صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 17
کد خبر: ۲۵۲۲۴

بسته خبری اربعین/ از ترافیک پرحجم در مسیرهای منتهی به گذرگاه های عراق تا آمادگی برای برگزاری پرشکوه راهپیمایی جاماندگان

بنابر گزارش های دریافتی اکثریت قریب به اتفاق سه میلیون و چهارصد هزار نفری زائرین حسینی به کشور بازگشته و یا در ورودی گذرگاه های مرزی قرار دارند. در داخل نیز تدابیر لازم برای برگزاری مراسم پیاده روی جاماندگان حسینی اتخاذ شده است.

به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها دو روز تا برگزاری بزرگترین راهپیمایی بشری در کربلای معلی زمان باقی مانده است. سیل زائرین حسینی همچنان مشتاقانه به سوی این مکان متبرک در حال حرکتند و جمع وسیعی نیز با اتمام زیارت در حال بازگشتند به مرزهای غربی کشورند.

 

با توافق ایران و عراق زائران از ۱۰ شهریور (اول محرم) تا ۷ آبان (۳۰ صفر) می‌توانند بدون نیاز به تهیه روادید و به شرط ثبت نام در سامانه سماح، همراه با گذرنامه معتبر برای زیارت اربعین وارد کشور عراق شوند.

 

بنابر گزارش های دریافتی اکثریت قریب به اتفاق سه میلیون و چهارصد هزار نفری زائرین حسینی به کشور بازگشته و یا در ورودی گذرگاه های مرزی قرار دارند. در داخل نیز تدابیر لازم برای برگزاری مراسم پیاده روی جاماندگان حسینی اتخاذ شده است.


حسن پلارک رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اسکان زائران حسینی در نجف و کربلا اظهار داشت: صحن حضرت زهرا (س) در حرم امیرالمؤمنین (ع) با توجه به تکمیل برای اسکان، روزانه ۷۰ هزار زائر پیش‌بینی شده بود.

 

اسکان روزانه ۱۲۰ هزار زائر اربعین در صحن حضرت زهرا (س)

وی افزود: امسال با افزایش تعداد زائران اربعین حسینی، در صحن حضرت زهرا (س) روزانه حدود ۱۲۰ هزار نفر اسکان داده شدند.

 

رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه علاوه بر صحن حضرت زهرا (س)، سعی کردیم زائران را در اماکن مختلف اسکان دهیم، گفت: یکی از این اماکن ثورةالعشرین است که در نزدیکی حرم امام علی (ع) قرار دارد. این مکان با ظرفیت اسکان روزانه ۵۰ تا ۷۰ هزار نفر توسط ستاد بازسازی استان تهران اداره می‌شود.

 

زائران اربعین در ساختمان وقف شیعی و پارکینگ طبقاتی حرم هم اسکان داده شدند

پلارک از اختصاص پارکینگ طبقاتی در نزدیکی حرم امیرالمؤمنین (ع) برای اسکان زائران اربعین خبر داد و افزود: این پارکینگ طبقاتی جلوی صحن حضرت زهرا (س) است که مفروش شده و حدود ۲۰ هزار نفر از زائران اربعین را به صورت روزانه در خود جای می‌دهد.

 

رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه در ساختمان دیوان وقف شیعی در چهار طبقه ظرفیتی بالغ بر ۱۲ هزار نفر روزانه اسکان داده می‌شوند، خاطر نشان کرد: این‌ها بخشی از ساختمان‌هایی است که زائران حسینی در آن اسکان داده می‌شوند، چرا که موکب‌ها و‌حسینیه‌های مختلفی در این مسیر قرار دارد که در حوزه اسکان زائران فعالیت می‌کنند.

 

اسکان روزانه ۴۵ هزار زائر اربعین در صحن عقیله

 

وی در ادامه به اسکان زائران اربعین در صحن عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب (س) در کربلا اشاره کرد و گفت: دو‌ماه قبل از ماه صفر اقدامات لازم به منظور مسقف‌سازی بخشی از صحن برای اسکان زائران اربعین صورت گرفت به طوری که بخش غیرزیارتی صحن‌ عقیله بنی‌هاشم (س) اسکلت‌سازی و‌ مسقف شد.

 

پلارک با بیان اینکه در بخش غیرزیارتی صحن‌حضرت زهرا (س) روزانه ۳۰ هزار نفر مستقر می‌شوند، افزود: در شبستان صحن نیز که هنوز آماده نیست، فضاسازی انجام و با چادرهایی مسقف شد تا در این بخش نیز روزانه ۱۵ هزار نفر اسکان داده شوند.

 

رئیس کمیته اسکان و‌تغذیه ستاد مرکزی اربعین به باز شدن بخشی از صحن برای تردد بهتر زائران اشاره کرد و گفت: بخش سمت حائر حرم و خیابان شهدا برای عملیات عمرانی صحن عقیله بسته شده بود که برای تردد بهتر زائران این قسمت به صورت موقت باز شده است.

 

اپیدمی بین زائران اربعین گزارش نشده


انوشیروان محسنی بندپی شامگاه چهارشنبه اظهارداشت:‌ کیفیت خدمات رسانی به زائران اربعین در مقایسه با سال گذشته ارتقا یافته و افزایش زائران نیز نشانه شرایط راحت‌تر و روان‌تر موجود است.

 

وی افزود: در جریان بازدیدها و بازرسی از واحدهای مختلف ارائه کننده خدمت ستاد اربعین، زائران از تنوع خدمات رضایت داشتند.

 

استاندار تهران با اشاره به اینکه مشکلات در این زمینه نسبت به سال گذشته کاهش یافته ادامه داد: یکی از عمده مشکلات بحث ارز و ویزا بود که امسال حل شده است.

 

وی اظهارداشت: همچنین نخستین‌بار برای کودکان زائر مهدکودک احداث کردیم که این موضوع می‌تواند در نهادینه سازی راه اباعبدالله نزد آینده سازان کشور نیز موثر باشد.

 

محسنی بندپی در خصوص خدمات رسانی حوزه سلامت به زائران نیز گفت: پزشکان جمعیت هلال احمر استان تهران تا امروز ۶ هزار نفر را در مناطق زیر مسئولیت خود در کشور عراق ویزیت کرده اند و مواردی که نیاز به مداوای بیشتر بوده را به بیمارستان‌های عراق یا مرزهای کشور انتقال داده اند.

 

وی همچنین با رد شایعات کمبود آب در نجف تصریح کرد: با توجه به جلساتی که با استانداری نجف داشتیم مقرر شده بود در صورت مشاهده کمبود آب از خط لوله شهر نجف انشعاب بزنیم که چنین نیازی احساس نشد.

 

استاندار تهران گفت: پیش‌بینی این همه زائر نمی‌شد ولی ما آمادگی کامل داشتیم و به همین خاطر غافلگیر نشدیم.وی ادامه داد: ۶۷ تریلر و کامیون اقلام مختلف مورد نیاز را از استان تهران به عراق ارسال کرده بودیم.

 

محسنی بندپی همچنین درباره کیفیت خدمات شهرداری تهران گفت: کیفیت خدمات شهرداری تهران نسبت به سال گذشته ارتقا یافته است.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر زنده نگه داشتن اسلام با زنده نگه داشتن محرم و صفر است، پس باید اربعین را زنده نگه داریم و برای تقویت این همایش عظیم از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.

 

خدمات رسانی ستاد اربعین استان تهران مستقر در نجف و برخی دیگر از شهرهای عراق در بخش های مختلف اسکان زائران، تامین غذا، ارائه خدمات درمانی، ایجاد امکانات اسکان مانند سرویس های بهداشتی و حمام و نیز کمک به نگهداشت شهر از چندروز پیش شروع شده است.

 

موج بازگشت زائران اربعین از مرز چذابه شدت گرفت

 

بازگشت زائران اربعین حسینی از پایانه مرزی چذابه نسبت به روزهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته و در حال حاضر ورود زائران نسبت به خروج آنها از کشور بیشتر است.

 

تردد زائران بدون هیچ مشکلی به صورت روان انجام شده و ماموران مرکز بهداشت پایانه مرزی چذابه نیز به صورت دقیق موارد و مشکلات زائران را بررسی می‌کنند.

 

اتوبوسهای مسافری برای انتقال زائران سراسر کشور در ورودی پایانه مرزی چذابه مستقر شده اند.

 

از ابتدای ماه صفر تاکنون(۱۷صفر) ۳۲۶ هزار و ۴۵۲ زائر از چذابه راهی شهرهای مقدس عراق شده اند و در این مدت ۱۴۵ هزار و ۵۹ زائر به میهن اسلامی باز گشته اند.

 

پیش بینی شده رکورد عبور زائران اربعین از چذابه در اربعین ۱۳۹۶ که حدود ۴۰۰ هزار زائر بود در اربعین امسال شکسته شود.
اربعین پارسال تنها ۲۳۶ هزار زائر از گذرگاه رسمی چذابه به کربلا عزیمت کردند.

 

تردد زائران از مرز شلمچه به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید


کورش مودت روز پنجشنبه در نشست ستاد اربعین با حضور وزیر کشور در فرمانداری این شهر افزود: ۵۰ گیت برای عبور زائران اربعین در مرز شلمچه شبانه روز فعالیت دارند ضمن اینکه برای آسان شدن تردد زائران به ویژه زائران خارجی ۱۲ گیت گذرنامه اضافه شد.

 

وی اظهار داشت: در این مدت ۲۷ هزار دستگاه خودرو در پارکینگ ۸۰ هکتاری شلمچه پارک شده این درحالی است مجموع خودروهای پارک شده در سال گذشته ۱۷ هزار دستگاه خودرو بود.

 

وی به مشکلات شلمچه عراق برای تردد زائران اربعین به سمت بصره و نجف اشرف اشاره کرد و گفت: ازدحام جمعیت زائران و کمبود اتوبوس موجب ترافیک سنگین در مسیر ۱۲ کیلومتری شلمچه عراق تا تنومه شد که با تامین اتوبوس این مشکل برطرف شده است.

 

فرماندار خرمشهر به تامین سه میلیون بطری آب بسته بندی شده برای زائران اربعین در شلمچه عراق اشاره کرد و گفت: مرز شلمچه نیز مشکل کمبود آب آشامیدنی دارد و با توجه به جمعیت زائران اربعین که هر سال نیز بر تعداد آنها افزوده می شود باید نسبت به احداث شبکه آبرسانی اختصاصی به شلمچه فکر اساسی کرد.

 

وی تامین روشنایی ۱۱ کیلومتر مسیر خرمشهر تا مرز شلمچه همچنین تامین برق ۴۰۰ موکب مستقر در این مسیر را یادآور شد و گفت: با توجه به اینکه پارکینگ شلمچه در حال توسعه است نیاز است اعتباری برای زیر سازی و آسفالت این پارکینگ به وسعت ۹۰ هکتار اختصاص یابد.

 

مودت گفت: برای تسریع در انتقال زائران بازگشته از سفر کربلا از مرز شلمچه به شهرهای مختلف کشور بیش از ۷۰۰ دستگاه اتوبوس وارد عمل شده اند.

 

با نزدیک شدن به روز اربعین موج دوم حرکت زائران از مرزهای شلمچه و چذابه آغاز شده است.در مرز شلمچه ۴۰۰ موکب از میدان مقاومت تا پایانه شلمچه به زائران خدمات رسانی می کنند.

 

ترافیک سنگین در مسیرهای منتهی به پایانه‌های مرزی عراق


در محور مهران-صالح آباد محدوده گلانترافیک سنگین گزارش شده است.

در محور مهران-صالح آباد محدوده رضا آبادترافیک نیمه سنگین است.

 

در محور صالح آباد-ایلام نیز ترافیک نیمه سنگین است.

 

ترافیک نیمه سنگین در محور سه راهی شباب-حمیل برقرار است.

 

در محور سرابله-شباب ترافیک نیمه سنگین اعلام شده است.

 

تردد پرحجم و روان در محور خرمشهر-پایانه مرزی شلمچه و بالعکس وجود دارد.

 

در محور قصرشیرین - پایانه مرزی خسروی و بالعکس نیز تردد پرحجم و روان گزارش شده است.

 

درمحور اهواز-بستان به پایانه مرزی چذابه و بالعکس نیز تردد پرحجم است.

 

بیش از ۱۱ هزار اتوبوس برای بازگشت زائران اربعین عملیاتی شده است

 

عبدالهاشم حسن‌ نیا در جلسه با بازرس کل راه و شهرسازی سازمان بازرسی کل کشور افزود: در حال حاضر بالغ بر ۲۵۰ گشت‌ راهداری در محورها حضور دارند و به صورت ۲۴ ساعته به هم‌وطنان خدمات‌رسانی می‌کنند. همچنین بیش از ۱۱ هزار دستگاه ناوگان اتوبوسی به منظور جابه‌جایی زائران در بازگشت از سفر اربعین، آماده‌سازی و عملیاتی شده‌اند. ​

 

وی افزود: با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده براساس پیش‌بینی سفرهای رفت زائران از مرزها، تعداد ناوگان مورد نیاز در بازگشت زائران آماده‌سازی شده و تعدادی در پایانه‌ها مستقر هستند و تعدادی هم در مسیر اعزام به پایانه‌ها هستند.

 

حسن نیا بیان اینکه با بهره‌گیری از سامانه سپهتن، عملکرد ناوگان اتوبوسی به صورت لحظه‌ای رصد می‌شود، افزود: با این امکان، مدیریت حمل و نقلی بر روی ناوگان اتوبوسی انجام می‌شود و از طریق تماس و ارسال پیامک به رانندگانی که غیرفعال هستند، هماهنگ شده و به پایانه‌های مورد نظر اعزام می‌شوند.

 

آمادگی شهر ری برای میزبانی از جاماندگان اربعین

 

احمد اسماعیلی‌راد فرماندار ویژه شهرستان ری با حضور در برنامه تهران20 که به صورت زنده از شبکه پنج سیما پخش می‌شود، برنامه های ستاد اربعین شهرستان برای میزبانی از زائران اربعین حسینی را تشریح کرد.

 

اسماعیلی‌راد با اشاره به روایتی از امام هادی (ع) که ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) را برابر با اجر زیارت امام حسین(ع) بیان کردند، افزود: در چند سال اخیر حرکت مردمی پیاده روی در روز اربعین از میدان امام حسین(ع) تهران تا حرم عبدالعظیم(ع) در شهرری پایه گذاری شده است تا کسانی که نتوانسته‌اند در پیاده روی نجف تا کربلا شرکت کنند، در مراسم معنوی جاماندگان پیاده روی کنند.

 

وی گفت: به واسطه همجواری با حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) توفیق پیدا کردیم که از خیل عظیم عاشقان اهل بیت(ع) در روز اربعین میزبانی کنیم از این رو با تشکیل ستاد اربعین و کمیته های هشت گانه تمهیدات لازم برای برگزاری هرچه باشکوهتر این مراسم اتخاذ شده است.

 

فرماندار ری با اشاره به حضور میلیونی جاماندگان در سالهای گذشته، بیان کرد: باتوجه به اینکه امسال تعداد زائران اربعین در عراق افزایش داشته است، پیش بینی می کنیم در مراسم جاماندگان نیز بین 2 الی 2ونیم میلیون زائر شرکت کنند.

 

اسماعیلی راد با بیان اینکه زائران با عبور از مسیرهای پنج گانه در مراسم پیاده روی قرار می گیرند، تصریح کرد: دو مسیر از شمال تهران به سمت شهرری ملحق می شود که مسیر اصلی از میدان امام حسین(ع) شروع می شود و از طریق خیابان فداییان اسلام به حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) می رسد و چند مسیر دیگر از طریق میدان بهمن و خیابان بعثت به شهرری متصل می شود و سه مسیر دیگر از سمت شرق، جنوب و غرب به حرم مطهر می رسند.

 

وی با بیان اینکه تمهیدات ترافیکی و امنیتی مناسب برنامه ریزی شده است ادامه داد: کمیته پشتیبانی در ستاد اربعین شهرستان بر عهده شهرداری منطقه20 است و سایر شهرداری های مناطق که در طول مسیر در تهران هستند با آمادگی محیطی و فضاسازی مناسب، مسیر را برای عبور زائران آماده کرده اند.

 

فرماندار ری با بیان اینکه 210 موکب در طول مسیر برای پذیرایی از زائران جانمایی شده است، گفت: نیروهای هلال احمر، اورژانس و امداد هوایی در نقاط مختلف مستقر می شوند و مساجد، مدارس و مراکز دولتی که در طول مسیر قرار دارند آماده خدمات رسانی به زائران هستند همچنین سرویس های بهداشتی سیار در چندین نقطه از مسیر تعبیه شده است.

 

اسماعیلی راد با بیان اینکه همه درب های حرم مطهر از چهار جهت آماده میزبانی از زائران است، تاکید کرد: به علت ازدحام جمعیت امکان حضور در آستان مقدس و زیارت نزدیک برای همه زائران وجود ندارد لذا زائران به سلام بسنده کنند و نسبت به حضور در داخل حرم اصرار نکنند.

 

وی با بیان اینکه پارکینگ های عمومی در اطراف حرم وجود دارد، تصریح کرد: 600 اتوبوس دوکابین، 190 اتوبوس تک کابین و به تعداد مکفی ون و تاکسی برای برگشت زائران در خیابانهای اطراف حرم مستقر می شوند ضمن اینکه فاصله حرکت مترو نیز از 5 دقیقه به 3 دقیقه کاهش پیدا کرده است.

 

فرماندار ری بیان کرد: ورود و خروج خودرو در کل مسیرهای راهپیمایی و خیابان های اطراف حرم تا پایان مراسم ممنوع است و مسیرهایی برای تردد خودروهای امدادی پیش بینی کرده ایم.

نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: