صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های فرهنگی می‌شود.

به گزارش راهبرد معاصر؛ مقوله ترویج حجاب، مدت هاست که به عنوان یکی از دغدغه های متدینین و عموم اقشار جامعه می باشد. رشد و توسعه شبکه های اجتماعی توام با تبلیغات وسیع ناشی از تهاجم فرهنگی متاسفانه بر دامنه ی بد حجابی در جامعه افزوده است. مسئولین و ارگان های ذی ربط نیز در انجام فضایف‌شان ضعیف عمل کرده و صرفا نیروی انتظامی و گشت ارشاد را به عنوان تنها راه مقابله با این هنجارشکنی نشان می دهند.
عبدالرضا رحمانی فضلی در نشستی به این مسئله پرداخته است. وزیر کشور گفت: بر اساس آمارهای موجود دستگاه های ذیربط، تنها ۶ تا ۷ درصد بانوان جامعه بدحجابی دارند و بیش از ٩٠ درصد حجاب مناسب دارند. البته در این خصوص یک درصد هم زیاد است.

 

عبدالرضا رحمانی فضلی روز یکشنبه و در حاشیه یکصدو بیست و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این دومین جلسه در شورای اجتماعی کشور ظرف یک ماه گذشته بود که به مساله حجاب و عفاف اختصاص پیدا کرد.

 

وی ادامه داد: با توجه به مطالعات، اقدامات و تجربیاتی که شورای اجتماعی کشور و دستگاه های عضو آن در حوزه عملیاتی و اجرایی کردن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حجاب و عفاف داشتیم، از یک سال و نیم قبل، مدعی بودیم که نقص هایی در آن مصوبه موجود است که ضمانت اجرایی لازم را ندارد، پشتیبانی لازم صورت نمی گیرد و به صورت مستمر انجام نمی شود.

 

وزیر کشور تاکید کرد: در جلسه ای که خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم، ایشان تاکید فرمودند مصوبه حجاب و عفاف بازنگری شود؛ از این رو، هفته قبل شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را بازنگری کرد.

 

رحمانی فضلی افزود: در پی این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص حجاب و عفاف، یک ستاد و کارگروه متشکل از بیش از ٣٠ دستگاه تشکیل شد با این رویکرد که حجاب و عفاف را به عنوان بخشی از سبک زندگی و یک موضوع فرهنگی، اعتقادی و قانونی باید مستمر با مشارکت مردم و ارائه برنامه از طرف دستگاه های مختلف با رویکرد پیشگیرانه و ایجابی پیگیری کنیم.

 

وی گفت: در خصوص موضوع حجاب و عفاف، از دستگاه های مختلف برنامه خواستیم و مقرر شد تا دو هفته آینده برنامه های خود را در این خصوص به شورای اجتماعی کشور ارسال کنند و ما باید به صورت مستمر ارزیابی در این زمینه داشته باشیم و از مشارکت مردم غافل نشویم. بدون حمایت آنها در این موضوع اجتماعی نمی توانیم کاری از پیش ببریم.

 

وزیر کشور تاکید کرد: در خصوص حجاب و عفاف با موارد سازمان یافته، عناد و موضوع کشف حجاب مواجه هستیم که دستگاه های متولی بر اساس قانون با این افراد برخورد کنند.

 

رحمانی فضلی گفت: وزارت آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی متولی موضوع حجاب و عفاف هستند و امیدواریم با کار فرهنگی، جدیت و همکاری که مردم دارند، بتوانیم این دغدغه عمومی را سازماندهی کنیم.

 

عبدالرضا رحمانی فضلی  در صد و بیست و سومین جلسه شورای اجتماعی کشور با عنوان بررسی برنامه های عملیاتی و اجرایی کلیه دستگاه ها در جهت تقویت فرهنگ عفاف و حجاب افزود: نباید با اعتقادات جامعه به عنوان ابزار سیاسی و دوقطبی کردن جامعه برخورد شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، شورای اجتماعی در مقابل آن موضع گیری می کند.


وی افزود: در موضوعات مربوط به حجاب استفاده از مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد که شامل چندین هزار سازمان مردم نهاد می شوند و دیگر امکانات با حمایت از آنها بسیار مهم است.


رحمانی فضلی ادامه داد: در مسائلی مانند اربعین که تبدیل به یک جریان شده است، دولت به هیچ عنوان هزینه ای نمی کند بلکه خود مردم و هیئت‌ها آن را اداره می‌کنند؛ بنابراین منابع در فرهنگ سازی مسائلی مانند حجاب در جامعه بسیار مهم است.


وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مباحثی که در نشست امروز از سوی دستگاه ها عنوان شد، گفت: معرفی نوع الگو پوشش نیز بسیار مهم است و همچنین کارخانه های تولید چادر مشکی باید تقویت شوند تا به فعالیت خود ادامه دهند. تا زمانی که به واردات چادر مشکی نیاز داریم هزینه واردات آن کم یا تقریباً باید به صفر برسد؛ این موارد شامل پیشنهادهایی بود که توسط دستگاه‌ها مطرح شده است و به آن پرداخته خواهد شد.


رحمانی فضلی همچنین در زمینه تقویت فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه به برگزاری جشنواره هایی در این زمینه نیز اشاره کرد و گفت: در این مقوله مخاطب شناسی بسیار مهم است. در جامعه ما تفاوت ها و تشابهات در سبک زندگی و علایق و سلایق مختلف در کشور را شاهد هستیم و در این زمینه باید به گونه‌ای عمل شود که برای کل کشور یک الگوی واحد نداشته باشیم.


وی به مسائلی که در خصوص مقوله حجاب توسط دستگاه‌ها مطرح می شود، مانند اینکه نسل جدید نسبت به مسائل شرعی حجاب کاملاً آگاهی ندارند نیز اشاره کرد و اظهار داشت: آگاهی سازی نسل جدید نسبت به شرعی بودن موضوع حجاب باید انجام و اقناع سازی نیز در این زمینه انجام شود. نسل جدید اقناع نشده اند و باید سیاست های انگیزشی در این زمینه ایجاد شود که کار در این مبحث برعهده صدا و سیما و دیگر دستگاه‌های فرهنگی می‌شود.


وزیر کشور همچنین به فعالیت ها و برنامه های سازمان یافته توسط شبکه های خارجی در مقوله حجاب و عفاف نیز پرداخت و گفت: در این خصوص دستگاه های ذیربط باید جوسازی ها علیه حجاب در جامعه را رصد کنند.

 

رحمانی‌ فضلی تصریح کرد: در جلسه قبل مباحثی مطرح شد و اولویت‌ها را مشخص کردیم. رسیدگی‌ به کشف حجاب یکی از اولویت‌های مهم بود و همه روی آن اجماع داشتند که باید برخورد جدی و پیشگیرانه صورت بگیرد. اولویت دوم نیز موارد سازمان یافته بود؛ به معنای اینکه شبکه ها و جریاناتی وجود دارند که این موضوع را به صورت سازمان یافته مدیریت و هدایت می‌کنند.
وی ادامه داد: اولویت سوم، دستگاه های اجرایی بودند. به عبارت دیگر نهادهایی که در حاکمیت قانون جمهوری اسلامی نقش دارند و انجام وظیفه می‌کنند و همه دستگاه های اجرایی که هم به عنوان ارباب رجوع و هم کارکنان این موضوع در آنجا مطرح است. اولویت چهارم نیز اماکن عمومی بود به طوری که در اماکن عمومی این موضوع را به نحو احسن پیگیری کنیم.


وزیر کشور تصریح کرد: آنچه که در این جلسه بر آن تاکید شد، این است که باید شناخت مشترک و درک واحدی از این موضوع داشته باشیم. بنابراین همان اقداماتی که شورای اجتماعی به صورت مبنایی و اصولی پیگیری می کند یا مطالعات خوب صدا و سیما، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در یک جا باید جمع آوری شود. به عبارت دیگر اگر ستادی تشکیل می‌شود، ذیل آن ستاد باید کارگروه واحدی داشته باشیم که مجموعه این فعالیت های پژوهشی در آن جا جمع آوری شود و به فراتحلیل برسیم.

 

مباحث مربوط به حجاب مستمر پیگیری شود
رحمانی فضلی گفت: نکته بسیار مهمی که در اینجا وجود دارد، این است که این موضوع باید به صورت مستمر پیگیری و هماهنگی بین دستگاه ها ایجاد شود. ما نباید فصلی یا در شرایط خاص این موضوع را مطرح کنیم. حجاب جزو مباحث اولیه دینی اعتقادی، قانونی و اجتماعی ما است.

 

وی افزود: نباید اینگونه باشد که در تابستان اگر شرایط ویژه‌ای به خاطر گرمای هوا ایجاد می شود و چشم انداز این موضوع علنی تر و مشهود تر است، به این موضوع هجمه شود، احساس نگرانی ها و دغدغه ها مطرح شود و فردا در پاییز و زمستان که تجلی این موضوع کم رنگ تر است، فراموش شود؛ بلکه باید این موضوع مستمر باشد و هماهنگی بین دستگاه های مختلف صورت گیرد.
وزیر کشور اظهار داشت: بهترین کار این است که با این مقوله و موضوع اجتماعی به صورت اجتماعی برخورد کنیم، اجتماعی برخورد کردن یعنی با مشارکت عمومی مردم و جامعه باشد.

وی تاکید کرد: حجاب جزو فرهنگ عمومی است و نمی توانیم مساله فرهنگی و آن هم از جنس عمومی بودن را بدون مشارکت مردم و بدون استمرار و هماهنگی پیش ببریم. این موضوع باید جزو برنامه‌های ستاد قرار گیرد. همچنین باید روش‌هایی که می‌تواند مردم را نسبت به این موضوع مشتاق کند، پیش گرفته شود، مشوق‌هایی ارائه و انگیزه‌های لازم ایجاد شود.

 

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: