صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

  • ۲۱:۵۱
  • پنجشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۱
  • Thursday 18 August 2022
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 16
کد خبر: ۲۲۴۶۴

ربیعی: روحانی با ترامپ دیدار نمی‌کند/ یارانه ۸۰۰ هزار نفر قطع می‌شود/خبر اختلاف رئیسی و روحانی ناقص و جهت دار بود

سخنگوی دولت با حضور در نشست خبری به مهمترین وقایع روز از جمله نشست میان سران قوا، بحران یمن و سفر رئیس جمهور به ترکیه و شرکت احتمالی وی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد پاسخ داد.

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی ربیعی سخنگوی دولت همچون هفته های پیشین به میان خبرنگاران آمده و در نشست خبری شرکت نمود. مهمترین وقایع هفته سپری شده و رویدادهای آتی بیشتری وقت سخنگوی دولت و پرسش های خبرنگاران را در بر می‌گرفت.

 

علی ربیعی در این نشست خبری، گفت: رئیس جمهور در ادامه مذاکرات آستانه و برای برقراری نظم و ثبات سوریه به آنکارا سفر کرده است. کشورهای مهم منطقه بیشترین حق را برای حل منازعات منطقه دارند. روابط ما با ترکیه و روسیه در بهترین حالت خودش قرار دارد.

 

وی در ادامه اظهار داشت: سفر رئیس‌جمهور به نیویورک را داریم که به‌زودی این سفر انجام خواهد شد. این سفر فرصت خوبی برای رایزنی دو یا چندجانبه است و امیدواریم در این سفر بار دیگر حقانیت و صبر استراتژیک ایران برای همگان اثبات شود.

 

وی همچنین با ابراز اینکه "برای بحران یمن طرح چهارماده‌ای ارائه کردیم"، تصریح کرد: معتقدیم راه بازگشت ثبات به منطقه و یمن چیزی شبیه به همان طرح چهارماده‌ای است و از همین‌جا اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا با سازمان ملل در این زمینه همکاری کند و همچنین اعلام می‌کنیم که وجود بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه به‌نفع هیچ‌کس نیست.

 

سخنگوی دولت در ادامه به مصوبات جلسه اخیر سران قوا درباره مسائل اقتصادی اشاره کرد و گفت: برای تنظیم بازار کالا و خدمات مصوبه‌ای را برای در نظر گرفتن اختیاراتی برای وزارت صمت تصویب کردیم، ضمناً قرار است قوه قضاییه و قوه مقننه هم برای هم‌افزایی و هماهنگی در این زمینه طرح مشترکی در زمینه تعزیرات حکومتی ارائه کنند.

 

ربیعی تأکید کرد: مذاکره‌ و دیداری بین آقای روحانی و ترامپ صورت نمی‌گیرد، توقف کلیه تحریم‌ها شرط ضروری برای آغاز دیپلماسی سازنده است. تنها زمانی ملاقات می‌کنیم که اطمینان حاصل کنیم مشکلات مردم حل می‌شود، الآن کدام‌ مشکل مردم حل می‌شود؟ حرف جدیدی نیست، تحریم‌ها باید برداشته شود و آمریکا باید به ملت ایران احترام بگزارد.

 

وی ادامه داد: بیان رئیس‌جمهور روشن بود که باید منافع ایران تأمین شود ولی ما این شرایط را از سوی آمریکایی‌ها نمی‌بینیم. یک بار تحت تحریم مذاکره کردیم و دیگر تحت تحریم مذاکره نمی‌کنیم. چارچوب 1+5 می‌توانست مذاکره‌ها را ادامه دهد اما آمریکا خلاف عهدنامه بین‌المللی عمل کرد.

 

ربیعی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد فرانسه به ایران درباره خط خرید نفت 15میلیارددلاری، گفت: قرار بود نفت ایران خریداری شود و پول آن نیز به ما برسد، ما گفته‌ایم تعهد در برابر تعهد و اروپایی‌ها می‌خواهند برخی از تعهدات خود را عملی کنند و ما هم به بخشی از تعهدات خود معتقد خواهیم بود، نه بیشتر. اگر تعهدات افزایش یابد ما هم این تعهدات خود را افزایش می‌دهیم. البته امیدوارم در جریان سفر به نیویورک نیز آقای روحانی بتوانند با سران کشورهای اروپایی گفت‌و‌گو داشته باشند.

 

وی در پاسخ به سؤالی درباره علت صدور اطلاعیه از روابط عمومی ریاست جمهوری درباره یک برنامه‌ تلویزیونی اظهار داشت: مطالبی که درباره جلسه سران سه قوه گفته شده بود غلط بود و ما هم همان را پاسخ دادیم. امیدواریم هیچ نگاهی به‌سمت رسانه‌های بیگانه نرود و به‌مصلحت کشور می‌دانیم که چشم‌ها و گوش‌هایمان به رسانه‌های داخل کشور باشد.

 

ربیعی ادامه داد: هیچ وقت خیر و برکتی از شایعاتی که از رسانه‌های خارجی مطرح می‌شود ندیده‌ایم و آنچه در اطلاعیه روابط عمومی دولت دیده شد ناظر بر برخی برنامه‌سازی‌ها بود که برخی شبکه‌ها به‌صورت بسیار جهت‌دار برنامه‌شان را درباره دولت پیش می‌برند، البته این روند از سال 92 آغاز شده است. نباید مردم را ناامید کنیم و نباید دولت منتخب مردم را در چشم آنان بی‌اعتبار سازیم، اگر می‌خواهیم انتقاد کنیم، انتقاد کنیم نه اینکه غیر از این عمل کنیم و با برنامه‌سازی‌ها روند دیگری را طی کنیم.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به اتهام آمریکایی ها در مورد دست داشتن ایران در حوادث اخیر عربستان تاکید کرد: متاسفانه این اظهارنظر عجولانه وزیر خارجه آمریکا بود که در این اظهارات  هم به صورت تلویحی ایران را متهم کرد. این اظهار نظر‌ها یک سنت آمریکایی است. این اظهار نظر غیردقیق است. باید ببینیم چه کسی از این اقدامات سود می برند. ریشه این اقدامات سرکوب یک جامعه است. ما دنبال آرامش منطقه ایم و این قبیل اقدامات نفع نمی بریم.

 

سخنگوی دولت درباره حواشی جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: چیزی که در آن برنامه درباره جلسه سران سه قوه مطرح شد، نادرست بود. لازم است بگویم که دولت واقعا میخواهد هیچ نگاه و چشمی به سمت رسانه‌های بیگانه نباشد. امنیت ملی ایران در گرو نوشته‌های خبرنگاران است بنابراین باید اعتماد به رسانه‌های داخلی افزایش پیدا کند.

 

وی افزود: اعتراض ما نه به یک رسانه و روزنامه، بلکه این اعتراضات به بخش‌های خاصی است چرا که برخی برنامه‌ها در یک شبکه خاص با خطی متفاوت جلو می‌رود البته این مسیر از ۹۲ آغاز شد ولی اخیرا تشدید شده است.

 

ربیعی خاطر نشان کرد: تخریب‌هایی که صورت می‌گیرد واقعا عجیب و برخی مسایلی که مطرح می‌شود واقعا نادرست است ولی ما در حال صحبت و مذاکره هستیم تا از نقدهای درست بیشتر استفاده شود. نباید مطالب جعلی و ناامید کننده مطرح شود.

 

وی درباره حواشی اخیر جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و انتقاد رئیس‌جمهور از رئیس قوه قضائیه در جریان این جلسه نیز بیان کرد: این موضوع برای جلسه روز شنبه است و از قبل چنین بحثی وجود نداشته است. تعجب کردم چرا روز گذشته و امروز اخبار جهت‌دار منتشر و اخباری سازمان یافته به بیرون رسیده بود.

 

اختلاف نظری در جلسه هماهنگی اقتصادی قوا وجود نداشت

 

ربیعی افزود: جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی جلسه‌ای برای مقابله با جنگ اقتصادی است؛ بنابراین اخباری که پشت ستاد جنگ را تضعیف کند، برخلاف مصالح ملی است. اخبار منتشر شده در این زمینه مخدوش بوده است. دادگاه‌های مبارزه با فساد جایی برای صید سیاسی کسی نیست. تعجب کردم یک خبر ناقص از جلسه سران قوا در حال انتشار است؛  این جلسه با دستور رهبری برای مقابله با جنگ اقتصادی بوده است.

 

وی  بیان کرد: در دو جلسه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی درباره شیوه انعکاس مطالب دادگاه بحث شد و موضوع جلوگیری از انعکاس نامتوازن این موضوع بود که آقای رئیسی هم متواضعانه گفت که موارد را مطرح کنند. آقای روحانی هم گفت که آیین دادرسی کیفری رعایت شود و اخبار گزینشی منتشر نشود. اختلاف نظری وجود نداشت و این خبر به صورت ناقص منتشر شده است.

 

سخنگوی دولت گفت: بحث مطرح شده این بود که تبلیغات نباید صورت بگیرد بلکه باید برای ریشه‌کن شدن فساد اقدام شود. بحث درباره نحوه انعکاس اخبار بوده تا غوغای رسانه ای شکل نگیرد. باید با اقدامات درست اگاهی مردم در زمینه فساد افزایش پیدا کند. سران سه قوه تاکید کردند که خیچ خط قرمزی در هیچ قوه‌ای نباید وجود داشته باشد.

 

وی ادامه داد: آیین دادرسی کیفری باید به نحو صحیح در دادگاه‌ها عملیاتی شود. پخش اخبار دادگاه‌ها نباید به شکلی باشد که موجب بی‌اعتمادی عمومی شود. گاهی اوقات خبری ناقص تلاشی عظیم را به سمت انحراف می‌کشاند.

 

وزیر کشور خود پاسخگوی اظهاراتش باشد

 

ربیعی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر چگونگی امضای برجام با تاکید بر اینکه برجام مسیر شورای عالی امنیت ملی را طی کرد و مطابق قانون، بدون امضای رهبری مصوبات این شورا قابل اجرا نخواهد بود، گفت: بنابراین امکان تصمیم‌گیری دولت به تنهایی درباره این موضوعات وجود ندارد و برخی گفته‌ها جفا در حق رهبری است.

 

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره تخصیص‌های بودجه به صداوسیما، گفت: در دو ماه گذشته دولت تمام تلاش خود را به کار گرفت تا تخصیص‌های صداوسیما به صورت کامل انجام شود، بنابراین پیگیری تخصیص‌ها به این سازمان کار صحیحی بود. اهداف مشترکی بین دولت و صداوسیما وجود دارد که تخصیص اخیر نیز در همین راستا است که بر اساس چارچوبی پیگیری خواهد شد. گلایه‌هایمان را نباید به طور کامل به یک سازمان ربط دهیم.

 

وی همچنین درباره اظهارات اخیر وزیر کشور در خصوص حجاب و جنجال‌های ایجاد شده درباره آن با بیان اینکه خود ایشان باید پاسخگوی این سوال باشند، گفت: موضع دولت درباره حجاب مشخص است؛ ما دعوت به رعایت می‌کنیم ولی اعتقادی به برهم زدن حریم‌ها نداریم؛ این موضوع فرهنگی است. با وزیر کشور صحبت و منظورش را اعلام خواهم کرد.

 

سخنگوی دولت درباره خرید تضمینی گندم نیز تاکید کرد: حدود ۱۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وارد چرخه خرید تضمینی شده است و هزار میلیارد تومان نیز سهم بانک است که تامین خواهد شد. دولت به اندازه نیاز از کشاورزان گندم خریداری کرده است و نیاز بیشتری ندارد.

 

ربیعی در پایان گفت: بخشی از گندم‌ها وارد صنعت شده و بخش دیگر به خوراک تبدیل شده است. مساله ما فقط در ذخایر است وگرنه دولت به طور کلی در زمینه گندم خودکفا است. ما برای مصرف داخلی کم و کسری در زمینه گندم ندارم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: